Reklama

Reklama

Bestie

Trailer 1

Obsahy(1)

Doktor Nate Daniels (Idris Elba) vezme své dvě dospívající dcery na výlet do Jižní Afriky, do míst, kde se seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela. Doufá, že výlet do divočiny jim pomůže tuhle čerstvou ránu aspoň částečně zahojit. Na cestu do buše si vyberou toho nejlepšího průvodce, rodinného přítele a zoologa, který zná v okolí každý kámen. Zpočátku cesta připomíná sen každého milovníka divokých zvířat. Nálada se změní v okamžiku, kdy v jedné domorodé vesnici uvidí čerstvé následky řádění predátora s hřívou. Mohutný lev si po bolestivém střetu s pytláky vzal do hlavy, že člověk je jeho největší nepřítel, a Nate a jeho dcery to brzy poznají na vlastní kůži. Ve snaze ochránit své teritorium a udržet si pozici pána tvorstva udělá tahle bestie cokoliv, aby vetřelce sprovodila ze světa. Civilizovaný lékař se dvěma puberťačkami proti ní nemůže mít sebemenší šanci. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

maddy 

všechny recenze uživatele

Idris Elba sa bije s levom, to je prakticky celý film. Samé o sebe by to nebol problém, pretože podobné jednoduché survival thrillery sa už v dnešnej dobe netočia a čakal som, že si to užijem aspoň ako takú obyčajnú Béčkovú zábavu. Lenže nie. Beast síce slušne vyzerá, má fajn herecký výkon ústredného Idrisa a aj po technickej stránke mu nie je veľmi čo vytknúť, keďže to točí skúsený Baltasar Kormákur. Ale čo z toho, keď ten film nemá žiadne tempo, ani kúsok atmosféry, napätia, vôbec nevyužíva prostredie, v ktorom sa odohráva a ešte aj postavy sa neraz chovajú tak tupo, že som im prial čo najrýchlejšiu smrť už v prvej polhodine. Má to hodinu a pol, ale úprimne som si myslel, že sledujem trojhodinový film. CELKOVO: 4/10 ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na úvod nás hned čeká napínavá akční scéna. Poté sledujeme nudné úvodní 15minutové seznamování se s postavami. Následně se Idris Elba s dcerami a Sharlto Copleym vydá do divočiny, kde bude muset bojovat se lví bestií. Tam už je děj celkem napínavý. Jedná se však o takovou jednohubku na jedno zhlédnutí, tudíž oceňuji 3*. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Idris Elba vezme po smrti (ex)manželky svoje dcery do Afriky za kamarádem Sharltem, aby následně musel bojovat o život svůj a svých dcer se šíleným lvem. Zní to hezky, nicméně výsledek je generický survival, ve kterém Kormákur sází na jistotu a nemá prakticky čím překvapit. Atmosféra je ok, ale nemůžu říct, že by mě zrovna pohltila. Vyloženě špatné to není a na jedno podívání to nikomu neublíží, ale celkem pochybuji, že by to kdokoliv chtěl vidět znova...60% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Vcelku nadprůměrný zvířecí horor. Provedení je dostatečně poutavé a diváka zaručeně nezklame, zároveň ho však ani nijak nepřekvapí. Jakožto největší klady vidím věrné CGI provedení zvířecího netvora a pak také celou závěrečnou bojovou scénu, která byla neskutečně natočena. Naopak, pokud vyloženě netrpíte nějakou fobií ze lvů či krve, dílo není ani trochu strašidelné. 60% PS: Pokud to ještě porovnám s Kořistí z roku 2007, tak ten film mě nijak zvláště nebavil, ale v klíčových momentech měl mnohem napínavější atmosféru. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Kormákur na mě odjakživa působil jako víceméně kompetentní režisér, kterému je ale úplně jedno co točí. Beast je tentokrát ale akorát občas až nesnesitelně přihlouplé béčko, ve kterém by se dalo snad akorát ještě bavit nad realizační náročností těch ultradlouhých záběrů, ze kterých je film poskládán, kdyby z nich byla nějaká realizační náročnost cítit. Ale prakticky jakýkoli potencionální technický problém ve scéně je zde řešený postprodukčními efekty nebo kompletně CGI scénami, které samozřejmě vypadají hrozně. Dementní béčka dokáží být zábavný v tom, když si čas od času řeknete "jak tohle sakra udělali?", "na kolikátý pokus to museli točit?" nebo "to zírám, že se tomu herci nic vážnýho nestalo." Když se výzvy řeší počítačem, zbývá pak už akorát ta dementnost. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Tento film je zakázán v Kataru a Kuvajtu, jelikož příběh zahrnuje extrémistické skupiny jako Al-Káida nebo ISIS. (PaTeXx)
  • Natáčanie filmu sa začalo 1. júna 2021 v Južnej Afrike a trvalo desať týždňov. (MikaelSVK)
  • Keď postavy používajú vysielačky, tak často je vidieť, že počas rozprávania do aparátu nestláčajú vysielacie tlačidlo. (Arsenal83)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama