Reklama

Reklama

Jedna z nejčastějších otázek, které odjakživa padají na abiturientských srazech, zní: "Tak co teď vlastně děláš?" Zatímco většina lidí chce popsat svou práci a život před bývalými spolužáky tak, aby byli zajímavější, než ve skutečnosti jsou, Martin Blank má problém zcela opačný. Musí vymyslet, jak popsat svou kariéru tak, aby vypadala mnohem všedněji, než jaká skutečně je. Martin je totiž bývalý agent CIA, který se nyní živí jako nájemný vrah. Jenže poslední dobou už ho práce netěší jako dřív. Dokonce několik rutinních akcí nehezky pokazil. A tak se Martin rozhodl, že pověsí řemeslo na hřebík a najde si jinou práci. Čeká ho však poslední zakázka v Grosse Pointe. Shodou okolností to je místo, kde Martin vyrostl a kde se ve stejnou dobu koná setkání jeho spolužáků po deseti letech. A tak na radu sekretářky a svého poněkud nervózního psychoterapeuta přijme Martin zakázku a odjede do rodného městečka, aby se setkal se svou studentskou láskou Debi. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

July 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že tenhle film má značný nevyužitý potenciál. Mohla z toho být perfektní černohumorná komedie, ale nebyla. Dlouho nic, pak přestřelka a konec. Celkem dobré to bylo, ale není to nic, na co byste pak vzpomínali a chtěli to vidět znovu. Škoda. Z podobného druhu filmů si dám určitě radši Mého souseda zabijáka. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Přestřelky v tomto filmu rozhodně nemají jasný terč! Nebo takhle, terčem je ničení všeho okolo a nejlépe obouruč! Odnese to hlavně supermarket, ale tomu to samozřejmě patří, když stojí (a vzápětí nestojí) na místě rodného domu nájemného vraha. Právě tahle scéna je společně se zbavováním se mrtvoly tím nejlepším, za to romantická linie mi nesedla vůbec. Totiž, příběh nájemného vraha jedoucího na školní sraz, to nezní vůbec špatně, jenomže realita je trochu jiná, nevyužitá. Což už nezachrání ani výborná vedlejší postava psychiatra a velmi slušný soundtrack. 50% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Působí to dojmem, že scenárista dostal pozvánka na třídní sraz po letech, a když si vzpomněl, jak se na střední cítil, měl chuť tam dorazit leda se sapíkem a všechno vystřílet. Což díkybohu neudělal, jen ho pozvánka uvrhla do hlubokých depresí. Kteréžto promítl do scénáře. ___  Ten totiž nedává smysl ani žánrově ani jinak. Vtipy neúčinkují, pokud tedy mělo jít o vtipy, krimi to není žádná, sem tam je tam nějaká přestřelka ve stylu vyvařeného Tarantina. Nájemný vrah každému na potkání vypráví, čím se živí a nikoho to evidentně nezajímá (že by přece jen scenárista nakonec na ten třídní sraz šel a – jak se dalo čekat – nikdo si ho nevšímal?), sejde se po letech se svou školní láskou a ta po něm stále ještě vzdychá – z naprosto neznámých důvodů. Ten film je utahaný a nesmyslný. SHRNUTÍ: Když dolehne existenciální krize na nájemného vraha a také na autory snímku. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

John Cusack coby nájemný vrah. Taky vám na tom něco nesedí? Navíc ta nadsázka, která je ve filmu jako že maskovaná pojmem černé komedie, není moc zřetelná a celé se to tváří až moc vážně, což potom tuplem nesedí. Ne že by to byl úplný průser, jen je při inventarizaci položky potřeba v kolonce potenciál proškrtnout políčko nevyužit. 60% ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo vtipné, ale od příjezdu na setkání spolužáků se humor vytratil a nastupuje romantická linka, nudná a ufňukaná. Jaký černý humor? Veškeré hlášky spočívají v tom, že Cusack řekne, že je nájemný zabiják a ostatní na to vtipně reagují, protože mu nevěří. Jinak se film bere velmi vážně, což mu škodí. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Během scény v obchodě si můžeme všimnout velkých kartonových postav hlavních představitelů filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). Následně jsou téměř všechny rozstříleny. (TaNya_)
  • Ve filmu si zahráli tři sourozenci - John (Martin Q. Blank), Joan (Marcella) a Ann (Amy) Cusackovi. (Terva)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Monrovia, Duarte, Pasadena (Kalifornia, USA), Chicagu (Illinois, USA) a Detroite (Michigan, USA). Natáčanie prebiehalo od 23. januára do 27. marca 1996. (Arsenal83)

Reklama

Reklama