Reklama

Reklama

Infinity Pool

  • Kanada Débordement (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James (Alexander Skarsgård) a Em (Cleopatra Coleman) Fosterovi si užívají all-inclusive dovolenou na pláži na fiktivním ostrově La Tolqa, když smrtelná nehoda odhalí perverzní subkulturu hédonistického turismu, bezohledného násilí a surrealistických hrůz v letovisku. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Společně s filmem Scream 6 byl Infinity Pool pro mě jedním z nejočekávanějších filmů začátku tohoto roku. Předchozí Cronenbergův film Possessor(2020) mi nesedl. A zpočátku jsem byl skeptickej i co se týče tohoto snímku. Po zkouknutí traileru(což dělám jen zřídka kdy) moje nadšení začalo rapidně stoupat. Konečně nastal ten čas a mě se Infinity Pool dostal do "rukou" a tak jsem se do něho s velkou chutí pustil. V porovnání s předchozím Possessor je to jako nebe a dudy. Výhodou filmu je, že disponuje silnými kartami, kterými jsou výborní herci. Alexander Skarsgård a po Pearl(2022) o5 famózní Mia Goth. Tahle holčina mě poslední dobou začíná hodně bavit. Přál bych ji zářnou budoucnost. Dalším esem v rukávu je jeden(dle mého) z nejlepších kameramanů současnosti Karim Hussain(právem mu u mě patří místo v TOP 10 kameramanů). Jeho kameramanský umění posouvá film na vyšší level. Ostatně Karim Hussain byl jedním z hlavních faktorů proč jsem předchozímu Cronenbergovu filmu neudělil odpad. U Possessoru jsem(ve zkratce) napsal: Za mě je to na oko možná líbivej ale obsahově totálně prázdnej shit. Infinity Pool je na oko taktéž líbivej a navíc přidává poutavej obsah. Myšlenka filmu je hodně zajímavá. V podstatě jsem se bavil od první až do poslední minuty. Závěrem dodám jen dvě věci. Tatík Cronenberg na svýho synáčka díky tomuto filmu může být patřičně hrdej. A ještě poslední věc. Ikdyž to, že tenhle film nesedne každýmu snad ani psát nemusím. Za mě pěkný 4 hvězdy. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Brandona Cronenberga poznám hlavne kvôli otcovi a okrem iného aj pre Antiviral , ktorý mi mimochodom nesadol. A Najprv som si myslel, že to bude podobne dlhému víkendu, čo sa , ale nestalo. Mladý Cronenberg má svoju hlavu a tak po stopách otecka teraz nešiel. Podivnosti mám rad a bavia ma, ale tento film tu svoju poetiku nerozvinul až tak, že by niečím mohol šokovať. Problém s klonovaním sa tiahne už veľmi dlho a i keď Brandon to neskutočne rozvinul a prepracoval, tak hlavná otázka aj tak ostáva. Kto je klon a kto je reál? Podľa mna to už nevie ani režisér. Je to blaznivé, je to fantazmagorické, ale hlavne má to príslušnú nevšednosť. Nedá sa to porovnať s podivnosťami, ktoré točil otecko, ale syn je asi fanúšikom krajných medzi, lebo podobnosť tu bola. A i keď sa vykašlem i na to, musim zdôrazniť, že masky boli ohromne, naozaj som nemal šancu rozoznať reál od fikcie (masiek).Potom sa vydaril aj vyber hercov a to hlavne Mia Goth bola úžasná a jej postava dokonalo chrapúnka. Je tam i nejaké to mystérium a tajomno okolo diania vo filme a také filmy obľubujem a tento nie je výnimkou. ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mělo tak pohoršit festivalové publikum? To snad ne? Vizuálně provokativní, ale i tak trochu opatrnické. Takže žádný šok se nekoná. Největší problém mám ovšem s ideou příběhu. Pokud jde totiž o kritiku zpovykané vyšší třídy, která si jen našla nový způsob jak si může beztrestně užít perverzí okořeněnou exotickou dovolenou, tak to mi připadá málo. Mia Goth ovšem bezchybná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krapet více, ale jinak mě film nezklamal stejně, jako režisérovy předchozí počiny. Příběh Jamese, který musí nahlédnout na dno své duše, aby shodil masku, kterou si tak rád nasazuje, je samozřejmě bizarní, protože jinak by to snad ani Cronenberg nenatočil. Brandon Cronenberg. Nejkontroverznější jsou samozřejmě halucinogenní orgie, kdy člověk vidí i to, co tam asi nejspíše není... tak nějak jsem si vzpomněl na Society (1989). Mia Goth je čubka, co manipuluje se všemi včetně diváka. Nejlepší je, jak se nakonec promění zpět v nenápadnou turistku. Jistě, leckomu nestačí podříznuté hrdlo či rozmašírovaná hlava, jenže Cronenberg nemá potřebu používat šokující gore k tomu, aby natočil mrazivý příběh. To obnažování Jamese je totiž děsivé i bez toho...stejně jako hra společenstva hostů, která jako by neměla hranice. Šibenik v Chorvatsku je vskutku krásný, a tak byl dobrou volbou. Kamera má smysl pro detail i tiché scenérie - lehce se vlnící a třpytící moře, architektura či mlha povalující se u země. Film, co bych velmi rád býval viděl v kině, páč kamera s hudbou jsou vskutku úžasné. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Cronenberg si pri rozprávaní príbehu zvolil cestu spoznávania tamojšej partie, v podstate kultu turistov, ktorý zdieľa jedno veľké tajomstvo. Najviac z členov vyčnieva hororová kráľovná Mia Goth. Koncept s klonovaním nie je v sci-fi žiadnou novinkou. Režisérovi sa ho však, našťastie, podarilo spracovať dostatočne originálnym spôsobom na to, aby na ňom mohol postaviť celý film a úspešne sa vyhnúť väčšine klišé. Zvládol to aj vďaka skutočnosti, že pomerne svižne skáče od jedného žánru k druhému. 8/10 -> viac v recenzii. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Film pre svoje „niektoré grafické násilie a sexuálny obsah“ dostal obmedzenie, že sa môže premietať len dospelým. Po neúspešnom odvolaní sa s cieľom sprístupniť film mladším divákom sa nakoniec rozhodli film zostrihať. Nezostrihaná verzia tak bola premietaná len na Sundance festivale, zatiaľ čo upravená verzia bola uvedená do kín. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v Šibeniku v Chorvátsku. Po dvanástich dňoch natáčania sa produkcia presunula do Budapešti v Maďarsku, kde sa natáčanie skončilo. Postprodukcia prebiehala v kanadskom Toronte a bola dokončená v druhej polovici roku 2022. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama