Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge je počítačový hacker, bez svalů a touhy zabíjet na potkání. Zato Piper je drsňák par exellence. Vlastně je nespojuje vůbec nic, jen to, že jsou vězni. A taky řetězy, jimiž jsou připoutáni a se kterými bohužel musí počítat poté, co dostanou šanci utéct. Od začátku si jdou po krku, ale život jednoho závisí na vůli toho druhého, takže jim nezbývá než spojit síly. A navíc se brzy objeví i společný cíl. Ve vzduchu totiž visí pěkná sumička v podobě podílu z megaloupeže. O tyto peníze ale usiluje až příliš mnoho lidí. Přesně těch, který dřív střílejí, než se ptají. Ve strhujícím, adrenalinem nabitém akčním thrilleru z roku 1996 hraje první housle hvězdné herecké duo Laurence Fishburne a Stephen Baldwin. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tu čtvrtou přihazuju z nostalgie ke starším snímkům a mladé herecké sestavě, která moc potěšila, především Will Patton, i když byl mírně v závěsu za hlavním hvězdným obsazením. Nemůžu mluvit o žádné originalitě, ale ani o nudě, protože o vitpné i akční scény nebylo nouze, což se u mnohých trháků nedá říct. Snaživý řemeslnický přístup je vidět z každého záběru a to se musí ocenit. Prostě příjemná jednohubka, co se dá vidět klidně ještě jednou. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

polovica 90tych rokov bol cas ked sa kopiroval john woo (laurence fishburne a jeho strelab obojruc) a stephen baldwin sa snazil stat hollywoodskou hviezdou (usual suspect bola cestna vynimka). akcia nic moc, humor je vacsinou mimo a hlavne postavy sa vacsinou chovaju ako idioti, aspon ze to oko divaka potesi mlada salma... ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Žánrově, obsahově i řemeslně značně nevyrovnaná a neoriginální a místy vlastně i docela nudná oddechovka... Ideální na novácký noční proud, tradičně pak v ořezu 4:3 a s nejapným českým dablinkem. . . . Doslova a do písmene - zkouknout a vzít roha... :-/ - - - - - (Poprvé a navždy naposledy viděno 19.5.2009 na tv Nova, komentář zde jako čtvrtý - 20.5.2009) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svěží akční komedie přesně podle šablon 90. let. Tradiční černobílá dvojice tu rozehrává příběh plný jemného humoru plného hlášek, honiček, akce a nečekaných zvratů. Pop-kornová zábava bez bázně a hany. Nic tu není jak vypadá a byť se určité dějství neobejde bez určitého patosu, vše je vyřešeno rychle a hbitě. Jak jinak, nic tu originalitou neoplývá, ale to mi bylo tak nějak šuma fuk. Natočeno je to dobře a pro takový sobotní večerní odpočinek je tento snímek jako stvořený. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při jedné šichtě ve vězení se ve zmatku podaří Dodgemu (Stephen Baldwin) a Piperovi (Laurence Fishburne) vzít roha - co na tom, že jsou spoutání nedlouhým řetězem. Brzy ale zjišťují, že jejich podařený útěk nemusela být náhoda, a někdo tím sleduje něco víc. Dodge je totiž počítačový hacker, kterému při jedné akci zůstalo "za nehty" několik desítek miliónů dolarů. A to by už mohlo někomu stát za trochu námahy. Velmi rychle se oba dva musí spolu domluvit, jestliže chtějí přežít ... Svět je plný paradoxů - koukáte na film, od kterého čekáte skvělou zábavu a nedočkáte se ničeho jiného, než dvou hodin nudy. Pak si vezmete film, od kterého nečekáte vůbec nic a pak se perfektně bavíte. Do druhé kategorie patří také "Vzali roha". Ač velmi rozdílná dvojice - Laurence Fishburne a Stephen Baldwin - tady se k sobě skvěle hodí a hlavně v první části, kdy jsou "spoutáni" jsou úžasní (jejich narážky na Uprchlíka, atd). Trochu mě zklamalo Novácké zpracování, ale co už, za to film nemůže. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama