Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jen v Praze se stane přes padesát vražd ročně. Kam vlastně pachatelé odklízejí těla, která se nikdy nenašla? Příběh z časů, kdy dostat mafiána znamenalo se s ním kamarádit. Z dob, kdy vám bývalý kolega z přátelství nabízel lépe placené místo na druhé straně zákona. (Česká televize)

Recenze (89)

papuchalk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem moc seriálový typ, a tady se zase potvrdilo proč. Naředěný obsah. Já tohle medium prostě nedokážu docenit. O samotném případu jsem se nedozvěděl nic. Kdo vraždil, proč a jak. Tohle je podané pouze z pohledu policie a ještě hodně zkratkovitě. Možná to je záměr. Aspoň mě to navedlo na film Sametoví vrazi, který je opravdu povedený. Přesto uznávám, že určitou atmosféru a informační hodnotu to má, a zpracované to je velice dobře. ()

AchylesII 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Počkej, ty pičo!" Matej Landl, moje dětská láska ze Spadla z oblakov, málem jsem ho nepoznala :-D Kraj razovity, ale super lidi! Super atmosféra, jen malý detail, hodně mi tam vadí ženské postavy, dnes ta Němcová, tu snad vybrali z ochotnického souboru, to afektované přehrávání se tam fakt nehodí... Martin Finger je frajer jak cyp! Věřím mu úplně všechno... těším se na blížící se finále ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čím dál lepší, čím dál napínavější a hlavně čím dál temnější! Při scénách prohledávání přehrady jeden hudební motiv jakoby vypadl ze Sedmičky od Howarda Shoreho. Naprosto uhrančivá temnota. Konečně opravdu seriál srovnatelný například se skandinávskou produkcí. Naposledy mě takhle od nás zasáhla Pustina. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo, jo, po čtvrté epizodě se mi jen potvrdilo, že budu mít i dnes fajn den se skvělým českým seriálem. Převelice mě baví sledovat každodenní pachtění se kriminalistů a dohledávání sebemenších detailů k případu, přičemž je výsledek krajně nejistý. Tvůrci dokonale namixovali fikci s fakty, takže celek působí naprosto kompaktně a velice jasně ukazuje nelehkou situaci kriminalistů v nejdivočejším období porevoluční svobody. / Poučení: Když nic nevidíš, jdi po hmatu. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl mne zaujal. Tolik se nepracovalo a nevedly se diskuse o pracovních postupech v televizních seriálech od časů plechové kavalérie a Jakuba skláře, to nemyslím ve špatném, po čase dýchl z tv. detektivního seriálu zajímavější a civilnější tón, a ostravští báňští záchranáři si trochu reklamy také zaslouží. No, major Zeman se kdysi do studny spouštěl po laně, teď u Ždákovského mostu to bylo snad i napínavější. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Při telefonátu s ostravskými potápěči zvedne telefon kapitán Plíšek (Martin Finger) se slovy: „Praha zdraví Ostravu.“ Stejný pozdrav použije v seriálu Případy 1. oddělení (od r. 2014) v epizodě Olizovač (2016) kapitán Martin Pražák (Filip Blažek), když volá do Ostravy kvůli jazykové radě. (azcr)
  • Na konci epizody zazní skladba „A to tě trochu bolí“ od skupiny Alice. (Punisher)
  • Přepadení banky IRK se natáčelo 9. srpna 2020 před budovou České spořitelny na Vršovickém náměstí v Praze. (PetrNovak)

Reklama

Reklama