Reklama

Reklama

Špunti na cestě

(seriál)
  • Slovensko Špunti na cestě
Komedie / Rodinný
Česko, 2022, 11 h 8 min (Minutáž: 49–53 min)

Hrají:

David Novotný, Anna Polívková, Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Pavel Liška, Pavla Gajdošíková, Miroslav Donutil, Arnošt Goldflam, Filip Antonio (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tatínkové brousí školní lavice, aby dětem vylepšili prospěch, maminky balí k moři i mušle a děti se nemohou dočkat, až budou na pláži. Vlny chorvatského Jadranu jsou téměř na dosah, tak co by se mohlo pokazit? No přece úplně všechno! Komediální seriál podivných členů jedné normální rodiny aneb všechno, co nechcete, aby se vám během dovolené přihodilo. Hrou osudu, vlastní hlouposti a několika nedorozuměními se tři generace rodiny Veselých ocitnou v upraveném obytném autobusu značky Robur a projedou s ním půl republiky. Sérii malých i velkých katastrof postupně promění v dobrodružství, které semkne rodinu pevně dohromady. Na cestě nakonec stráví velkou většinu prázdnin. A bude to nezapomenutelná jízda. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pohodová atmosféra je největším plusem díla. 1) Po prvním dílu jsem si říkal, že to bude takový běžný pohodový seriál tak na tři hvězdičky. Ale postupně mě ty schematické kýčoidní postavy vtáhly mezi sebe navzdory své prvoplánovosti a občas bezradné fabuli natolik, že jsem se na další díly vyloženě těšil a konec jsem málem oplakal._____ 2) Na některé fóry a hlášky nezapomenu do smrti. Právník, který neumí lhát, mě dostal do kolen stejně jako seniorští bráchové._____ 3) Mimořádně zdařilý je casting, kde se sešli v sympatických jakoby na tělo ušitých rolích mnozí moji oblíbení herci a herečky. 52letý David Novotný (šikovný automechanik se zlatými českými ručičkami David), 42letá Anna Polívková (Davidova žena Alice), 55letý Jiří Langmajer (Davidův bratr, pravdu milující právník Igor), 43letá šmrncovní Tatiana Dyková (Igorova žena Nela), 49letý pořád stejnější Pavel Liška (Ondra, který se má ženit), 27letá Jana Kvantíková (věru otravná Ondrova nastávající Zlatica), 18letý Filip Antonio (Davidův syn Kuba, co se snadno zamiluje), 18letá Veronika Divišová (Igorova dcera Bára), 75letý každé slovo si vychutnávající Arnošt Goldflam (Kubův děda Arnošt), 70letý Miroslav Donutil (se životem účtující Kubův strýc Karel) či 48letá Eva Leiweberová (potrhlá Ivana), abych jmenoval alespoň některé._____ 4) Přitažlivý byl 22letý Petr Uhlík (praktikant na táboře zvaný Šorty) a do budoucna i Filipův bratr 12letý Viktor Antonio (Kubův bratr Mates)._____ 5) Věk protagonistů uvádím k datu natáčení seriálu (2021)._____ 6) Očividně nejsem první, kdo zaznamenal roztomilý Davidův bonmot: Milá Kláro, jestli hledáš chlapce, který je vysoký, modrooký, svalnatý, způsobně oblečený, pozorný, citlivý, romantický a voňavý, tak takový chlapec, milá Kláro, už někde svého chlapce má. ()

MAVO_99 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete prostě odpočinout, běžte do toho. Po velmi příjemném filmu “Špunti na vodě”, na který tento seriál navazuje, jsem možná čekal něco víc, ale bohužel se tak nestalo. Je to fajn na odpočinek s rodinou, ale je to hodně jednoduché a scéna na konci posledního dílu, kterou tu většina lidí vychvaluje, mi přijde fakt hodně hloupá a cringe. 4,5/10 ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Živě si představuju rozhovor obou scenáristů. Bystroň: "Člověče, tak jsem dostal za úkol napsat pokračování Špuntů na vodě a rovnou 13 dílů ! Já vůbec nevím, co s tím. Víš, že jsem scenárista na hovno." Hudský: "Nevadí, to já taky. No tak holt ty postavy posadíme do starýho autobusu a budou jezdit sem a tam a zase zpátky a tak různě... a občas někoho potkaj... a nacpeme tam všechny jejich příbuzný a... když nebudem vědět, jak dál, tak vytáhnem nějaký motiv z klobouku...může to být úplná blbost, třeba partyzáni...no a na konci se někdo ožení a někdo umře." Bytroň: "Ty vole, super. Ale co vtipy ? Má to být komedie. Dyť víš, že nejsem schopnej vymyslet jediný vtip." Hudský: "Já taky ne. Tak si něco půjčíme ze starejch Dikobrazů." P.S. Díval jsem se na to vlastně jenom kvůli hereckému obsazení a hezkým holkám (hlavně Verunce Divišové). Jinak je to takové velké natahované nic, k jehož kladům patří kromě herců a holek snad jen pohodová letní atmosféra. ()

mar48 

všechny recenze uživatele

Tak co tímto seriálem chtěli vlastně tvůrci říct?  Že dějová linka nikam nevede a jenom se po každých třech dílech nesmyslně mění místo seriálu, podle toho, kam se přejede karavanem? A nebo že scénáristé patlali, co je napadlo? A nebo že úplně bez myšlenky změní charakter postav (Zlatica) a to, co se stalo v prvním díle už není (pokud vím, požádal tam Ondra Zlaticu o ruku a teď je to všechno úplně jinak)? Nebo že humor je spíše vymýšlený jak na výrobním pásu a tudíž nefunguje, jenom se mu dá pousmát (ale beru, že v dnešní době je komedii udělat velice těžké)? No, kdo to ví, ať odpoví... Já ale říkám, že pokud se tak dělá scénář nebo aspoň náměť, dokážu to stokrát lépe! Ostuda České televize (bohužel kromě dokumentů a pořadů nemá v poslední době vůbec z vlastní tvorby co nabídnout)! Ale tak pozitivum se našlo aspoň v tom, že byl seriál stále pohodový a graficky vypadá mnohem líp než film. Přitom škoda - kdyby byl pořádný námět, mohla být ze seriálu super letní rodinná komediální road movie podívaná (jo, to by se ale nesměla vysílat hned po Novém roce). ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Seriál Špunti na cestě mě od začátku bavil svou uvolněnou letní atmosférou, která je neskutečně návyková a v těchto chladných dnech vyvolává v divákovi příjemné vzpomínky na teplé letní počasí, moc se mi líbila nádherná česká příroda, lákadlem je bezpochyby i herecké obsazení, nejvíc mě zaujal výborný Miroslav Donutil, autentický Arnošt Goldflam, vždy skvělý David Novotný či úderná ženská dvojice Anna Polívková a Tatiana Dyková. Bohužel tím ale můj výčet kladů končí. Většina mnou viděných epizod má značně rozporuplné kvality, humor je buď dětinský, anebo hloupý, poutavost značně kolísá, příběh mi přišel takový o ničem. Seriál jsem dobrovolně opustil po sedmi epizodách, víc už jsem tak nějak vidět nepotřeboval, třeba se ale k těm zbývajícím dílům někdy vrátím. 3/10. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (20)

  • Premiéru třetí epizody si nenechalo ujít 1,4 milionu diváků (15+), šlo o nejlepší výsledek pátečního večera i celého dne. (rublik05)
  • Premiéru páté epizody sledovalo 1,4 milionu diváků starších 15 let, šlo o nejlepší výsledek večera i celého dne. (rublik05)

Reklama

Reklama