Reklama

Reklama

Špunti na cestě

(seriál)
  • Slovensko Špunti na cestě
Komedie / Rodinný
Česko, 2022, 11 h 8 min (Minutáž: 49–53 min)

Hrají:

David Novotný, Anna Polívková, Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Pavel Liška, Pavla Gajdošíková, Miroslav Donutil, Arnošt Goldflam, Filip Antonio (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tatínkové brousí školní lavice, aby dětem vylepšili prospěch, maminky balí k moři i mušle a děti se nemohou dočkat, až budou na pláži. Vlny chorvatského Jadranu jsou téměř na dosah, tak co by se mohlo pokazit? No přece úplně všechno! Komediální seriál podivných členů jedné normální rodiny aneb všechno, co nechcete, aby se vám během dovolené přihodilo. Hrou osudu, vlastní hlouposti a několika nedorozuměními se tři generace rodiny Veselých ocitnou v upraveném obytném autobusu značky Robur a projedou s ním půl republiky. Sérii malých i velkých katastrof postupně promění v dobrodružství, které semkne rodinu pevně dohromady. Na cestě nakonec stráví velkou většinu prázdnin. A bude to nezapomenutelná jízda. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál ČT vezoucí se na vlně trendu ukázat hezké Česko exteriérově v díle, který je bezcílný roadtrip dvou rodin starým autobusem, přičemž důvody cest pro každou epizodu  jsou na rodinný seriál, který má pobavit a zahřát u srdíčka, opravdu prapodivné - svatba, rozvod, rakovina, nebo že otec jedné hrdinky běhá nahý po lese. Sympaticky obsazené, možná i ten nápad nebyl marný, ale výsledek je úděsná zoufalost bez čehokoliv vtipného. Některé díly vyloženě nedokoukatelné, některé postavy vyloženě iritující ( Liška, Dyková ) a polovina dětských postav naprosto zbytečných. Vše dobré držel jen Donutil i se svou závěrečnou silnou scénou v balónu, ale jinak kroutím hlavou, kdo cpe do seriálu, který by měl být asi i pro děti témata jako umírání, domácí násilí, nebo že nadržená Leinweberová  neví s kým se kdysi vyspala a tak se pokouší dostat do postele všechny osoby mužského pohlaví v den svatby Lišky a tý frajerky, co natočila v osmnácti péčko. ()

Kaleidoskop 

všechny recenze uživatele

Ač tuhle šílenost vysílala ČT již před nějakou dobou, až nyní se dostávám k sepsání recenze. Na filmu, který tomuto seriálu předcházel nevidím nic špatného. Není to žádá oscarová práce, ale alespoň to není romantická slaďárna a při troše dobré vůle se na to dá koukat. U tohoto seriálu mi pak přijde, že autoři filmu měli po jeho úspěchu námět na další pokračování, jenže zjistili, že nemají dost příběhu na celovečerní stopáž. A tak jim někdo z televize nabídnul, ať z toho vyrobí seriál. Toto rozhodnutí vnímám v produkci tohoto veledíla jako zásadní chybu. První asi 4 díly se dají poměrně snadnou odkoukat, jsou naplněné nějakým dějem, ovšem v momentě, co se rodina dostane do kempu, zabrzdí pířběh na místě. Několik dalších dílů pak musíme přetrpět bezduché nesmysly, které slouží jako oslí můstek a vycpávka ke konci seriálu, kde se opět rozběhne nějaký děj a dotáhne to celé dokonce. Po technické stránce moc není co hodnotit, když něco produkuje ČT, mívá to nějakou úroveň, protože televize si umí zaplatiti jak štáb, tak slušné herce. Kdyby to zůstalo u námětu pro kina, spadlo by to do slušného průměru a hotovo. Ovšem, tím jak se tvůrci snažili naplnit obsahem deset dílů seriálu, to celé spadlo do bezduchého nesmyslu. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Má to nadmíru sympatické obsazení, příjemnou letní atmošku a často se i zablesknou výborný hlášky, který mě fakt bavily. Ale jako by tvůrcům docházely nápady, několikrát do toho napasovali ujetý dějový linky s divnýma figurkama (díl Guru). Ač jsem nikdy nebyl v jiným stavu, nesouhlasím s Tatianou Dykovou, která v devátým měsíci skáče ladně jako laňka, přitom po třech dětech by měla vědět, že takhle to nefunguje. Ale co, dospělí si to užili, evidentně nikdo z nich nechodí do práce a měli krásný prázdniny s dětma. Z dětí Filip Antonio vystřídal tolik letních lásek, že jsem se v tom ztratil. "Milá Kláro, jestli hledáš chlapce, který je vysoký, modrooký, svalnatý, způsobně oblečený, pozorný, citlivý, romantický a voňavý, tak takový chlapec, milá Kláro, už někde svého chlapce má." ()

Natalia_Budz 

všechny recenze uživatele

Jsem upřímně neviděla. Tenhle seriál jsem ale sledovala velmi ráda. Asi stárnu ale víc než netflix, jiné platformy a zahraniční tvorba, mně začíná bavit ČT a tuzemská tvorba kterou mají čím dál lepší (např. Ochránce, podezření kukačky). Příjemný rodinný seriál u kterého jsem se řezala smíchy a všechny postavy mi přirostly k srdci. Při konci posledního dílu mi doslova vyhrkli slzy a ani jsem nedýchala.. Vážně povedený seriál. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Sympatické postavy a jejich obsazení (David Novotný se sice snažil, ale Hynka Čermáka z původního filmu nahradit nemohl; Liškova postava prakticky totožná s postavou v seriálu Prázdniny), pohodová letní atmosféra, sem tam nějaká ta skvělá hláška nebo scéna. Dějově to ovšem docela kolísá, postavy se místy chovají dosti nelogicky - nikdo nemusí chodit do práce a může si na více než měsíc (což zaznělo v dílu kdy se Arnošt vrací domů) odjet na dovolenou, nastávající trojnásobná matka pravděpodobně rodí poprvé dle svého chování, chaotické cestování - pojedeme tam, ne tam, a pak tam.... Konec dojemný, i když trošinku kýče tam bylo. Celkově se mi seriál líbil, klidně se na něj podívám po čase znovu. Hodnocení na 3,5*. ()

Galerie (217)

Zajímavosti (20)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,25 milionu diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek v pátek po 20:00. (rublik05)

Reklama

Reklama