Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava Alex v podání Adama Mišíka prodává ten nejlepší kokain v Praze, dealování chce ale jednou provždycky nechat. Jeho snem je prorazit v rapu a nahrát svůj vlastní banger. Navíc se s ním rozchází jeho holka a chce jí dokázat, že na to má. Tahle noc je pro změnu jako dělaná. Kamarád Láďa totiž pro feat zařídil rappera Barracudu a to znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka nebude levná a Alex s Láďou musí během pár hodin sehnat hromadu peněz. Vyrážejí proto na šílenou a adrenalinovou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma ještě našli. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (481)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tak první kolo nedopadlo. Spíš než nestravitelný obsah ala chčiju na všechno mi vadila ta rozklepaná kamera, resp. mobil nebo na co to proboha natáčeli. Dám tomu ještě jednu šanci, ale nevím kdy. EDIT: Tak na podruhé dokoukáno, na trajektu, protože nic jiného jsem neměl. Spíš než nad kvalitou filmu mě to donutilo se zamyslet nad kvalitami generace, kde takovej potetovanej čůrák může být za hvězdu. Jestli ten držitel Lva v černých brýlích nesmaží, tak klobouček a jeho výkonu tleskám. Mišík snesitelný, ale moc bych chtěl vědět, jaký je v reálu člověk. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Za mne trochu zklamání. Celkový look filmu je docela amatérský, ale to se dá překousnout. Herecky je to v pohodě. Mišík hraje autenticky a Marsell Bendig je na filmu nejlepší, byť mu občas šlo špatně rozumět. Dějově to je jednodušší a doufal jsem, že film bude jednak o více postavách, tak půjde více do extrému. Čekal jsem pořádné  rave party a ani po stránce drog to není natolik intenzivní, jak filmy Evropské či Americké. Progresivní forma v CZ je sice vítaná, ale takový Vyšehrad byl po všech stránkách úplně jinde. 6/10. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Česká pecka roku 2022, která strká Arvéda do kapsy. Autenticky a napínavě napsaná i natočená a to tak, že máte pocit, že po té Praze běháte a zabředáte do děsivého průseru s hlavními hrdiny. Krásnej dramatickej oblouk hrdiny a přesvědčivej Mišík. Trochu škoda, že to do nemalé míry působí jako dravější a zdařilejší remake Perníkové věže. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zbytečný film o ještě zbytečnějších lidech, kteří dělají zbytečné věci. Někde to kdosi přirovnával k Trainspottingu, ale tohle má s Boyleovou generační výpovědí společného snad jen to, že se tu berou drogy. Spíš bych to viděl jako mizernější verzi už tak dost špatné Perníkové věže. Příšerná kamera, která snad ani kamera nebyla, mizerní herci s Bendigem, který do zblbnutí opakoval "more" a navrch ultradebilní motivace hlavního hrdiny. K tomu fakt špatná muzika a ještě hůře zahrané vedlejší postavy. Čestná výjimka pro Aničku Fialovou, pro kterou mám slabost a jenom kvůli ní vypotím 10%. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Marsell Bendig Benger? Skôr bender. Hnusné prostredie, hnusné postavy, odporný slovník, fet a smrad. Niekoho to vzrušuje. Pohľad na prázdne schránky, čo nevedia nič len pičovať a ten čo to natáčal má Parkinsona. Keby to videli v zahraničí a pozrú, že film je v červenom, tak si budú myslieť, že tu žije samá socka. Ale asi to tak aj je. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Sergei Barracuda nebyl první volbou pro roli rappera. Režisér však nechtěl prozradit, kdo jiný to byl. Krom toho Barracuda do filmu moc nezasahoval a viděl ho až na premiéře. To mělo i za následek menší rapperovo rozhořčení, že ve filmu zazněly i písně, za které se styděl. (vyfuk)
  • Režisér Adam Sedlák se svěřil, že chtěl, aby jeho film byl Dealer (1996) pro „tiktokovou generaci“. (vyfuk)

Související novinky

30. Český lev - výsledky

30. Český lev - výsledky

04.03.2023

V sobotní večer 4. března 2023 proběhl v pražském Rudolfinu jubilejní 30. ročník předávání cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Přímý přenos ceremoniálu, během nějž byla oceněna výrazná… (více)

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

Na cenách kritiky zabodovaly Arvéd i BANGER.

04.02.2023

V letošním roce se nominace na Cenu české filmové kritiky za rok 2022 dočkalo celkem sedmnáct filmů. Našli jste mezi nimi nejen snímky promítané v loňském roce v kinech, ale i seriály, minisérie,… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama