Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Možná pro děti fajn, ale Mach se Šebestovou na mě už teď nijak nostalgicky nepůsobí. A když to takovýhle film nedokáže a musím hodnotit objektivně, hodnocení nezadržitelně klesá. Animace se mi moc nelíbí, totální nelogičnosti mi vadí a vtipné to není v podstatě nikdy. Dvě hvězdičky za nápad a vypravěčské umění Petra Nárožného. (SD) ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Nejznámější vypravěči večerníčků a taky nejlepší. Jiřina Bohdalová, Josef Dvořák a samozřejmě Petr Nárožný. Bez nich by ty večerníčky nikdy nebyly ony. Byly by to jen nějaká podivná vyprávění o zeleném stvoření, mluvícím psovi a dvou potrhlých žácích. Jen samotné vypravěčské schopnosti Petra Nárožného celý večerníček sunou hodný kus vzhůru... ()

Reklama

inachisio 

všechny recenze uživatele

Nevím. Ač mám k českým filmům slabost, Mach a Šebestová mě nikdy neuchvátili. Jednak kvůli nepříliš oku lahodící animaci, ale především pro stupiditu příběhů. Jednak díky dobrému dabingu pana Nárožného a spoustě světlejších momentů, jednak fakt, že jako malá jsem se na snímek dobrovolně dívala, jsem nucena hodnotit alespoň průměrně. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Je pěkné, jak si člověk i po tak dlouhé době vybavuje přesně tón hlasu Petra Nárožného, který bude zrovna následovat, je vidno, že jsem se Macha a Šebestové nakoukal dost a výběr těch nejlepších dílů tomu napomohlo. Mně to teda vůbec nevadí, ale v dnešní divné době by už asi neprošlo, aby bylo v pohádce zobrazováno takové násilí jako na bacilech, které Šebestová vraždí nějakou vidličkou a stejně tak stereotypy, kdy Mach je od toho, aby přemýšlel a Šebestová aby uklízela. :D ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ten Horáček s Pažoutem jsou ale pěkní darebáci. Kdysi jsem tyto příhody určitě horlivě sledoval, když byly součásti večerníču. Dnes po dlouhé době jsem si je tedy zopakoval a nedá se slovy snad ani vyjádřit, jaké utrpení mi místy film přínášel. Hlas Petra Nárožného je možná zvukomalebný, ale celkový dojem nezachrání. Po jisté době začne být efekt filmu negativní. * Samozřejmě to, že je film takhle vysoce hodnocený je pouho pouhý omyl. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama