Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žáci III. B. Mach a Šebestová a jejich věrný pes Jonatán prožili svá legrační i poučná dobrodružství již v roce 1976 ve snímku O utrženém sluchátku. Právě toto kouzelné sluchátko dokáže splnit každé přání. Celovečerní film vznikl z třinácti krátkých snímků televizního seriálu spojených krátkými dotáčkami. Školáci využívají kouzelného sluchátka vždy jen pro dobrou věc, a tak i když občas něco zkazí, nakonec vše dopadne tak, jak to má v pohádkovém vyprávění být. Poslední nově natočený díl je o jejich dětech Machovi a Machové, kteří s pomocí sluchátka pomohou věčným repetentům Horáčkovi a Pažoutovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

sarfian odpad!

všechny recenze uživatele

Čo už len na tomto bolo dobré? To že to bolo za komunizmu a nebolo možné sledovať iné dobré zahraničné animáky? Aj ja som to volakedy pozerával ako malý, ale len preto že vtedy si človek moc nenavyberal, lebo nebolo z čoho. Ide len o zlepenec kratučkých príbehov z hroznou animáciou a priblblými príhodami. VIDENÉ 1x ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ten Horáček s Pažoutem jsou ale pěkní darebáci. Kdysi jsem tyto příhody určitě horlivě sledoval, když byly součásti večerníču. Dnes po dlouhé době jsem si je tedy zopakoval a nedá se slovy snad ani vyjádřit, jaké utrpení mi místy film přínášel. Hlas Petra Nárožného je možná zvukomalebný, ale celkový dojem nezachrání. Po jisté době začne být efekt filmu negativní. * Samozřejmě to, že je film takhle vysoce hodnocený je pouho pouhý omyl. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Je pěkné, jak si člověk i po tak dlouhé době vybavuje přesně tón hlasu Petra Nárožného, který bude zrovna následovat, je vidno, že jsem se Macha a Šebestové nakoukal dost a výběr těch nejlepších dílů tomu napomohlo. Mně to teda vůbec nevadí, ale v dnešní divné době by už asi neprošlo, aby bylo v pohádce zobrazováno takové násilí jako na bacilech, které Šebestová vraždí nějakou vidličkou a stejně tak stereotypy, kdy Mach je od toho, aby přemýšlel a Šebestová aby uklízela. :D ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Možná pro děti fajn, ale Mach se Šebestovou na mě už teď nijak nostalgicky nepůsobí. A když to takovýhle film nedokáže a musím hodnotit objektivně, hodnocení nezadržitelně klesá. Animace se mi moc nelíbí, totální nelogičnosti mi vadí a vtipné to není v podstatě nikdy. Dvě hvězdičky za nápad a vypravěčské umění Petra Nárožného. (SD) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zážitky dvojice Mach a Šebestová jsou jedním z nejpoutavějších Večerníčků, na kterých jsem mohl vyrůstat a bylo extrémně nostalgické si teď vyprávění Petra Nárožného, skloubené s legendární animací Adolfa Borna připomenout. Jako malí jsme viděli všechny jejich příhody, chyběl mi jen tento speciální sestřih, který mile navnadí na ty časy, kdy jsem žákům III.B jejich život nesmírně záviděl. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama