Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (164)

kingik 

všechny recenze uživatele

Roubale, Roubale, ty kluku jeden zločinecká! Tvůj případ vražd byl svého času pro kriminalisty značně zapeklitý, ovšem pro diváky je to velmi pohlcující podívaná. Hynek Čermák v roli Ivana Roubala je rozkošně poživačný a démonicky manévrující zlosyn, až si říká o nějaké herecké ocenění za svoje ztělesnění (absolutního zla). A k mému překvapení všichni herečtí účastníci kroužící kolem něj a spisů o jeho zločinech se nestali pouhými nadbytečnými figurkami v koutě, žádná z vedlejších postav nebyla jen do počtu, všichni  mají pro průběh příběhu svoji důležitost a odvádějí precizní ztvárnění svých rolí. Jan Čenský v roli přiděleného právníka je najednou nikoliv Janem Čenským, co ve studiové pohádce stavěl rozbořenou polystyrenovou zeď a zpíval cosi o pečení chleba, nýbrž je Janem Čenským, co tentokrát metaforicky peče chleba s manipulativním zločincem, respektive vědomě obhajuje jeho lži. A k ruce má rusovlasou koncipientku Kamilu Trnkovou, která předvádí se soustředěným výkonem zejména lepou fitness postavu, jen ty pravidelně rozdrcené tablety do kávy bych s klidem vynechal. A co Dáša? Dagmar Havlová chytá druhou hereckou mízu a její urputná státní zástupkyně je ztělesněním nezdolné touhy po tvrdém trestu. Řady kriminalistů hájí David Švehlík, ten standardně dobře odvádí herectví, kdy se snaží nepropadat nastavené jednotvárnosti své  úlohy. A za soudní stolicí trůní Jan Antonín Duchoslav, také zajímavá volba a vymanění se z obvyklé herecké škatulky. V podstatě se jedná o soudní drama, kdy je Roubal dopaden a souzen, jenže neexistují proti němu dostatečně nezvratné důkazy. A ty je třeba teprve hledat a nalézt. Třídílnou minisérii má režijně ve zkušených osidlech Tereza Kopáčová, která nasadí tempo a nehodlá z nastavené dynamiky a chytlavosti slevit. Zamrzí jen občasně slabší ozvučení, někdy prostě některá pronesená věta a slůvko zradí divácké sluchovody. Od produkce Novy bych čekal bezduchý tyjátr, neumětelské režijní pojetí, prostě něco prachšpatně a slabomyslně natočeného pro škodolibou kritiku. Případ Roubal ovšem chytí a nepustí. 10/10 ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Jde poznat, že se TV Nova pořádně plácla přes kapsu, minisérie je opravdu pěkně natočená, herecké obsazení je plné zvučných jmen, takže o kvalitní herecké výkony je náležitě postaráno. Bohužel to je asi tak vše, čím Případ Roubal dokáže zaujmout. Příběh je strašně povrchní, nic nového se divák nedozví, víceméně všechny důležité události jsou neskutečně odfláknuté, většinu souvislostí či detailů jsem si musel v průběhu dohledávat, abych veškeré dění vůbec pochopil. Také mi přišlo, že se snímek mnohem více zaobírá nějakou mladou advokátní koncipientku, která má ze všech postav asi nejvíce prostoru, než samotným Roubalem, jehož postava je zoufale nevyužitá, pro Hynka Čermáka to mohla být životní role, jelikož si na svém přednesu dal velmi záležet a v několika scénách z něj šel reálně strach. Mé počáteční nadšení se postupně proměnilo ve velké zklamání, po skončení třetího dílu zůstala jen hořká pachuť, vlastně si ani nejsem jistý, čeho jsem to byl svědkem. Jestli thrilleru, soudního dramatu nebo kriminálky, série si bere od každého něco a na mě to působilo, že ani neví, čím chce být. Každopádně jsem rád, že se i u nás začínají točit takovéto projekty a snad budou do budoucna lepší, než tahle dobře natočená, přesto čistě průměrná podívaná. 5/10. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[69%] Třídílná česká mini série mapující skutečné události českého sériového vraha Roubala. No, musím říci, že na poměry novodobých českých záležitostí to nebylo vůbec špatné. Takové sice jen na to 1 vidění, ale k zahození to rozhodně nebylo. Kdyby zde bylo víc zapamatovatelných scén, kdyby se trochu víc přitlačilo na pilu; kdyby jsme konkrétně viděli víc drsnějších scén ohledně vražd atd, možná bych tu 4* dal, ale to je fuk. Herecké obsazení je na tom docela dobře. Hynek Čermák hraje Roubala přesvědčivě. Nejvíc mě ale zaujala Kamila Trnková, která mladou a nadějnou advokátku zahrála výborně. Měla zajímavou postavu a i její lehčí závislosti na lécích … – to vše bylo pěkně vykresleno. Nezklame ani Jan Čenský či horlivý policista, kterého hraje David Švehlík. Co se týče Dagmar Havlové, tak ta se mi jevila tak nějak divně. Chvílemi mi seděla a občas jsem si říkal, že je trochu trapná. Celkově to ale docela rychle ubíhá. Člověk se moc nestačí ani nudit. Soudní scény mám celkově ve filmech rád. Zde byly výslechy tak trochu ploché, ale budiž. Určitě by se dalo ještě něco vylepšovat, ale v rámci toho, že to bylo točené dle skutečnosti a na české filmové poměry současné doby, si tu nemohu víc stěžovat. Jen si říkám, že policie udělala jednu nelogickou díru (nenahlášení té paruky). To bylo i ve skutečnosti? I hudební doprovod nebyl ve filmu špatný. Takže mé hodnocení - silná trojka* ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostanete do ruky námět s nejproslulejším tuzemským sériovým vrahem, jehož případ navíc provázela řádná divočina a nespoutaný devadesátky - a pak natočíte rutinní kancelářskou vyšetřovačku s hrubě předvídatelnou moralistickou linkou mladý koncipientky. Řemeslně super a kouká se na to dobře, ale to je v tomhle případě fakt hodně málo. 5/10, třetí hvězdu nestihlo sežrat prase. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

Takový potenciál, který má Roubalův příběh. A takhle slabě to využít. V tomto případě jde o velmi umělecké ztvárnění reálného dění. Teda až na to, že příběh je o mladé studující zrzce, která má v devadesátých letech svůj byt a záznamník a je závislá na diazepamu a hrdá. Cvičí jógu, chodí ve spodním prádle, dělá si kafe, přemýšlí, chodí sem tam a jedná na vlastní pěst. Studuje práva a při své úplně první příležitosti posere všechno, co se zrovna naučila. Má komplikovaný vztah s otcem, který se stihne i vyřešit. Její táta si dá pomerančový džus, protože to je relevantní k případu a je to perfektní rozuzlení všeho. Přednes má stejně strojený, jako jakákoli jiná herečka. Díky naslouchátku má šestý smysl (?!?!!!!!) který jistě při vyšetřování a soudu reálně velmi pomohl. Téhle části je věnovaný velký prostor. Pak tam je vztah mezi studentkou a studentem. Také mají auta a celkově si žijou dobře. Pak tam je detektiv, jeho parťák a státní zástupkyně a všichni už od první minuty snímku vypadají, že přesně vědí, co dělají. Tajní policisté s fotkou v ruce zblízka zírají na nebezpečného podezřelého, kterého mají zadržet. Pak se za ním všichni dlouze otáčejí a čumí mu do xichtu, jestli je to jako opravdu on. Pokud by to tak doopravdy fungovalo, tak nechytí ani mouchu. Rekvizity jsou dobové jen částečně. Celé je to afektované a zároveň prostříhané cool hipsterskými scénami a hudbou. Asi deseti vteřinová znělka se opakuje ve smyčce po celé tři díly. Fakt gratuluju, pevně doufám, že se tohoto tématu chopí i někdo jiný a neudělá z toho napůl imaginární jednohubku, zcela zaměnitelnou s jakoukoli nízkorozpočtovou a rádoby hustou detektivkou. To rádobyhusťáctví českého drama, které zní jak dabing z amerických devadesátkových akčňáků mě začíná pěkně srát. Jako z dramatického kroužku. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Víru si vykládal Roubal (Hynek Čermák) po svém, jeho vlastní často zmiňovaný bonmot byl: „Kdo jiného usmrtí, nezhřeší, nýbrž bude blahoslaven. Neboť zkrátil utrpení jeho v životě pozemském.“ (sator)
  • Filmová lokace zatčení Roubala na začátku epizody je ve stanici metra Želivského. Ve skutečnosti byl zatčený na náměstí Míru v Praze. (formelin)

Reklama

Reklama