Reklama

Reklama

Kdo zabil Johna Lennona

(TV film)
  • Velká Británie Jealous Guy: The Assassination of John Lennon (více)
Velká Británie, 2020, 85 min

Hrají:

John Lennon (a.z.), Paul McCartney (a.z.), George Harrison (a.z.), Ringo Starr (a.z.), Maharishi Mahesh Yogi (a.z.), Yoko Ono (a.z.), Bob Gruen (a.z.) (více)

Obsahy(1)

8. prosinec 1980 se černým písmem zapsal do dějin populární hudby. Johna Lennona, člena jedné z nejslavnějších kapel světa – The Beatles, v New Yorku zastřelil Mark David Chapman. Co ho k tomuto hroznému činu vedlo? ... Fascinující historický celovečerní film vznikl na motivy knižního bestselleru proslulého investigativního žurnalisty a odhaluje, jak a proč zemřel John Lennon. Muzikant a aktivista John Lennon, vůdčí osobnost legendární rockové skupiny The Beatles, se stal nejznámější osobností své doby. Proslulý investigativní žurnalista Jack Jones se specializuje na kriminální případy. Napsal knižní bestseller o Lennonově vraždě z pohledu jejího pachatele Marka Davida Chapmana. A právě na jeho poznatcích a zjištěních staví také tento strhující dokumentární snímek. Kdo zabil Johna Lennona je podrobný a pronikavý pohled na paralelní životy Lennona a Chapmana. Nechybí ani nové audio rozhovory, díky nimž proniknete do mysli neblaze proslulého vraha. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Překvapili mě negativní komentáře. Podle mě je to premiéra informací o vrahovi Johna Lennona a velmi dobře zpracovaná. A last chance turistik - od střelce na pražské Fildě se i u nás už nesmí psát o seriových vrazích , aby emočně labilní citlivě postižené "sněhové vločky" s psychickými problémy nevyráběly následovníky. Vrah hudebníka je po 40 letech ve vězení a stále se každý rok neúspěšně odvolává. Vyrůstal v komplikované domácnosti. Jeho matka měla pocit, že se kvůli otcovi dostala do slepé uličky. Marka vychovávala příbuzná a jeho matka pak zahynula. Vychovávala Marka v tom, že cokoli bude dělat, bude v tom nejlepší. Ale ukázalo se, že to tak není a nikdy nebude ta slavná osobnost, jak mu matka celé dětství slibovala. Jako spousta dětí, kteří nevynikali ani ve sportu, ani v prospěchu se stal obětí šikany. Říkali mu hipík v čemž konečně našel identitu až dochvíle, než hipíka okradli dva hipíci na pláži. Tím tratil nejen identitu , ale i víru. Od roku 192 John a Joko spolu nežijí, protože John moc chlastá. Vydal politické neúspěsné album a byl z toho v depresi nezvyklý na neúspěchy. Když se dal dohromady , věnoval se pět lett v ustraní svému synovi, zatímco New York bylo nebezpečné město "kde jste na ulici nevěděli , jestli dojdete na její konec, aniž by vás někdo nepřepadl. " ()

Tethys odpad!

všechny recenze uživatele

Nic fascinujícího na tom filmu není - vůbec bych nepsala a netočila o těchto "lidech", kteří se chtějí zviditelnit tímto způsobem, protože jinak jsou absolutně neúspěšní. Kdo ví kolik dalších to inspiruje k podobným činům. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama