Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V době kdy Sergio Leone dával do kupy svůj westernový majstrštyk a slavil úspěchy s "dollarovou trilogií" vznikl western, který mistrovi westernu vzdává hold a zároveň ho drze kopíruje. Nechybí dlouhé záběry na zpocené tváře, přestřelky ani Morriconeho hudba ale chybí tomu Leone. V tomto případě spíše doporučuji remake s Brosnanem a Neesonem, který na to jde jinak ale o mnoho lépe. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Skvělý western. Lee Van Cleef jako tvrdý nelítostný hrdina, s koltem přes břicho, no co dodat. Jen ty jeho gesta:-). Dobrý příběh od mistra Vincenzoniho, skvělí herci, krásná Almería a úžasná hudba od Morriconeho. Giulio Petroni natočil velice dobrý western za který se vůbec nemusí stydět. Když jsem film viděl poprvé byl jsem nadšen, a po druhém shlédnutí, i když ne celém, je spokojenost téměř stejná. Není to Leone ani Corbucci, ale pořád je to Itálie, a Itálie a westerny jdou dohromady ať chceme nebo ne. Herecky je film bravurní. Od Van Cleefa, přes mladého Johna Phillipa Lawa, a známé tváře v podání Maria Bregy, Luigiho Pistilliho či Anthonyho Dawsona. Já s tímto filmem nemám problém. Je to skvělý western, dělaný s citem, s odkazy na Leoneho westerny a s hlavními ikony westernu, Van Cleefem a Morriconeho hudbou, která je v podání sboru naprosto bravurní a to skřípání, nemám slov. U mě má tento film 70% a krásné čtyři hvězdičky. Nejlepší scéna je asi, když Ryan najde Billa v zemi a finální scéna je také dobrá. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Teda, ještě že každý z těch padouchů měl tak výrazné a neopakovatelné poznávací znamení (náušnice, tetování atd.) a ještě ho tak ochotně během úvodního přepadení ukázal. To bylo opravdové štěstí :-) Pak by se nebylo komu mstít a to by byla veliká škoda, protože Muž proti muži je velice zdařilý western, nad kterým se tyčí dvě veliké osobnosti, dvě slavná jména spaghetti westernů: Lee Van Cleef a Ennio Morricone. Jeden předvedl přesvědčivý výkon a druhý podpořil snímek podmanivou hudbou. Ale nejsou to jen tito dva ostřílení westernoví borci, protože Muž proti muži dále nabízí sebejistou režii a především velice zajímavý a napínavý scénář plný zvratů. A když se k tomu všemu ještě přidá John Phillip Law se slušným hereckým výkonem, tak snímku není skoro co vytknout. Tedy až na hodně teatrální pády zastřelených padouchů, které mi docela výrazně kazily jinak skvělý zážitek. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další z řady povedených westernů italské provenience, který těží z ikonického herce tohoto žánru, Lee Van Cleefa, ale také z hudby fenomenálního skladatele Ennia Morriconeho. Příběhově však Muž proti muži také nezaostává a nabízí slušnou podívanou, u níž není prostor pro nudu a fanoušky westernů dozajista potěší. U mnohých scén jsem si vzpomněl, že jsem tento počin kdysi před mnoha lety viděl, ale už jsem si nedokázal vzpomenout, v jakém snímku to bylo. To však vypovídá o tom, že se jedná o pasáže, jež umí utkvět v hlavě i na řadu roků. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Velmi nerad udelujem rovnake hodnotenie tuna ako isty Karel Chrocht, teda Karlos80. Lee Van Cleef western urcite podrzal, hodne mal do seba pribeh o pomste, ale zeby to bol az taky kvalitny western, sa mi nejak nezda. V 60. rokoch sa tocili desiatky a 100 -ky westernov rocne, najotrepanejsim klise bola kradez koni. Fakt westernova inflacia. Okrem Cleefa bol slusny aj Jano Filip Zakon a Dzuzeppe Kastellano /Dostihová horecka, Milano calibro 9/. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama