Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (207)

Autogram 

všechny recenze uživatele

To už mohli rovno nazvať Kráľovná a Popoluško. Nič vo filme nedáva zmysel, ale tak to niekedy v rozprávkach býva. Horšie, že ani dialógy nemali hlavu ani pätu, možno tie anglické akoby omylom nejaký zmysel mali. Keby to trápenie zakončili štyrmi svadbami, ani by som sa nečudoval. –––– Je tu ještě jedna věc. Našel jsem si holku. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Paní prezidentko, já chci jen kousek štěstí. Pro co jiného jsme přeci zvonili klíčema na náměstí“. Pochopil jsem, že se historicky první česká ženská hlava státu na filmovém plátně nesetkala s příliš nadšeným hodnocením. Za mne, když vezmu v potaz, co se stalo poslední roky standardem tuzemské romantické komedie, nemohu jinak, než: proč ne? ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Rudolf Havlík byl za poslední tři roky velmi plodný tvůrce a do kin poslal hned čtyři filmy. Romantická (asi) komedie Prezidentka k povedeným projektům ale zrovna nepatří. Havlík zde sice sází na jedny z největších českých hereckých hvězd současnosti, ale scénář je zoufale nezajímavý, průhledný a někdy bohužel i nechtěně zábavný - například když na vánočním plese vejde do sálu prezidentka, klavírista začne hrát a všichni hosté včetně prezidentky začnou zpívat státní hymnu. Ach jo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Havlíkovy filmy na mě vždycky nějakým způsobem dobře působí. Ne jinak je tomu i u Prezidentky s mou velmi oblíbenou dvojkou herců ačkoliv tentokrát to i na mě bylo až přespříliš patetické. Ovšem jakmile člověk přijme, že se jedná o pohádku, která má jen nižší základy v realitě, tak si snímek dovede poměrně dobře užít. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Jo, zlatej covid, to se to točily exteriéry bez lidí. I když je to vizuálně kýč jako prase, musím říct, že tolik pěkných záběrů Prahy už jsem ve filmu dlouho neviděl. Příběh je ovšem celkem o hovně, naivně poskládanej a se spoustou připitomělých dialogů. Momentu odhalení paní prezidentky úplně chybí nápad a humor, chtělo by to lepšího scenáristu. Ale má to celkem příjemnou náladu. Co je to vlastně za chlapa? Má vůbec prověrku? ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Anna Geislerová pochválila filmový štáb a prostredie natáčania filmu: "Natáčanie sme mali rozkúskované, ale bolo vynikajúce. Pamätám si, že sa mi asi nikdy predtým nestalo, aby som mala po každom natáčaní v karavane kvetiny. To bolo nádherné. Stalo sa to znova a znova, ale bolo to krásne. Točilo sa v Prahe, čo bolo príjemné, lebo to bolo atraktívne prostredie. Prišlo mi to ako keď idete na all inclusive dovolenku." (Arsenal83)
  • Režisér Havlík sa nechal počuť, že na filme začal pracovať už v roku 2016 a že už od začiatku počítal s obsadením Geislerovej do titulnej úlohy: „Nikdy som nepremýšľal o nikom inom. Chceli sme spolu zase pracovať a Anin talent, esprit a šarm sú pre túto rolu ako stvorené.“ (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama