Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (342)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Strange ukázal, že si celkom protirečíte a strieľate sa do nohy, keď chcete natočiť niečo, čo má byť čo i len trošku strašidelné a zároveň sa musíte vmestiť do raringu pre 12 ročných soplošov... Horor pre deti, to je proste tak márne a hlúpe a nezáživné na pozeranie, ako to nudne znie... To vždy bude mať takú neuplnú, predvídateľnú, nemastnú-neslanú pachuť, ktorú má aj táto bábika. Proste v každej zásadnejšej scéne pocit nenaplneného potenciálu, že aká to mohla byť výživná žánrovka, keby sa to mohlo v bedni vysielať aj po večerníčku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film, do kterého jsem šel trošku s obavami. Slyšel jsem o něm ledaco a dost mě odrazoval finální rating PG-13. Jsem si říkal, že zase půjde o rádoby horor pro malé děcka. Kousky o vraždících panenkách či robotech mi nevadí, ale většinou jde jen o laciné napodobeniny Chuckyho. Tady jsem však byl docela mile překvapený. Sice bych uvítal více brutality a většina mordů (kterých tu už tak bylo málo) se odehrálo mimo záběr kamery, ale mělo to i dramatickou vložku, nechyběly emoce, obě hlavní ženské herečky podaly slušný výkon a samotná M3GAN taky nebyla úplně k zahození. Takoví Japonci jak je znám, by určitě vymysleli spoustu prasečinek, co by se s ní dalo dělat.    Oficiální premiéru měl tento film už v prosinci roku 2022, i z toho důvodu je tento rok výroby nejčastěji uváděn. Do většiny kin v USA a po světě šel však až v roce 2023. Nejčastěji jeho tvůrcům vytýkáno, že začátek se nese v dosti pomalém tempu a po úvodní autonehodě docela dlouho trvá, než se v něm začne dít něco opravdu zajímavého. Nebudu-li počítat dramatické chvíle mezi Gemmou a její neteř Cady, pro kterou byla malá holka spíše přítěží. Jakmile je však M3GAN uvedena do provozu a začne svou svěřenkyni vychovávat a chránit, výrazněji se zlepšila i samotná atmosféra.    Žádné hororové orgie, přemíru brutality, litry krve či gore nečekejme. James Wan se podílel jen na scénáři a produkci, ale jinak do filmu zřejmě moc nezasahoval. Z čehož byla část diváků i trochu zklamána. Film si však na sebe dokázal viditelně vydělat a již se připravuje jeho pokračování. Zdejší panenka sice nebyla tak brutální a nenaháněla hrůzu jako Chucky, ale i tak si dokázala získat mé sympatie. Nevinná tvářička, postupná míra agrese – přesto měla své osobité kouzlo. Její taneček před naháněním šéfa firmy a následná pasáž u výtahu, jo to se mi líbilo docela dost, stejně jako výchovná lekce mladého kluka v lese.    Jasně že se mohlo daleko více přitvrdit, nějaká ta lekací scéna by taky nebyla od věci, ale i tak nakonec odcházím docela spokojený. Čekal jsem to totiž daleko horší. Žádná pecka M3GAN není, ale lehce nadprůměrná záležitost v mých očích přece jenom ano. 60% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hi-Tech moderní horor se kterými se aktuálně roztrhl pytel. Megan má svoje úžasný hororový pasáže, při kterých umí ta malá děfka kurevsky vyděsit, naneštěstí Johnstone nechápe, že točí horor v eRkovým ratingu a zase zabíjí neskutečný potenciál idiotskou korektností. Příšerně málo vražd a když už jsou, jsou prostě jen lehce brutální a spíše mimo záběr kamery. Já tomu kurva nerozumím. Buď točím horor pro ty dnešní mladý sračky, nebo točím horor pro pořádný hororový nadšence co chtějí maso, Tahle volba točení něco mezi, je mi bytostně proti srsti, protože když vidíte, jak je ta svině neskutečným způsobem děsivá, co režisér dokáže s atmosférou a pak na svůj talent a možnosti sere kvůli nějaké korektnosti tak byste mu nejraději dali tečku do xichtu, protože sám sobě doslova kurví neskutečný potenciál. Něco jako Landon se svým Happy Dead Day. Akorát, že ten rovnou jel v PG-13 kvůli penězům. Tohle mohlo být doslova epické, ale zabíjí to málo naporcovaných lidí, málo krve, málo všeho prostě. Jen ultra děsivá mrtka nestačí. BTW Livingdeade my víme že jí chceš, chceš, chceš, chceš...konečně bys v životě strčil ptáka jinam než do svoji ruky, sestry nebo matky. Rozumím, Sex Doll je Sex Doll. 65%. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Když se software zjančí, panenka vám tančí." Jakožto zdejší loutkový expert, se zajímavou sbírkou přítulných exemplářů s osobností, jsem vyhověl žádosti Gerarda Johnstone (který, na rozdíl od Alexe Garlanda, režiséra filmu Men, zapomněl konzultovat nejvhodnější režisérský přístup k dané problematice s uživatelem Psychor), o otestování prototypu M3GAN při plzeňské předpremiéře 31. prosince. Výsledek testu zde. Design: lolitkovská fuchtle, jak ze stránek pro dospělé, tag Real Sex Doll. Pohyblivost a flexibilita kloubů: Jennifer Beals z Flashdance by mohla závidět. Morálně volní vlastnosti: nevalné, rebelka se sklony k narcisismu, přesvědčená o své genialitě, Ex Machina Ava je proti ní skromný, submisivní beránek. Projevování citů: od strojově strojeného, přes animální (scéna s uchem v lese a "vlčí" lov zlobivého chlapce) až po hluboce lidské, protože prachsprostě sobecké. Laik se diví, odborník žasne, dětské psycholožky hořce pláčou. Použitelnost: zejména do disfunkčních rodin, vhodná k dětem, domácím zvířatům i zpruzeným sousedkám. Coby dárek pro otce rodin netestována, těsně před večerním testem ji začala "hrozně bolet hlava". I přes tuto nepříjemnou softwarovou chybu (vývojářka Gemma prý napraví) nákup doporučujeme. Cena: 4,5 hvězdičky. Pozn.: M3GAN lze reklamovat pouze zabalenou v původní krabici a jen s jejím souhlasem! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chuckieho kolegyně, co nevěří v křemíkové nebe, chčije mazivo na tři zákony robotiky a z dlouhodobějšího hlediska způsobuje svým dětským majitelům deprivaci, ani nemohla skončit jinak. Zúčtování v domácí dílně scházel už jen průmyslový lis a větička: „You're terminated, fucker!“.. Cílení na komerční úspěch z toho stříká rozhodně víc než krev a přesah do černé komedie je mnohem funkčnější než povrchní poukazování na nástrahy umělé inteligence. Nejstrašidelnějším momentem je nakonec výraz inženýrky Gemmy, když vybaluje neteři hračku vystavenou na poličce. Sběratelé a Rick Harrison vědí.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • M3GAN je zkratka z Model 3 Generative Android. (noelcoward73)
  • Jeden z prvých hollywoodskych filmov za posledných 45 rokov, ktorý bol uvedený do kín v prvý januárový piatok a získal čerstvé skóre na Rotten Tomatoes. Tradične filmy uvedené v prvý januárový piatok, najmä horory, získavali od kritikov väčšinou negatívne hodnotenia. (molcan2)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama