Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

cyright 

všechny recenze uživatele

Co do příběhu a scénaře je tenhle Jackieho film nadprůměrně estúpido. Divák takřka cítí, jak mu při sledování klesá IQ. Na druhou stranu akce je naopak nadprůměrně svěží a vychytaná a naštěstí je jí tam hodně. Takže na dialogy klidně ztlumte zvuk nebo přetáčejte, protože ty nadupané a vtipné bitky a neuvěřitelné kaskadérské kousky za to stojí. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

"Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel." Tak takový souvětí u obsahu filmu od oficiálního distributora a to hned první, to mě fakt poser! Prdel jak sviňa a lámu se v pase. Jinak Rachot je naprostá typická Chanovina se vším všudy, kde není nouze o propojení akce s komedií a kde se samozřejmě klasicky při závěrečných titulcích dozvíme, kolik že si toho Jackie při natáčení polámal v těle. Akční nenáročná oddychovka. 60% ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

RACHOTEM V BRONXU se Jackie po neúspěšných pokusech v 80. letech (VELKÝ ZÁVOD 2, OCHRÁNCE) konečně prokopal na americký trh, když tu s ním posbíral 32 milionů (dalších 56 milionů si připsal v Hong Kongu, kde se stal hitem roku a zařadil se mezi Chanovy největší hity vůbec). Při jeho výrobě Jackie nešetřil ani pitvořením a hláškami, pravidelně prokládanými brutálnějšími momenty (baseball s lahvemi, drtička dřeva), ani nápaditými, perfektně ochoreografovanými akcemi (bitka v doupěti gangu, kde mj. proskočí nákupním vozíkem) a šílenými kaskadérskými kousky (skok z nadzemního parkoviště na balkón vedlejší budovy) s neblahými následky (proslulé zlomení kotníku při skoku na vznášedlo, viz. tradiční závěrečný klip se songem o Jackiem. A vystřihl další extrémně zábavnou řadovou chanovku poloviny 90. let. Jejíž finále se - stejně jako pozdější TERČ (kde také mafiáni převálcují pouliční gang) - neobejde bez velkého vozidla a zrušeného baráku. Velmi příjemným bonusem je pak půvabná Françoise Yip (ČERNÁ MASKA). ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Rachot v Bronxu je jedním z prvních známějších filmů Jackieho Chana, uvedených i na našem videotrhu. První film v Americe za americké peníze (navzdory názvu se však natáčelo v kanadském Vancouveru..., i tak jsou zde záběry z New Yorku, zřejmě natočené potají ;) však producenti ošklivě prostříhali, takže ve výsledku má opravdu mizerný příběh, který místy nedává smysl a je hlavně ukrutně béčkový (nad hláškami "gangsterů" budete brečet smíchy)... naštěstí je tu Jackie a jeho věrný stunt team, který to pod režijním vedením Stanleyho Tonga (taktéž elitního kaskadéra) rozfofruje v akčních scénách do neuvěřitelných otáček. Jackie mlátí týpky vším co mu přijde pod ruku - závorou, ledničkou, lyžemi - nic není tabu a nic není nuda, akční scény film doslova vytahují nad průměr a ačkoliv Jackie v průběhu natáčení inkasoval nemilé zranění (vyvrknutý kotník), nezastavilo ho to v organizaci pekelných stuntů (přeskok z nadzemních garáží na balkón protějšího domu. Navíc hned jak se vrátil z nemocnice, se sádrou na noze, půjčil si fixku a na sádru si botu jednoduše namaloval (divák snese všechno ;). Tomu se říká oddanost práci. Už jen díky Jackieho nadšení a jeho dřině vložené do tohoto filmu, je tenhle film povinností pro fanoušky klasické hongkongské školy. Díky americkým cenzorům jde ve výsledku jen o ušmudlané béčko, ale je to "béčko s Jackiem" a to tenhle film přesouvá ze spodních regálů videopůjčovny přímo do centra vaší pozornosti... Hongkongská verze je o sedmnáct minut delší a obsahuje hned několik věcí navíc. Souboje překvapivě vůbec nejsou zkráceny (pokud ano, tak se jedná o jeden, dva záběry, což jsem při nejlepší vůli nepostřehnul), ale americká verze postrádá scénky s vyděrači, kteří si chodí pro peníze za ochranu obchodu a dokonce i milostný trojúhelník Keung-Elaine-Nancy, který Jackieho postavu vykresluje jako ne úplně stopro kladnou postavu (holt láska je mocná čarodějka), když ho Elaine (Anita Mui) přistihne při líbání s Nancy (Francoise Yip). K vidění je i celá svatba strýčka Tunga (docela nářez - nedivím se, že to Američani vystřihli), je tu i delší Jackieho pitvoření před polopropustným zrcadlem v obchodu a ve finále s hovercraftem se na souši dočkáte delší honičky, při které padne za oběť víc automobilů. Osobně nemám New Line Cinema příliš za zlé, že se zkracovalo (většinou to bylo potřeba) a americká verze navíc obsahuje mnohem lepší hudbu J.P. Robinsona. Takže je to asi plichta. ;) 60% ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Rachot v Bronxu nepatří mezi Jackieho nejlepší filmy, ale pořád je to slušná zábava a povinnost pro fandy. Bitky a stunty jsou parádní. Jackie byl na vrcholu a je to vidět. Vrcholem je bitka v doupěti (skladišti??) motorkářského gangu, který si na Jackieho zasedne poté co jim pocuchá ego při bitce v supermarketu. Jackie se zde postaví celému gangu a využívá vše co zde najde, včetně lyží. V trivii se dozvíte, že její natočení trvalo 20 dní, protože Jackie musel natrénovat celou choreografii s místním týmem kaskadérů. Občas je vidět, že Jackiemu nestíhají (především v bitce se šéfem motorkářů). Nicméně, bitva ve skladišti je spektakulární. Dále scéna, kdy motorkáři Jackieho pronásledují v parkovacím domě a Jackie se musí zachránit skokem z vrcholu na požární schodiště protější budovy patří mezi top stunty v Jackieho kariéře. Celý film vyvrcholí destruktivní honičkou se vznášedlem. Spektakulární a zábavné. Problémem filmu není ani tak jednoduchý scénář, ale spíše nepřesvědčivé zvraty (třeba Jackieho proslov vůči motorkářskému gangu) a fakt, že film byl prostřihán z originální hongkongské verze (delší asi o 17 minut). Rachot v Bronxu byl jedním z prvních filmů, kde se Jackie výrazněji představil západnímu publiku a pokud se nepletu první Jackieho film v českých kinech. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Pri americkej premiére bol film premietaný v 1 736 kinách. (Peter-1307)
  • Príbeh sa síce odohráva v New Yorku, ale aby sa ušetrilo, nakrúcalo sa v kanadskom Vancouveri. (Puol)
  • V Hong Kongu film zarobil rekordných 56 911 136 hongkongských dolárov a stal sa tam jedným z najúspešnejších filmov tých čias. (Peter-1307)

Reklama

Reklama