Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěné továrně se setkají dva zločinecké gangy, aby směnily kufříky, z nichž jeden obsahuje drogy a druhý peníze. Tentokrát se to ale neobejde beze svědka, protože celou transakci i vraždu, která následuje, nafilmuje televizní reportérka Diana. A to poslední, co by mafiáni chtěli, je stát se hvězdami zpravodajství. Začnou reportérku pronásledovat a ta při zběsilém útěku narazí na Jackieho, který má jako znamenitý kuchař vlastní, velmi oblíbený kuchařský pořad "Co se dnes vaří" v australské televizi. Kromě toho je mistrem bojových umění, a protože reflexy jsou rychlejší než úvahy, zmlátí gangstery dřív, než si uvědomí, že by se do takových věcí neměl plést. A má pravdu. Gangsteři mafiána Giancarla jdou totiž nejen po pohledné reportérce, ale především po inkriminující kazetě. A ta se, opět souhrou náhod, dostane do rukou Jackiemu, i když o tom nemá ponětí. Místo klidného večera ho tak čeká řada nemilých překvapení, tvrdých pěstních střetnutí, soubojů a honiček s Giancarlovými zabijáky. A nejen s nimi, protože o kazetu je čím dál větší zájem. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (99)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z akčního hlediska jedna z nejlepších čenovek - je nabitá takovou spoustou nejrůznějších Jackieho kousků a vychytávek, že je divák nestíhá všechny beze zbytku vstřebávat... Jackieho v jedné scéně zjevně trochu povytáhli lanem, ale kdo by to řešil, když zábavnost tohohle filmu je 100% volume. Ale jednu mouchu zkritizovat musím - obsah VHS pásky, o kterou se všichni celou dobu přetahují, a který měl být tajně pořízený z úkrytu novinářem, je nějak podezřele precizně sestřihaný a točený asi třemi různými kamerami. To už je moc velká pitomost i na mě, nekritického obdivovatele Jackieho akčních komedií. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od filmu zábavnou akční blbinku, kde nepůjde o existenciální a filozofická moudra, ale kde mne pobaví Jackieho humor a pár akčních chuťovek. A přesně to jsem dostal. K tomu tři sexy holky (včetně jedné zrzky), vynikající využití věcí na stavbě k boji, nu a závěrečný souboj a následný boj s dumperem tomu vévodí. Za sebe jsem byl spokojený. ()

Reklama

krvavamera 

všechny recenze uživatele

většinu triků jsme už "kdesi" viděli (ty nové ale stojí za to!), gangsteři jsou fakt úděsní, zápletka pořád dokola stará dobrá (jackie je na nesprávném místě v nesprávné době a pak ho vydírají gangsteři, a on se musí vzmužit, aby zachránil unesenou přítelkyni) a videozáznam z ruční kamery, o který jde, má kvality celovečerního filmu profesionálně sestříhaného z několika kamer a s pečlivým svícením. Proč bychom to ale filmu neodpustili, když oplývá takovou dávkou dobré akce, neuvěřitelně skvěle choreograficky propracovaných bojových scén (kterých je tu fakt mrtě málem i na jackieho film). Rozhodně stojí za to díky fantastické kameře (nejen díky choreografii oceníte, že jde o film Sammo Hunga) a pak taky kvůli tomu báječnému Sammo Hungovu cameu! Vše okořeněno kulinářským uměním jackieho trochu hysterického hrdiny a fatální destrukcí na konci. Zlý chlápci dostali na frak a to jim patří. Čekáte snad od Chana něco jiného? ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Skvělá kombinace akce a humoru probíhající po celý film ve stále stejném svižném tempu, jak je obvyklé u všech snímků Jackieho Chana. Mám ráda tyto nekrvavé bojovky ve stylu starých filmových grotesek, které pobaví celou rodinu, a to bez násilí a drastických scén, pouze svým vtipem a humorem. Je s podivem, jakou kondičku a fantazii tento herec má, když dokáže takové akrobatické a krkolomné kousky s padesátkou na krku, předvádět. Soudím, že by bylo snažší spočítat jeho zatím neporušené kosti než ty polámané. I tak bych závěrem napsala, jak bývá zvykem, že ve filmu nebylo ublíženo žádnému zvířeti a ani člověku. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Dost slabej děj a konec, hlavní záporák taky nic moc. Nicméně pro Jackieho mám slabost a on sám tady opět ukazuje co umí. Jeho akční scény jsou prostě top a jako plus musím počítat i tradiční vtipné situace. Nechyběj ani luxusní nepovedený záběry na konci. Když to všechno protřepu a zamíchám, tak 70 %. Oblíbená část- Jackieho využití popelnice ()

Galerie (72)

Zajímavosti (13)

  • Počas predvádzacej scény varenia hodil Jackie malý kus vajca do Mikiho, ale na jeho tvári je oveľa väčší kus. (Peter-1307)
  • Ocenenia a nominácie:

    1997 Golden Horse Film Festival
    - víťaz v kategórii Najlepší režisér akčných filmov - Wing Cho

    1998 Hong Kong Film Awards
    - nominácia v kategórii Najlepšia akčná scéna - Wing Cho (Peter-1307)
  • Keď vtrhne do domu prvý zloduch, je to určite kaskadér. Má totiž krátke čierne vlasy, a nie dlhé blond. (Peter-1307)

Reklama

Reklama