Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (301)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Slabé a nadhodnocené (aktuálně 82 %). Vezměte "Gran Torino" (****), odeberte vulgární mluvu, asijskou rodinu nahraďte jihoamerickou a poškrtejte veškerou akci. Abrakadabra, "Muž jménem Otto" je na světě. Absencí originality a množstvím patosu jsou si oba zmiňované snímky dost podobné, nicméně ač obecně preferuji Hankse, Eastwoodovi jsem toho bručouna žrala podstatně víc. Edit: Odebírám jednu hvězdu, protože mě film nejen nebavil, ale chvílemi vyloženě iritoval. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto je oproti svému švédskému předchůdci vděčnější a krapet méně odvážný, výsledek je přesto milou záležitostí a dalším hereckým koncertem Toma Hankse. V zásadě by šlo říct, že se obě verze něčím doplňují, kdy dost možná Muž jménem Otto svádí k většímu emocionální zásahu než jeho švédský předchůdce. S klidným srdcem se tak dá říct, že jde o vzácný případ, kdy není americká předělávka evropského hitu úplně zbytečná.... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ani originál mě příliš nezaujal, tohle mi přišlo o něco strávitelnější díky Hanksovi, ale pořád je to jen Drama, nic víc a těm rozhodně fandit nehodlám a připisovat plusové body za "NIC" taktéž ne. Občasný humor je OK, ale je ho tu málo, tempo je pomalejší a celé to tak plyne bez většího diváckého zájmu a požitku. Nejzajímavější scéna byla pro mne pád pána na koleje.  Někoho hřeje u srdce tohle, někoho zas Gore!! :) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Totální jackpot a za mě ještě lepší a údernější než všemi vyzdvihovaná Velryba. A Man Called Otto je neskutečně citlivé drama kombinující feelgood žánr s perfektním každodenním humorem a na druhé straně přidávající dojemný až rozplakávající prvek smutku a cynismu. Když má film být zábavný, je zábavný, a když má citově udeřit, dokáže i tohle. Ovšem musím vychválit nejen Toma Hankse (který je opravdu stoprocentní i na svůj věk a role mrzutého staříka se zhostil skvěle), ale především Marianu Treviňo, která svoji roli ujeté přistěhovalkyně zahrála prostě perfektně a málokdy se mi stává, že bych někomu roli takhle sežral a chtěl ho vidět na plátně znovu. V závěru jsem si i já pěkně pobrečel a to také není v dnešních "dramatech" samozřejmostí. Bezchybná, citlivá a hlavně ve všech směrech výborná pecka. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks tady hraje bručouna, který si po smrti své ženy uvědomuje, že se ocitl ve světě, kterému nerozumí (teda krom toho, že má pochopení pro trápení transgender postavy, protože to samozřejmě naprosto zapadá do jeho charakterové výbavy, lol) a je obklopen nesnesitelnými a neschopnými kretény. A film mu v tom permanentně dává za pravdu. Vedlejší postavy jsou vykresleny s citlivostí NPCček v posledním gétéáčku, všichni kromě Otta jsou zde naprosto nepoužitelní, bez jakékoli snahy s tím cokoli dělat, přesto jediný po kom se tu požaduje, aby se změnil, je právě protagonista. Ten nakonec dojde k prozření skrze jídlo, flashbacky s mrtvou ženou a intervenci sociálních médií. Vítězství yuppíků je korunováno tím, jak si film uvědomí na konci, že jediný způsob jak v tomhle prostředí vyhrát, je umřít. Z tohohle pohledu tím, jak film znemožňuje až do konce ústřední postavě se zabít, se k ní vlastně chová škodolibě sadisticky. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)
  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)
  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)

Reklama

Reklama