Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vaše jméno ... osobní doklady ... život. Definitivní odcizení vaší identity. Nepolapitelný sériový vrah žije již 20 let životy svých obětí. Nyní však dochází k obratu. Na případ je přidělena agentka FBI Illeana Scottová, jejímž oborem je sestavování psychologických profilů zločinců. Úkolem agentky je zjistit, jaký má vrah motiv, pokusit se předejít jeho činům a učinit protiopatření. Jenže tento vrah ví o Scottové příliš mnoho. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Scénář sice není nikterak originální, ale určitě nemůžu říct, že nezajímavý. Jedná se spíše o krimi-thriller s malou špetkou hororové atmosféry, které si však moc neužijeme. Převážná většina filmu se táhne v duchu policejního vyšetřování a sbírání důkazního materiálu. Tato pasáž moc zajímavá není, protože se převážně jen mluví a nic se neděje. Tyto scény jsou promíchány s těmi, kde se obrazem přeneseme na místa činu, kde jsou nalezeny zohavené mrtvoly. I zde se však nedočkáme nějaké pořádné brutality či mistrovsky naaranžovaných těl. Jde o průměrný thriller, který neurazí, ale ani příliš nenadchne. Velkým plusem jsou docela slušné herecké výkony a hlavně samotná Angelina. Kdyby bylo míň kecání a víc pořádné akce, tak bych tomuto filmu dal možná i víc. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady tuctových trilerov s nezaujímavou zápletkou na stredajšiu noc, ktorý sa akýmsi omylom dostal do kín, zrejme iba kvoli hereckému obsadeniu, ktoré nečítalo scenár. Ale to sa stáva dosť často, viď Julanne Moore a Zlodeji pamati (už len tie podobné názvy). Je tu niekolko náznakov kto by mohol byť vrah, ale sú to iba slepé uličky, typický znak bezradnosti scenáristov. Záver je jedno z desiatich najhorších rozuzlení v detektívkach, a keď bude nejaká anketa na túto tému, tak verím, že sa tam Zlodej životov objaví. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Trocha napětí, půl tuctu lekaček a v úvodu slibně se rozjíždějící atmosféra thriller vážně nedělá.. Slibný námět zmizel pod neschopností režiséra (Caruso opravdu ani zdaleka nedosahuje kvalit Davida Finchera), který rozehrává další part na "velkou pointu", které se spíše ale divák pousměje.. Jenže než se k ní dopracujeme, tak postupně zjistíme, že mezi hlavními postavami to nefunguje (Angelina je jak v posledním tažení), bestiální vrah je každému jasný už takřka od počátku, kdy se Ethan Hawke objeví na plátně - vše je tak nějak nevyvážené, průhledné, vykradačské.. Dvě (hodně slabé) hvězdičky dávám za slibný rozjezd.. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Po velmi slibném začátku se díváme už jen na to, jak dlouho bude trvat speciální agentce vyhledat pachatele mnoha trestných činů. A trvá jí to fakt dlouho. Na film se dá dívat, některé nápady scénáristů byly neotřelé, Angelina i Ethan jsou dobří herci, ale tak nějak chybí filmu tempo, více napětí. No a úplný závěr filmu...šokující? Hloupé... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

PO pár minutách (přesně nevím asi 10 ? ...) mi bylo jasné, kdo je vrahem. Zbytek filmu jsem se nudil. Jen chvíli mě zajímalo, co se na plátně děje a to ve chvíli kdy se tam objevila Angelina (kdo záviděl Ethanovi?:)). Mnoho hvězd, ale vše zmařené už v první minutách strašně předvídatelným příběhem... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Zloděj životů debutoval v Severní Americe na třetím místě s 11,5 mil. dolarů během stejného víkendu jako třeba Úsvit mtvých. (imro)
  • V zástupu producentů snímku se mimo televizních tvůrců objevuje například také David Heyman, který stojí za všemi díly Harryho Pottera. (imro)

Reklama

Reklama