Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Takže, pokud pohodlně sedíte, můžeme začít. Takto nás do příběhu vtáhne Liam Neeson, který v životopisném filmu Kinsey ztvárnil profesora Alfreda Kinseyho. Ten se v první polovině 20. století proslavil otevřenou studií lidského chování při té nejoblíbenější činnosti a lidské sexuality vůbec. Kinsey za svůj život vydal několik uznávaných publikací , které mezi tehdejší veřejností způsobily poprask svojí otevřeností a jednoduše tím, že všechno kolem sexu bylo v oné době velké tabu.

Kinsey: Jaká je Vaše nejoblíbenější poloha při milování ?
Dívka kolem dvaceti let: Ono jich je více?

Režisérem a scenáristou filmu je Bill Condon, známý díky filmu Bohové A Monstra (Condon za něj dostal Oscara v kategorii nejlepší adaptovaný scénář). Je také autorem scénáře k muzikálu Chicago. Kinsey si vás získá skvělým suchým humorem, neopakovatelným hereckým výkonem Liama Neesona, sugestivní hudbou a... Let´s talk about sex. Film už stačil získat po světě desítky ocenění a nominací na Globy, Bafta, Oscary, Golden Satelite Awards, Los Angeles Film Critics Association atd. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (233)

Faye 

všechny recenze uživatele

Kinseyho studie provedená ve formě dotazníkového šetření v tehdy puritánské (tehdy !?) Americe znamenala informační revoluci, včetně razantní změny představ o sexuálním životě průměrných Američanů. Film velice poutavě přibližuje snahu, trpělivost a nejspíš i posedlost člověka bojujícího proti všeobecnému tmářství... Souhlasím s Anglie, tenhle film by bylo zapotřebí dostat do osnov středních škol!!! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja fakt nevim, tenhle film sem tak nak skouk aniz bych se nudil a aniz by ve me zanechal nejakej vyraznejsi dojem. Kinsey nejdriv zkouma hmyz a pak lidi a vse je formou dotazniku a rozhovoru, takze nemuzu rict, ze by to byl spatnej film, ale nijak zvlast me nezaujal. Ale Neeson je v hlavni roli fakt fajn, skoda, ze ma tak idiotskej uces a potesi John Lithgow. Mohlo to bejt zabavnejsi, ale diky tematu je film misty aspon vtipnej. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zip není vynález ďábla, aneb vnesme světlo do tmářství.. Condon s vkusem i nadhledem o projektantu suché statistiky, jenž polarizovala společnost, bourala tabu a oslabovala předsudky. Precizně zahrané party Laury Linney i Petera Sarsgaarda, jen nakousnuté téma, kam až byl průkopník sexuologie v USA ve svém výzkumu schopen zajít (jestli se i žlabatka bála před ním předklonit) a dojemná předposlední scéna s pohlazením ruky (ukazující, že všechno to počínání, i kdyby ovlivnilo jediného člověka, mělo smysl). Ale co s tou neměřitelnou láskou, Alfrede? „When it comes to love, we are all in the dark…“ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Na napísanie a nakrútenie mimoriadne obtiažna látka, ale Bill Condon obstál excelentne. Kinsey je múdry, voľmomyšlienkársky film s desiatkou menších i väčších hereckých hviezd, ktoré si ho vychutnávajú a je im cťou sa na ňom podieľať. Čo je jedna z najhodnotnejších vecí, aké môže divákovi poskytnúť súčasný – viac menej mainstreamový – film. Liam Neeson ako Kinsey je dokonalý, skôr racionálny než emocionálny, trochu podivínsky, ale sympatický. K tomu si pripočítajme majstrovské režijné balancovanie medzi humorom a vážnejšími momentami, úplnu absenciu sentimentu (hoci oscarové ambície boli určite nemalé) a máme tu menšie fajnšmekerské potešenie. Condona radím do skupiny európskych megatalentov ako Marc Forster, Michel Gondry alebo Tom Tykwer. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděla konec a moc by mě zajímalo, zda profesor Kinsey dospěl až ke kopulaci se žlabatkami... Výborně obsazený a formálně byzchybně natočený film o tématice, která mě, starou frigidu, poměrně nudí. Ovšem skvěle pobavily některé prezentované předsudky - komediální složka si s tou vztahovou nijak nezadala. Takže nezapomeňte, pánové, jak praví Písmo: budete-li příliš často leštit bambus, přivodí vám samohana chudokrevnost a lepru, nejdřív vám upadne pohlavní úd a potom prdel! 59% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Jen 37-denní natáčení pokrylo 15 let Kinseyho výzkumu, během kterého vyzpovídal více než 18 000 lidí z celé Severní Ameriky. (imro)
  • Nízkorozpočtovka za 11 milionů debutovala během víkendu 12. – 14. 11. 2004 jen v pěti kinech, kde vydělala 169 038 dolarů. Později distributor Fox Searchlight počet kin zvýšil, a tak se celkový výdělek do konce března 2005 vyšplhal na 10,2 milionu. (imro)

Související novinky

Režisér pro finále Twilight ságy

Režisér pro finále Twilight ságy

01.05.2010

Kandidátů bylo několik, a rozhodně nešlo o žádné druholigové hráče – padala jména jako Sofia Coppola či Gus Van Sant. Nakonec Rozbřesk natočí Bill Condon. Ten kdysi v polovině 90. let natočil… (více)

Eddie Murphy chce Oscara

Eddie Murphy chce Oscara

02.03.2009

V uplynulých letech sbíral spíš Zlaté maliny, ale očividně závidí zdánlivě odepsaným hvězdám jejich triumfální návrat (viz Mickey Rourke) a chce divákům dokázat, že umí hrát i ve filmech, v nichž se… (více)

Reklama

Reklama