Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Alan Parker (Jonathan Jackson) se musí co nejrychleji dostat domů,aby navštívil svou těžce nemocnou matku. Jeho auto mu za temné, nevlídné noci vypoví službu a Alan pokračuje dál pěšky a stopuje. Zastaví mu podivná bytost - duch jménem George (David Arquette) a Alanova noční můra začíná. George seznamuje Alana s děsivým verdiktem: tuto noc musí zemřít buď on nebo jeho matka. Pokud se Alan nerozhodne pro jednu z variant, George s sebou na "onen"svět,bez lítosti,vezme oba, Alana i jeho matku. Na rozmyšlení má celou dlouhou noc. Jak se Alan s děsivou volbou vypořádá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// +snad jen Erika Christensen a nějaké ty haluze -nezáživné, zvláštní příběh/// Velice podivný film, který až na konci vyřkne poselství. Bylo zde pár dobrých nápadů, které mě udrželi tak tak pří vědomí. Jinak je to slabota. Kdyby vás to zajímalo film je o smrti, ale není to žádná vyvražďovačka, spíše takový psychothriller. Navíc Erika Christensen měla málo prostoru. Takže v tomto případě není opravdu o co stát./// Celkem 47%/// ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Alan a Jean Parkerovci. Sami proti svetu.“ Mám rád Kingovu novelu a aj keď si o Mickovi Garrisovi nemyslím, že je najlepší adaptátor kingoviek (Stephen si ale asi myslí presný opak, veď sa len pozrite, koľkokrát spolupracovali), jeho verzia JAZDY NA STRELE ma oslovila. Noc je zvláštny čas a dejú sa počas neho veci, ktoré by dennému svetlu neprešli. Skvelá pesnička "Time of the Season" od The Zombies, podarená rolička Davida Arquettea, výborný výkon Barbary Hershey, pôsobivá atmosféra mainských, opustených, večne hmlistých nočných ciest (nakrúcalo sa priamo v Maine!), nezabudnuteľná historka o "páchnucom aute" a veľmi, veľmi dojemný koniec. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Adaptovat Stephena Kinga není jednoduché, většinou z toho vzejdou filmy, které nestojí za pozornost. Bohužel je americký snímek „Jízda na střele“ přesně takovým příkladem. Od Micka Garrise, který se v hororu profiluje už docela dlouho, bych čekal trochu více, má za sebou už i celkem úspěšné Kingovy adaptace, ale „Jízda na střele“ se prostě nepovedla a sledovat ji je utrpení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

tak tohle mě teda zrovna dvakrát nenadchlo. Začátek filmu se nese v nudném duchu tuctových komedií o drogách a chlastu. Trapné výkony hlavních aktérů mě začali utvrzovat v tom, že se určitě nejedná o horor. Postupem času se atmosféra začala alespoň rozjíždet, ale tu střelu jsem pořád nezachytil. Jediné co stojí za řeč byl ten nástup vlčáka u silnice.... Zbytek filmu se ovšem zase nesl v duchu nudné parodie na duchařské filmy. Kingovu knížní předlohu jsem četl, takže tento snímek beru s velkou rezervou jelikož to je zostudení autorova díla. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Mrtví prý cestují rychle, ale i tak jim to trvá moc dlouho :-) Film zde nemá valné hodnocení ale až zas taková hrůza to nebyla - nenechme se ovlivnit. Sice se občas docela vleče ale pár scén je opravu hustých - zajíček na silnici, ,,Řež, řež, řež ..!!, nebo ,,Koho si vybereš". Nejlepší část filmu je samozřejmě ta kdy hlavní hrdina stopne (vůbec ne démonického ale vcelku všedního poťouchlého nemrtvého) démona George a jejich následný rozhovor.Žel bohu trvá jen cca 10 minut. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Auto, které během filmu téměř způsobí několik nehod, je Plymouth Fury 1958, což je zřejmá narážka na jiné dílo Stephena Kinga „Christine", kde právě toto auto vraždilo lidi. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama