Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rodinná komedie o početné rodině sportovního trenéra Toma Bakera, který je navzdory americkým rodinným statistikám, podle nichž na jednu rodinu připadá 1,87 dítěte, otcem 12 synů a dcer. Jeho žena Kate je nejen chápavou manželkou a milující matkou, která rutinně řeší každodenní chod domácnosti i radosti a strasti ratolestí, ale dokáže se i sama prosadit jako spisovatelka. Trable rodiny Bakerových začne, když Kate dostane dopis, že prestižní nakladatelství vydá její knihu a zve ji na promotion akci do New Yorku. Ve stejné době se hlavě rodiny Tomovi Bakerovi splní celoživotní sen - má trénovat univerzitní mužstvo a rodina se kvůli jeho zaměstnání musí přestěhovat, což se dětem velice nelíbí. Kate odjíždí na turné a Tom Baker je jediný, na kom je udržovat domácnost v chodu, řešit denní porci rodinných trablů a navíc se předvést v novém místě v tom nejlepším světle. Nezbývá, než se obrátit o pomoc k nejstarší dceři Noře, která už opustila rodinné hnízdo a odstěhovala se do Chicaga, aby žila vlastní samostatný život... Snímek Dvanáct do tuctu patří mezi ty rodinné komedie, v nichž kromě situačního humoru vznikajícího z běžného každodenního života velké domácnosti, v níž žijí dospělí, malé i takřka dospělé děti, se klade důraz i na soudržnost a lásku, která pomáhá překlenout i těžká období, kterými musí čas od času projít každá rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

V tejto komédii som si našiel svojich obľúbencov a obľúbenkyne ako Piper Perabo, Tom Welling, Hilary Duff, ale ako komédia je to priemer s jednoduchým dejom, dialógmi, ale je to veľmi milé, zápletky sú úplne jednoduché a všetko predvídateľné, nie nudné, ale ani prekvapivé, je to taká rodinná oddychovka na popoludnie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ona má dělohu vytahanou jak tašku na bowlingovou kouli, on přišel s vasektomií pět minut po dvanácté(m). Kdyby se dříve polklo něco jiného, nemuseli by nyní polknout ambice.. Out of real reklama na antikoncepci, která bez odboček směřuje k jasným koncům a vy mezi tou komediální trapností a rodinnými hodnotami přemýšlíte, kdo a kdy stihnul uklidit všechen ten bordel a kolik deka lysohlávek musí kouč Baker denně sníst, aby byl pořád tak dobře naladěn.. ()

Reklama

Amroth666 

všechny recenze uživatele

12 dětí? To bych se asi zbláznil.Tom a Kate nicméně se s tím vypořádají docela dobře. Zlomový okamžik nastane, když Kate musí jet pryč a vše zůstane na hlavě rodiny. Kluci a holky vyvádějí různé lumpárny jako by se nechumelilo a chudák táta. Bylo mi ho chvilkami i líto.Například, jak k němu přišel jeden ze synů, jestli má dobře úkol a on, že nemá čas. Docela zoufalé a přitom se před jeho ženou tvářil jako by to tam zvládali(mobil). Nikdy nevíme s čím můžou zlobivé děti přijít. Začíná to pravé rodinné peklo z kterého jsem měl opravdu hodně dobrý pocit, jak to bylo natočeno a jaká byla při natáčení pohoda. Bavil jsem se, ale jsou lepší komedie. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Mne se to líbilo. Respektive jsem se u toho pobavil. Je to zase trochu něco jiného, ale je to zábavné a funguje to tak jak má. Steve Martin je opět nepřekonatelný a dokazuje, že komediální role mu sedí nejlépe. Já mám obecně filmy se Stevem Martinem rád, protože je to velmi sympatický herec, kterému sedne snad každá role. Takže jak říkám, já jsem se u toho nasmál a pobavil vrchovatě a byl jsem spokojený. Navíc se moc dobře kouká na Hilary Duff, to pánové jistě uznáte. Ale i přesto dávám tři hvězdičky, protože už jsem viděl i lepší komedie, které si čtyři hvězdičky zasloužili více než tahle komedie. Takže v tomto musím být spravedlivý. Ale tuto komedii řadím k těm lepším tříhvězdičkovým filmům, je to jakýsi mírný nadprůměr. Ale rád se na to kdykoliv znovu podívám a kdykoliv se u toho rád znovu pobavím. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tuctová rodinná komédia pre mainstreamového diváka. Pekný barák s veľkým bielym psom, sympatický otecko, sympatická mamička, decká vystrájajú hovädiny, a samozrejme ponaučenie, že rodina je to najdôležitejšie. Dôležitejšie než kariéra. Buď niekto visí na lustri, alebo na niekoho strieka bielu penu, alebo nemotorne šibrinkuje s nejakou veľkou vecou a rozbíja pri tom všetko sklenené navôkol. Žiadna snaha prísť v scenári s niečím novým. Prečo by aj mala byť, keď tieto filmy vyžadujú minimálne náklady (žiadne efekty ani veľká výprava) a často dokážu zarobiť viac než vysokorozpočtové akčňáky, pravda. Aspoň že v prípade filmu Cheaper by the Dozen je to všetko profesionálne natočené, vyvážené a chvalabohu i svižné a krátke. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (14)

  • Jména dětí od nejstaršího po nejmladší: Nora, Charlie, Loraine, Henry, Sarah, Jake, Mark, Jessica, Kim, Mike, Nigel a Kyle. (HappySmile)
  • Gilbertovi neměli žádná dvojčata, jak je tomu ve filmu. Všechny děti se narodily "zvlášť", čehož jejich otec litoval, protože kdyby měli nějaká dvojčata, určitě by s nimi bylo méně práce. (HappySmile)
  • Tým Oprah je ve skutečnosti tým Ashtona Kutchera z jeho pořadu Punk'd (2003). (HappySmile)

Reklama

Reklama