Reklama

Reklama

Strašidelný dům

  • USA The Haunted Mansion (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jim Evers je mimořádně úspěšný realitní agent. Mnohem méně už se mu však daří jako otci a manželovi. Kvůli obchodu zmešká rodinnou oslavu, což se snaží napravit slibem, že si celá rodina někam vyrazí na víkend. Jenže i výlet nakonec získá punc pracovní cesty. Tajemný hlas totiž telefonicky požádá Jimovu manželku Sáru, aby se ujala prodeje kdysi honosného domu aristokrata Eduarda Graceye. V domě je uvítá komorník Ramsley. Kvůli rozbouřené řece zde musí všichni strávit noc. Zatímco zvědavý Jim objeví tajnou chodbu, jeho děti zavede podivná dýmová koule k obrazu krásné Elizabeth, která kdysi v domě zemřela. Věštkyně, jejíž obraz se zjeví ve skleněné kouli, nabádá Jima, aby zachránil rodinu. Varuje ho, že všichni v domě jsou ve skutečnosti duchové. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (236)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tohle není film, ale atrakce. Eddie Murphy a jeho rodinka prochází strašidelným domem, kterž je plný duchů a naráží na spoustu strašidelných věcí. Scénář nedává tvůrcům příliš prostoru k vyřádění - je to solidní sbírka klišé ať již z oblasti hororů, tak i z komediální branže - ale i přesto je v něm plno scén, ve kterých se mohli vyřádit mnohem více. Rob Minkoff dělá co může, ale přílišný talent neukazuje, spíše se jdená o klasického režiséra, který točí tak jak si přeje produkce. Je třeba si uvědomit, že tenhle film je sice komedie pro celou rodinu, ale i tak mohli autoři více přitlačit na pilu. Zajímavé prostřihy mezi Eddiem a jeho dětmi sice fungují solidně jako jistý eliminátor veliké nudy, ale mohly by zároveň nabuzovat mnohem větší atmosféru, alespoň maličké napětí a náznak hororovosti by přeci vůbec nevadili. Příběh samotný nepatří zrovna do kategorie zábavných, ale jistým způsobem se dá říct, že funguje. Pár vtípků patří do sekce docela legračních a tvůrce ctí, že nám je nepředhazují stále do kola. Souboj s kostlivci v hrobce je poměrně roztomilý, ale dalo se z něj vypotit mnohem více (komediálnosti i hororovosti). ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem měl takový podivný pocit, že už jsem to asi viděl a ono jo. Pár minut po titulcích už totiž nebudete vědět o čem to bylo. Jednak proto, že to je o ničem :-) a poté proto, že Eddie Murphy tu není ten nezapomenutelný týpek, jak si ho pamatujeme z jiných filmů, ale jen uťáplý podpantoflák, kterému uvěřite možná to, že chce po dětech, aby zavíraly dveře auta pomalu - aby se nerozbily... (ty dveře samozřejmě) ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Realitní makléř Jim Evers (Eddie Murphy) a jeho žena Sára cítí, že se blíží jejich životní příležitost. Majitel jednoho starého hradu (opravdu, je to skoro hrad) by se své nemovitosti rád zbavil, a pro tuto akci si vybere právě Eversovy (resp. paní Eversovou, ale kam čert nemůže nastrčí Murphyho). Při cestě na prázdniny se tedy u prodávajícího zastaví (včetně svých dětí) a díky počasí v tajemném hradu uvíznou přes noc. A začínají se dít pěkné věci - dům je plný různých nástrah a duchů, a čím dál tím víc mají Eversovi pocit, že jejich zastávka ve strašidelném domě není náhodou ... Uff, škoda že to takto musím říct, ale kdyby pana Everse hrál kterýkoliv jiný herec (a tím myslím opravdu kterýkoliv) mimo Eddieho Murphyho, bylo by to tak o hvězdičku až dvě víc. Takhle jde sice o zajímavou pohádku (pro trochu odrostlejší děti - ty menší by návštěvu na hřbitově či cestu s kostlivými koňmi nemusely rozdýchat) s vcelku dobrými triky, ale Eddiho pitvoření a poskakování celý film sráží někam mezi koncert Evy a Vaška a reklamní show Horsta Fuchse. A stupidní závěr tomu celému nasadil korunu ... ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

U filmu Strašidelný dům se budete smát a třást strachy zároveň. Říká obal. Problém je, že smát se není čemu a strach se omezuje na pár předvídatelných "bububu very spooky" lekaček, jejichž polohu odhadne i divák začátečník. Navíc příběh je rubáš tak obnošený a prodřený, že zašít ho nelze. Snad by pomohli herci, ale v čele s Eddiem Murphym prohrávají svým pouťovým a nepřesvědčivým herectvím na celé čáře. Co dál? Efekty... slušné, ucházející. Hudba... slušná, disneyovsky opulentní. Režie... průměrná, nezáživná, nenápaditá. Tenhle film potřeboval hrsti dobrých nápadů, ale namísto toho se mu dostalo pouze několik věder řidké duchařiny, trapných fórků a odporně kýčovitých momentů. Takže třást se budete leda odporem a pokud vám to přijde k smíchu... no, rohatej s vámi. Podprůměr podprůměrná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších Murphyho zákonů: Nikdy nehraj v tak hluboké sračce, aby ta příští nemohla být ještě hlubší.. Minkoff jako tradičně hýří všemi barvami, přináší morální ponaučení, ale já v očekávání rodinné podívané dostal s tímto přívlastkem pouhou hrobku. V jedné urně vtip, v druhé nápaditost a v té třetí vzhledem ke svému skupenství nerotuje nýbrž víří Walt tatíček zakladatel.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Postava Madam Leoty - médium, ktorého hlava je uzatvorená v krištáľovej guli, je pomenovaná po Leote Thomas, ktorá v 60tych rokoch pracovala na mnohých projektoch Disneylandu. (Smok)
  • 4 zpívající hlavy nazpívala kapela jménem 4tet. (Shr1nK)

Související novinky

Del Toro a Cameron zešíleli

Del Toro a Cameron zešíleli

30.07.2010

A studio Universal s nimi. Horor s přístupností R (hodně krve a hnusných monster) a rozpočtem kolem 130 miliónů dolarů? Ale ano. Pokud režíruje Guillermo del Toro a produkuje James Cameron, nemusely… (více)

Del Torovi straší... v baráku

Del Torovi straší... v baráku

23.07.2010

Právě probíhající Comic Con v San Diegu chrlí exkluzivní informace o nových projektech. Některé jsou docela překvapivé. Třeba Guillermo del Toro konečně oznámil, na co se vrhne po svém smutném… (více)

Reklama

Reklama