Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (236)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně na hraně 3 a 4, ale to je samo o sobě zázrak, protože tyhle gimmick filmy málokdy fungují tak uspokojivě. Milosrdných 95 minut taky dělá hodně, i když 80 by bylo lepších. Kdyby místo CGI dali chlápka do nepřesvědčivě padnoucího obleku, bylo by to perfektní. Zaokrouhlím nahoru, žijem jenom jednou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Název a trailer slibovaly zábavnou a šílenou béčkovou jízdu a je tak velkým zklamáním že se k ní Medvěd na koksu přibližuje jen asi tak v deseti minutách z celkové stopáže. Kdyby tohle téma dostal do rukou někdo jako třeba Tommy Wirkola, který má zkušenosti s podobnými ujetinami, mohlo to být o poznání lepší. Jenže na kdyby se nehraje a Elizabeth Banks selhává na celé čáře a místo zábavné a přestřelné jednohubky přínáší nefunkční cosi prakticky bez humoru a nadsázky, jehož největší tahák - sjetý medvěd - se okouká dřív než řekneš koks…40% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Béčko jako kráva a ještě k tomu velmi špatně natočené. Zpočátku to vypadalo na nějakou zábavu, ale s blížícím se koncem docházejí vtipy i zřejmě chuť tu kravinu nějak uzavřít. Holt, tohle je úděl filmů kde se veškeré nápady vypatlají už na to jak se má film jmenovat. Divím se že tohle vůbec bylo uvedeno v kinech. 20% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na tento bláznivý počin jsem se od prvního oznámení zvráceným způsobem velmi těšil, nicméně jméno režisérky mou důvěru v úspěšný projekt vcelku nahlodávalo. Bohužel, mé obavy se ukázaly jako opodstatněné, jelikož Elizabeth Banks absolutně nezvládá práci s danou látkou, takže z potencionálně bizarní podívané je ve finále nudná a zbytečná šeď. Nastalou situaci už bohužel nezachrání ani několik groteskních smrtí a epicky absurdních situací. Pomyslným posledním hřebíčkem do rakve zapomnění je pak samotný Cocaine Bear, který je velmi lacině, ba přímo odporně digitální. Je to vážně veliká škoda, jelikož právě tento snímek měl velkou šanci stát se po "Project X" dalším počinem, u něhož se budeme s přáteli společně opíjet kvalitním alkoholem. Tak snad to vyjde u něčeho jiného! ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Film "Medvěd na koksu" je příjemným návratem do atmosféry osmdesátých let, kdy akční filmy nabízely divákům krvavou zábavu a napínavé příběhy. Zde však tento klasický žánr získává nový rozměr díky bizarnímu a nečekanému prvku – medvědu na kokainu. Příběh se odehrává v idylické přírodní rezervaci, která se najednou stává arénou pro nečekané a smrtící konfrontace mezi různými postavami, které mají jediný společný cíl: přežít.  Film zaujme svou schopností spojit rozmanité postavy v dramatických a komických situacích, přičemž diváci jsou svědky vynalézavých a bizarních způsobů, jimiž se postavy snaží překonat nebezpečí. Přestože se jedná o zábavný a napínavý film, z recenze je cítit, že skutečný zážitek by byl ještě intenzivnější, možná dokonce lepší, pokud by divák prožil filmové dobrodružství prostřednictvím vlastních zkušeností s kokainem, což je jemným narážkou na tematiku filmu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Wicklow v Irsku mezi 20. srpnem a 17. říjnem 2021. (bianci)
  • Film obsahuje 2 potitulkové scény. (Stanley619)
  • Poslední dokončená filmová role Raye Liotty před jeho tragickým úmrtím 26. května 2022. Liotta zemřel týden poté, co přišel znovu nahrát své repliky v postprodukci. (KGBelik)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama