Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další dětský film z cyklu Svědectví barevného ostrova o jedné ''normální'' rodince žijící na venkově u moře přináší nová dobrodružství všech známých kamarádů. Při jejich sledování se pobaví nejen děti, ale i dospělí. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

dopitak 

všechny recenze uživatele

V pořadí druhý příběh z čarukrásného švédského ostrova. Asi každý z nás by dal nevím co, kdyby se mohl vrátit časem a prožít v kouzelných šedesátých letech takové prázdniny u dědy Melkera, se strýčkem Westermannem, Pelém a psem Bosmanem. Do party přibyla Skrållan, zůstal úžasný původní dabing, pro nějž si tvůrci vyhráli nejenom s dialogy, ale také s popěvky a broukáním dětí. Pokud Astrid Lindgren prožila aspoň setinu toho co tak půvabně sepsala, můžeme jí jenom závidět. ()

Reklama

xargos 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si z dětství tenhle seriál, netušil, kolik to má dílů, ani jak se to jmenuje, ale od počátku jsem hrál na klavír ústřední melodii a zpíval text o vráně, která "volala pusťte mě hned a toho rána holka malá spatřila svět..." Až později jsem zjistil literární předlohu a nedávno i zdroj těhle kouzelných filmů. Tohle funguje v každé době. Je ale znát, jak děti neobklopené tolik civilizací (ba i dospělí) mají větší fantazii a schopnost hrát si. Nejen z nostalgie plný počet hvězd i pro Astrid Lindgren - smekám, veliké díky! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dvorný režisér spisovateľky Astrid Lindgrenovej Olle Hellbom spracoval do filmovej podoby azda všetky jej knižky a urobil to tým najlepším spôsobom akým sa dalo. Filmy majú nádherný detský svet, dobre odpozorovanú rétoriku, milú zápletku a vtip. U nás bežali všetky štyri filmy pod cyklom Svedectvo farebného ostrova. Prvý bol Akcia Mojžiš, tento je druhý v poradí, nasledujú Piráti na Albertine a Stroskotanie na ostrove. ()

facehugger 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film série. Ne že by ty ostatní byly špatné. Už když jsem před lety Svatbu viděl v kině, řvali jsme smíchy, když malou Skrällan nechali samotnou doma a ona mezitím zrušila interiér domku barvami, džemem, vajíčky a kdoví čím ještě. Mrzí mě, že naše televize dokola omílají pár desítek okoukaných dětských filmů a nejsou schopné vytáhnout Svědectví barevného ostrova. Rodinné, dětsky dobrodružné, nadčasové. Čtyřicet let není na díle znát. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama