Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (181)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dost možná na to mám neobjektivní pohled, protože na tenhle film nás vyvlekli se školou, a to už člověk bývá tak nějak naježený předem. Ale časový odstup a přečtení předlohy to spíš ještě zhoršily. Ne že bych to pokládala za zgruntu špatné a obsezení je poměrně slušné, byť mi nikdo nevymluví, že Gwyneth se na svou roli moc nehodí. Že De Niro s Bancroftovou své mladší kolegy hravě překonají, i když zdaleka nemají tolik prostoru, asi nikoho nepřekvapí. Jako pokus o zmodernizování Dickense to ale selhává po většině stránek. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Velice nevhodná a pro mě děsivě nesympatická vychrtlá koza Paltrow a poněkud "reklamní" nebo "plakátová" obrazová stránka mi docela hodně kazila dojem z tohohle filmu. Ani Ethan se nijak zvlášť nepředvádí (myslím vzhledem k ostatním jeho kouskům), ani myšlenka filmu se mě příliš nedotkla (vlastně mě nechala úplně chladnou). A to jsem po intru s De Nirem myslela, že bych mohla dát i pět hvězdiček. Při závěru s De Nirem jsem myslela, že bych mohla dát pět hvězdiček. Ale ta omáčka okolo - ne, ne, ne. Alfonsi, i ten Harry Potter je lepší. P. S. Ale líbily se mi ty kresby. ()

Reklama

Dvoja 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že už si pořádně nepamatuji příběh, natož detaily. Jen vím, že jsem tento film viděla před pár lety a od té doby si na něj občas vzpomněla a vůbec netušila jak ho na csfd najít (kupodivu jsem si ani nepamatovala Gwyneth, což mi přijde zvláštní). Ale už jen proto, že ve mě zanechal vzpomínky a stopu - 5*. Zítra na něj hned kouknu..a myslím, že hodnocení určitě nezměním :-). ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

S původní verzí obeznámen nejsem a na tuto jsem narazil vlastně jenom kvůli Gwyneth Paltrow. Očekávání jsem neměl takřka žádná - chtěl jsem oddechovku, která třeba něčím překvapí. A musím říct, že Great Expectations jsou pro mě něčím víc. Je to film nesmírně zvláštní jak námětem tak atmosférou a to mě na něm velice bavilo. Nějak mi v tom neseděl Ethan Hawke, ale jinak jsem spokojen. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začína. Cuaron ako nájomný režisér priemerného scenára je absolutne nevýrazný, aj keď sú tu veľké hviezdy. Vlastne práve preto tento film dosahuje aspoň priemeru. Mimochodom nepríjemne vlezlá hudba.....Očakávania boli privysoké.....vlastne nádeje vkladané do filmu boli priveľké....Medzičasom som sa dozvedel, že sa jedná o zmodernizovanú verziu slávneho románu, ktorého klasické filmové pojatie zo 40tych rokov ma oslovilo viac. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Maľby, ktoré sa objavili vo filme, poskytol súčasný talianský umelec Francesco Clemente. Clemente sa predtým objavil aj na filmovom plátne, a to v snímke Dobrý Will Hunting (1997), kde si strihol rolu hypnoterapeuta. (ZOUi)

Reklama

Reklama