Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dávnými lety v 17 století chce bohatý vlastník ovcí pan de Perrone, bratranec královny Francie Anny, zastavit spolupráci s kardinálem Mazarinem, služebníkem Vatikánu. A tak jsou jedné noci pan de Peronne a jeho rodina zavražděni. Ruce si krví potřísnil kapitánem KKK, kardinálův pobočník. Jediným přeživším je Blanche, dcera, která je také jediným svědkem celého zločinu. O patnáct let později už Mazarin vlastní srdce celé Francie, a z Blanche se stala vůdkyně gangu žijícího z krádeží a zlodějin. A to si pište, že na pomstu nezapomněla! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (92)

Ilicka odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud to mělo scénář, tak jeden z nejpitomějších, jaké jsem kdy zažila. Chvílemi jsem uvažovala, zda se nejedná o parodii westernu a francouzské historie, amatérskou rukou tvořenou. vždy jsem to ale zavrhla. Zírala s otevřenou pusou a můj mozek se nebezpečně přehříval hloubáním nad nenavazujícími scénami, jejich smyslem a tím, proč proboha kardinál Mazarin obchoduje s drogami. Představitelé hlavních rolí byli zoufalí, ano, i Jean Rochefort je započítán, hudba zoufale nepasovala, napětí si dávalo dovolenou a akce jsem odzívala. Kdyby tam však nebyla ta naprosto monstrózní halucinogenní vložka, možná bych se necítila natolik špatně. Takhle by film vypadat neměl. PS: CHtěla bych vidět obličeje těch, kteří se na to nechali nalákat do kina... ()

halogenka odpad!

všechny recenze uživatele

Ač nemám ve zvyku opouštět kino před koncem filmu, tato slátanina mě po čtvrt hodině donutila uchýlit se do bezpečí nedaleké hospody. Proč kardinál fetuje? Proč splácávají do jednoho filmu samuraje, divoký západ, Robina Hooda a mušketýry a obsadí do hlavní role úděsnou osobu s předkusem? Proč proč proč? ()

Reklama

Vojcl odpad!

všechny recenze uživatele

Bláznivé francouzské komedie mám rád, ale tohle byla silná káva i na mě. Nechápu proč dobří herci jako Rochefort či Depardieu mají potřebu vystupovat v tomhle absolutním braku. Upřímně jsem se nezasmál ani jednou za celou stopáž. Jednotlivé rádoby "gagy" jsou jeden trapnější než druhý, scénář snad psal někdo těžce závislý na drogách a nezachrání to ani herci. Hnus! ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Jediná záhada je, jak to že to vzniklo ve Francii..? Ti přece alespoň něco o historii tuší. O pár set kilometrů západně bych to pochopil, ale sebrat bandu z Jersey Shore a nacpat je do hadrů trochu připomínajících historii bych od Frantíků nečekal. Taky Depardieu měl asi až moc volného času, že na něco takového kývnul. Zachránit se to dalo snad jen dvěma způsoby - svlíknout ty hérečky a pokusit se naklonovat Čachtickou paní nebo trochu vypilovat scénář a zkusit film á la Robin Hood nebo Černý rytíř nebo alespoň Maso a krev. Jenže film to zkouší všechno naráz a ještě do toho míchá romantiku. Dialogy jako by spáchali tři autoři, aniž by se předtím poradili, kterým směrem se ubírat - tak vznikla směs vulgární komedie, rádoby vzletnosti Moliéra a normální akčně-westerno-historické mluvy. Dohromady děs. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Chceme natočiť film pre všetkých, ale najprv sa musíme ponaučiť z toho, ako piekli svoju tortu Psíček a Mačička. Aby sme náhodou nenatočili nechcene vtipný rádoby blockbusterový paskvil ( ktorým moderná francúzska kinematografia neraz o sebe dala vedieť - BELPHEGOR : FANTÓM LOUVRU, VIDOCQ, LARGO WINCH atď ). Toto je zatiaľ jeho najsvetlejší príklad ( v tom horšom zmysle slova ). ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama