Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pignon je vyhořelý učitel trpící depresemi, žije se svou matkou, momentálně je bez práce a věčně páchá sebevraždy, naštěstí bez úspěchu. Lucas je novinář, který žije vzrušující, ale nebezpečný život. Právě se snaží dostat zkorumpovaného politika a jde mu o krk. Oba muži jsou velmi rozdílní, jedno však mají společné: oba chodili s Christine, a dokonce ve stejnou dobu. Christine uteče dospívající syn Tristan, a když se její manžel Paul nemá k tomu, aby jej hledal, vyhledá oba své bývalé přítele a řekne jim, že chlapec je jejich. Muži neváhají a vydají se každý sám svého syna hledat. Nakonec se jejich cesty střetnou a oni zjistí, že matka vlastně neví, který za tří mužů je otec. I tak ale hledají Tristana dál. Cestu jim znepříjemní gangsteři, kteří se snaží umlčet Lucase, protože se chystá odhalit špínu na jistého politika. Tak se z cesty stane nebezpečné dobrodružství. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhá v řadě z trojice snímků ve spolupráci Veber, Richard, Depardieu. A je to další výtvor který nestárne a stále i po tolika letech dokáže pobavit. Oba představitelé tu ztvárnili to, co jim jde nejlépe. Depardieu tvrďáka, který nemá k ráně daleko, a Richard ztřeštěnce a smolaře. Oba jsou zneužiti ženou, která s oběma měla kdysi vztah, k nalezení jejich údajného společného syna. Když zjistí, že ten údajný syn je jedna a tatáž osoba, spojí své síly a pustí se do pátrání společně. Zápletka je originální, dobrodružná i zábavná. Povedená klasika, která si zaslouží své místo. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

No jo,úžasná komedie, úžasní tátové. Opět nostalgie, která pro mně má pořád to stejné kouzlo jako mělo když jsem to jako holka viděla poprvé,a to bude tak určitě 30 let zpátky. Tenkrát se mi ten Tristan strašně líbil a já chtěla bejt na místě tý holky. Tenkrát byl Gérard pro mně příšerná mlátička a hromotluk,ale dneska bych ho v tom filmu úplně sežrala,jak se mi líbí.A Pierre? Ten je ve všech svých komediích pořád stejný kopejtko a roztomilej rošťák. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Richard a Depardieu pod režijní taktovkou komediálního klasika Vebera podruhé a nejlíp. Jede se podle stejného modelu jako minule - nesourodá dvojka se vydává pátrat po zmizelém - jen zápletka není tak crazy, výprava tak exotická (pátrání se omezuje jen na Francii, což nijak nevadí), ale mise obou hrdinů je osobnější a tak je v ní víc srdíčka. Kadence gagů není nijak závratná, ale Richardův smíchopláč na benzince nebo jeho hlavičkování v baru mě odbouraly. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Opravdu výborný francouzský snímek s depresívním Pierre Richardem a ještě štíhlým bojovným Gérardem Depardieu - napůl komedie, napůl poučný film ze života. Dva typově zcela odlišní staří mládenci jsou totiž přinuceni svou dávnou milenkou pátrat po svém údajném synovi nyní pubescentovi na útěku z domova. Režisér Veber dokázal vytěžit maximum z tragikomických situací. Ukázka je ze scény v baru - "hlavička": http://www.youtube.com/watch?v=vXvoUT_7J2k ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Přesně týden před Vánocemi vysílali na CT tento film. Byl jsem na ubytovně. Večer byla šílená nuda. Zapínám televizi a zrovna začal tento snímek. Podle mnohých super. Po zhlédnutí jsem nevěřil vlastním očím. Byla to totální a nemístná blbost. Určitě je to tím, že Pierre mě k srdci opravdu nepřirostl. Jeho humor mě nechutná a já můžu děkovat bohu, že hořčice mi nikdy do nosu stoupat nebude:-) Určitě se ptáte. Za co dává tu jednu hvězdu, když tak kritizuje? Odpovídám na rovinu. Dávám ji jen proto, abych se tu mezi těmi pěti hvězdami necítil tak trapně. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu prebiehalo vo francúzskom meste Nice. (dyfur)
  • Vůz, kterým Jean Lucas (Gérard Depardieu) jezdil v průběhu filmu, byl BMW 528i z roku 1977. (xmy)
  • Když si v čase 1:20:00 pravý otec prohlíží Tristanův pokoj, v poličce lze zahlédnout figurku E.T. mimozemšťana. Tento film měl světovou premiéru téměř přesně o 1,5 roku dříve, než Otec a otec, a to právě ve Francii na festivalu v Cannes. (jan.hryz)

Reklama

Reklama