Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 10

Recenze (110)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Také poslabšie tri, ale sympatická nostalgia a pôvodný film bude mať úctyhodných 40 rokov, za mňa stále obstojí, jedná sa podľa mňa o jednu z veľkých klasík americkej kinematografie a preto menej ako tri dať nechcem. Je pomerne prekvapivé, že práve táto značka sa dočkala už svojho piateho filmu, len škoda, že podobne ako s mnohými podobne resuscitovanými značkami (Indiana Jones, Star Wars), sa nepodarilo nájsť spôsob ako mu dodať podobnú šťavu ako mala jednotka. Ingrediencie na to sú, ale je to hra na istotu, do ktorej Kumail Nanjiani vnáša niečo viac živšie a inak ju ťahá fakt, že po 40-tich rokoch vidíme zase niektorých starých známych. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Hodnocení za mě tak na pomezí tří a čtyř, zde si ale přisadím, protože při čtení většiny komentářů si připadám, že jsem asi viděl jinej film. Frozen Empire úplně v pohodě funguje jako nostalgická rodinná feel-good jednohubka, která podobně jako Afterlife (ten byl pravda přece jen o něco lepší) velmi dobře pracuje s trademarky předchozích dílů, kterým rozhodně ostudu nedělá. ()

Reklama

Domineus 

všechny recenze uživatele

Mňa úprimne Frozen Empire bavil o trošičku viac ako Afterlife. Hlavne teda vďaka lepšiemu humoru (v tomto ohľade len vďaka Kumailovi, ktorému patrila každá scéna, v ktorej sa ukázal). Čo do dĺžky to ale bolo rovnako zbytočne dlhé a dejovo v podstate na rovnakej úrovni len v inej farbe. Pôvodní Ghostbusters tu tentokrát neboli len do počtu, no na druhú stranu tu bolo za mňa zase o niečo viac dosť nedomyslených vecí/situácií. 60% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní a krutě zábavná osmdesátková podívaná, která svou nostalgicky laděnou strunou úspěšně navazuje na Krotitelé duchů: Odkaz. Režisér Gil Kenan ukazuje v Říši ledu svůj jedinečný cit pro filmařinu a obrovskou dávku lásky k původní předloze, které svým pojetím vzdává hold. Již pouhá práce s tóny a zvuky z prvních Krotitelů duchů je naprosto brilantní a vrátí vás v čase zpět. Dále tu pozorný divák dostane obrovskou nálož easter eggů (např. na Jurský park), slovních hříček a narážek, které naplno eskalují, pokud jste fanouškem původních dvou filmů. Scény se lvem, Pánem ohně, knihovnou, Wenkmanovou pracovnou byly jednou velkou laskominou, která neměla sebemenší chybu. Sám Ivan Reitman by byl z konečného výsledku naprosto nadšený. Za mě prozatím největší a nejpříjemnější kinopřekvapení roku 2024. Brzy vyrazím na opáčko. Všem fanouškům Ghostbusters jedno velké doporučení, nebudete zklamaní. Plný počet hvězd, přesně takto mají vypadat Krotitelé duchů. 👌 (10.04.2024, ČSFD projekce Černý most) ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Svět je v ohrožení, protože se na scénu vrací dávný duch, který chce všechno proměnit v led. A musí ho zastavit Krotitelé duchů, ti mladí, i ti staří. Nebo spíš hlavně ti staří. Pokračování úspěšně restartované série se totiž odmítá posouvat dál a všechno sází na nostalgickou kartu, což ovšem přestane fungovat někdy po půl hodině. A pak to začne být zlé. Tvůrci totiž neřeší děj, nové postavy nebo nápady, ale jen hledají způsoby, jak se odkazovat na něco z původních filmů a zapomínají na to, že film by měl nějak gradovat, k něčemu vést a o hrdiny byste se měli zajímat nejen proto, že jste část z nich viděli před pětatřiceti lety. Zbytečný film, který dost možná celou sérii pohřbí. ()

Galerie (35)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama