Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 18

Recenze (139)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy, ale ty absolutně nejslabší, jaké si umíte představit, a to jen díky stále sympaticky milé Mckenně Grace a její "sort-of-lesbické" lince a la Swayzeho Duch. Jinak je to utahané až běda, takový Bill Murray k tomu viditelně přistoupil s nechutí, a některé fóry vzbuzují úsměv maximálně útrpný. Tudy fakt cesta nevede, na příjemně teenagerskou úvodní tři čtvrtě hodinu z Odkazu se vůbec nenavazuje a míra recyklace překračuje únosnou mez. 50 %. PS: Viděno s dabingem, který je sice technicky ok, ale překladově dost marný, jakkoli to v dnešní době úsečných hlášek nemají anglicisté právě snadné. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jak moc se mi líbil trailer, tak moc mě nakonec zklamal finální produkt. Obecně nemám nic proti nostalgii, v předchozím díle fungovala skvěle a opravdu sem si jí užil, nicméně v tomhle díle už se mělo jít dál, přehodit pozornost na nové postavy a ideálně to posunout do současnější roviny. Jenže nestalo se a tak se zase recykluje, protože tvůrci nejspíš nabyli dojmu že přesně tohle divák chce. Výsledkem je ovšem jen strojově přesný “blockbuster” bez duše, který na jednu dobrou scénu naservíruje půl hodinu barvené nudy. Zklamání…50% ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Restart z roku 2021, napriek svojim chybám, bol kompaktnejší. Frozem Empire je tuctovým doplnkom tejto ságy, ktorý v podstate stojí na jednom mieste a nedokáže sa posunúť ďalej a to aj napriek snahám celý príbeh alebo koncepciu servírovať v moderných šatách. Stále platí, že B. Murray v priebehu dvoch minút má vo svojom reči viac vtipnejších poznámok ako ostatní za celý film. Pre ne-fanúšikov prípadne začínajúcim divákom v dobrom prípade to bude na dve hviezdičky, pre hardcore fanúšikov sa to môže vyšplhať na slabú a krehkú trojicu hviezdičiek. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní a krutě zábavná osmdesátková podívaná, která svou nostalgicky laděnou strunou úspěšně navazuje na Krotitelé duchů: Odkaz. Režisér Gil Kenan ukazuje v Říši ledu svůj jedinečný cit pro filmařinu a obrovskou dávku lásky k původní předloze, které svým pojetím vzdává hold. Již pouhá práce s tóny a zvuky z prvních Krotitelů duchů je naprosto brilantní a vrátí vás v čase zpět. Dále tu pozorný divák dostane obrovskou nálož easter eggů (např. na Jurský park), slovních hříček a narážek, které naplno eskalují, pokud jste fanouškem původních dvou filmů. Scény se lvem, Pánem ohně, knihovnou, Wenkmanovou pracovnou byly jednou velkou laskominou, která neměla sebemenší chybu. Sám Ivan Reitman by byl z konečného výsledku naprosto nadšený. Za mě prozatím největší a nejpříjemnější kinopřekvapení roku 2024. Brzy vyrazím na opáčko. Všem fanouškům Ghostbusters jedno velké doporučení, nebudete zklamaní. Plný počet hvězd, přesně takto mají vypadat Krotitelé duchů. 👌 (10.04.2024, ČSFD projekce Černý most) ()

Domis2809 

všechny recenze uživatele

Noví Krotitelé si evidentně nebyli jistí, kterým směrem se mají vydat dál, no tak se pro jistotu nevydali vůbec nikam. Film až zbytečně moc jede na nostalgii, která navíc už byla využita v předchozím díle, a tady to prostě nefungovalo tak, jak bylo asi zamýšleno. Zároveň se pokouší posunout trošičku dál a být moderní, ale ten posun je tak opatrný a pomalý, až ani nejde moc vidět. Ta mladá krev, která by měla být budoucností série, působí, jako by tam nikdo z nich nechtěl být, což při takovém průseru asi chápu. Občas se stane, že vznikne vtipná či napínavá atmosféra, bohužel ale jako celek to neposouvá sérii vůbec nikam, naopak ji možná i uškodí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (VášaVF)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama