Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krachující, nepříliš úspěšnou produkční společnost se rozhodne její šéf Bobby Bowfinger zachránit natočením filmu podle scénáře, který sepsal jejich účetní. Jedná se o akční sci-fi o invazi mimozemšťanů. Do hlavní role chce obsadit samolibou černoškou hereckou hvězdu Kita Ramseyho. Zhýčkaný představitel akčních filmů, který nesnáší bělošskou nadřazenost, má hrůzu z mimozemšťanů a sklony k exhibicionismu, však odmítne. To ale Bobbyho nemůže odradit. Obklopený partou nadšených amatérů využije služeb dvojníka, jímž je Kitův prostoduchý bratr, a natočí film tak, aby o tom Ramsey neměl ani potuchy. Svolení, aby mohl materiál pořízený skrytou kamerou použít, získá Bowfinger výměnou za kompromitující záběry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

E-Fox 

všechny recenze uživatele

Povedených komedií není moc, tak buďme rádi za Trhák pana Bowfingera! Steve Martin ví, že všechny filmy stojí 2 184$ a přesně za tolik hodlá natočit ten svůj. A Eddie Murphy, slavný herec, který má hrůzu z mimozešťanů, v něm hraje, aniž by o tom věděl. A to všechno s úžasnou nadsázkou. Prostě "skvjééélýýýý skvjéééééélýýýýýýýý!!!" ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý rozpráva o nadšencoch filmového umenia, len trocha v iných podmienkach. Trochu mi to splývalo so všednými home-movie pokusmi - a práve to robí tento kúsok milým a zábavným. Keď človek nevie prísť na to, čo je to zázračné plus v nejakom filme, pravdepodobne to bude Terence Stamp... Aj komiksový nepodarok Elektra sa oplatí pozrieť kôli jeho 30 sekundovému billiardovému výstupu :D (mimochodom je to v 38. minúte) ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Steve Martin odved slušnou práci jako scénárista i herec a dvojrole Eddieho Murphyho je spolu s děvkoidní rolí Heather Graham výborná. Kromě několika povedenejch gagů (rasistický narážky, mimozemšťani, scénář fiktivního snímku) nabízí příběh i několik hlášek. Je ale škoda, že se narážky na konkrétní herce objevujou jen v úvodu - v týhle hollywoodsko parodický rovině se moh Steve Martin ještě víc vyřádit. Dovedu si představit, že při natáčení Bowfingera musela být ještě větší zábava, než při jeho sledování, zejména při znalosti Hollywoodskýho zákulisí. Čtvrtá slabší hvězda za "vyděračský" záběry s mažoretkama Lakers a tečku v podobě trháku "Padělané kabelky a ninjové". ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova strestena a moderni variace na Eda Wooda, ale pobavit se u toho da perfektne. Pribeh je docela originalni, jsou tu zajimavy napady, par perfektnich vtipu a Eddie je v dvojroli dokonalej, hlavne coby Jiff. Sice ke konci uz nepatrne dochazi napady a konec je klasickej happy-end, ale ja se celou dobu perfektne bavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Věděl jsem, že nemám nikdy spát s tou rozvernou plazmou ze souhvězdí Neonu." To zní rozumně, ale jinak je to spíše inspirativní snímek. Já totiž mám 2.184 USD, lovit ukrajinský štáb taky umím, takže můžu kdykoli natočit hollywoodskej trhák a žádnej Čistohlavec vytahující svou chloubu na roztleskávačky mi v tom nezabrání. Bobby Bowfinger mě totiž svým nadšením dostal, bratři Ramseyovi rozesmáli a "naivní" děvka Daisy zase okouzlila, takže si pouze dovolím vyjádřit nespokojenost s tím, že Bowfingerovy trháky Těhotný déšť či Padělané kabelky a ninjové česká kina naprosto ignorovala. Styďte se, sajrajti! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Bowfinger má vo svojej pracovni plagát k Wellesovmu filmu Touch of Evil (1958) a tiež k fiktívnemu filmu Yugo Story. (BlackTom)
  • Eddie Murphy přijal tuto roli, až když slyšel, že bude pracovat se Stevem Martinem. Eddie je totiž Stevenův velký fanoušek. (viperblade)
  • Původně se film měl jmenovat Bowfinger's Big Thing. (viperblade)

Reklama

Reklama