Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2139 a lidé se po globální ekologické katastrofě uzavřeli do obrovských měst. Ta jsou sužována nesmírně vysokou kriminalitou, kterou se snaží dostat pod kontrolu ochránci zákona, kteří jsou současně soudci a také katy. V Mega City One patří k nejobávanějším soudce Dredd. Ten pomůže svým dvěma kolegům v boji proti přesile a všechny členy gangu postřílí. Přestože násilí dosáhlo nezvládnutelné síly a věznice jsou přeplněné, odmítá vrchní soudce popravy za drobné přestupky a Dredd se mu musí za postřílený gang zodpovídat. Zatímco Dredd učí na Akademii budoucí soudce zacházet se speciálním vybavením a připravuje je na těžký úděl služby, uteče z vězení vrah Rico a podaří se mu proniknout do Mega City One. Tady už má připravenu supermoderní zbraň Lawgiver, kterou před časem ztratil během nebezpečného akce Dredd. Přestože je zbraň kódovaná na jeho DNA, funguje i v Ricových rukou... (TV Nova)

(více)

Recenze (386)

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Tenle film je svatokrádež. Nelze zkrátka natočit ultra násilnou komiksovou předlohu tak, aby byla mládeži přístupná. ... ... ... A to jsem v hodnocení nebral v potaz idiotský scénář s neméně idiotskými dialogy a herecké výkony na úrovni ochotníků ze Sagvanova Ústí. To už bych tomu musel dát mínusové body. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Takže - co má tohle společného s comicsem (kromě reálií, samořejmě, a i tam to poněkud pokulhává, i když z pochopitelných důvodů - k čemu by byl Sly Stallone, kdyby si podobně jako Dredd - kolik že? 15 let? - nesundal helmu:))? A co má znamenat ta hrozně směšná figurka hraná Robem Schneiderem? Opravdu nidz modz, s drobným plus za, proč si to nepřiznat, v pár scénkách neodolatelně superdrsného Soudce, ale tentokrát to ani hudba Alana Silvestriho moc nevylepšuje. ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Jo, mám rád filmy o křivě obviněném policistovi, který svojí nevinu prokáže tím, že postřílí polovinu kolegů a ještě při tom zničí půlku města :-) Upřímně nechápu, jak se někdo může rozčilovat nad tím, že si Stallone sundá helmu, i když to jde proti komiksu. Každému musí být přece jasné, že zdravě uvažující člověk, který do hlavní role obsadil Slye v době největší slávy, by ho nenechal celý film schovávat obličej. To už mi to mnohem více vadilo u S.W.A.T.u, kde si členové zásahového komanda sundavali helmu v akci, aby byly pořádně vidět hollywoodské ksichtíky... Soudce Dredd je správně brutální béčko, které stojí na poutavě zpracované vizi budoucnosti, na kterou je radost pohledět a když filmu odpustíte nápadné zadní projekce, tak si myslím, že efekty mohou zaujmout i dnešního diváka. Skvělou vizuální stránku doplňuje slušná hudební složka Alana Silvestriho, která se snoubí s přímočarým a jednoduchým dějem, který žene tuhle krvavou mašinérii do napínavého konce. Soudce Dredd je moje ohromné guilty pleasure. 4* ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Slay v tomto filme mal snád' viac ovisnutejšie kútiky než v Rockym a bola nenormálna prča ho vidieť v elasťákoch a so suspenzorom na guliach plus s melonmi pod pazuchami, ale to bol zrejme účel- nasledovať komix. V každom prípade toto nebola moja šialka kávy a udeľujem tomu rovnako jednu hviezdičku, ako aj novšiemu Dreddovi. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

No páni, oproti tomuhle výplodu choré scenáristické mysli je i Barb Wire senzační béčkovou podívanou. Soudce Dredd svojí nekvalitou až podezřele nepříjemně připomíná remake Total Recall. Triky jsou sice obdivuhodné, ale ten děj, nebo spíše "děj", to je hrůza. Jedna pitomost za druhou, atmosféra, to je vykradený Blade Runner, akční scény přiletěly ze Star Wars (honička vznášedel), Terminátora, Robocopa a dalších. No a k tomu všemu naivně se tvářící příběh obohacuje jakési morální dilema hlavního hrdiny, kterému bychom ale měli věřit a brát je vážně. Pche! Škoda toho, protože Sylvester Stallone se na Dredda hodí (hodil) jako nikdo jiný. Hvězda a půl.__P.S. Rob Schneider je idiot. Ale to není novinka. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (20)

  • Sylvester Stallone nikdy před tím neslyšel o Soudci Dreddovi. Poprvé až mu byla nabídnuta role. (Chatterer)
  • Vzhledem k tomu, za co byl později film kritizován - a za co sklidil fandovské opovržení -, je docela zábavné přečíst, si, jak svou roli komentoval Sylvester Stallone (Dredd) těsně před premiérou: "Když jsem poprvé četl comicsovou předlohu, pomyslel jsem si: a sakra, ten chlap je ale mizera. Ten by zavřel i vlastní matku, kdyby přešla ulici na červenou. Ve filmu je Dredd ale sympatičtější a lidštější. Udělali jsme pár změn, ale myslím, že očekávání fandů comicsu přesto splníme. V těch sešitcích například Dredd 25 let nesundá přilbu. Ve filmu by to byla pitomost. Lidi přece jdou do kina proto, aby viděli mě, a ne moji helmu." (NIRO)

Související novinky

Dredd – věčný potížista?

Dredd – věčný potížista?

10.10.2011

Dotáčky, přetáčky, producentský sestřih, naštvaný režisér, zmatený výsledný produkt. Vzpomínáte? Tohle všechno provázelo vznik Stalloneovy komiksové adaptace Soudce Dredd z poloviny 90. let. Osud má… (více)

„Já jsem 3D zákon!“

„Já jsem 3D zákon!“

15.05.2010

Kultovní komiks ze stránek britského magazínu 2000 AD Soudce Dredd se už jedné filmové adaptace dočkal. I přes na svou dobu vysoký rozpočet a trefně vybraného hlavního představitele šlo o propadák,… (více)

Komiksové reparáty

Komiksové reparáty

24.12.2008

Těžko říct, jestli za to může Nolan a jeho veleúspěšný restart Batmana. Každopádně Hollywood se teď vrhl na spoustu komiksů, jejichž filmové verze vznikly ani ne před dvěmi dekádami. A slibuje nové,… (více)

Reklama

Reklama