Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Srandovně obtloustlý hošík M.J.Fox,mizerný herec (ale o to později mnohem,ale mnohem lepší režisér)Van Patten a průměrný režisér Lester s nevýrazným Kingem jako opravdu hodně nazlobeným učitelem hudby (ani nechci vědět jak by řádil takovej třeba tělocvikář,-to by byl teprve sekec!!).-Tahle partička mohla mít nakročeno k docela nehezkýmu filmovýmu průseru,který se naštěstí nekonal a pro mě tenhle film definuje co to je vlastně ten sedmdesátkoosmdesátkový lúk. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející béčková kopírka DŽUNGLE PŘED TABULÍ od režiséra KOMANDA zkřížená se sedmdesátkovými vigilantskými a rape and revenge flicky. Do paměti se nezaryje ani tak krvavé finále jako scéna, kde zoufalý, pološílený učitel (jako vždy skvělý Roddy McDowall) zkouší žáky míříce na ně pistolí a když se ho jeho kolega zeptá, co dělá, odpoví klidně: "UČÍM, NEVIDÍŠ?" Film má dvě volná sci-fi pokračování, EXTERMINÁTOR (CLASS OF 1999, opět režírované Lesterem) a EXTERMINÁTOR 2 (CLASS OF 1999 II: THE SUBSTITUTE), za zhlédnutí ale stojí jen to první. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Nový nastupujúci učiteľ spočiatku nechápe načo je kolegovi, ktorého práve stretol pred školou, zbraň. Žiaci pri vstupe prechádzajú cez bezpečnostné zariadenia a odovzdávajú nebezpečné predmety ochranke. Drogy však preniesť nie je žiadny problém. Nový učiteľ sa zakrátko dostáva do konfliktu s partiou najšialenejších výtržníkov... Úvodný, resp. záverečný song spolu so zábermi prichádzajúcej správne voháknutej mládeže do školy a všadeprítomnými kresbami po stenách navodí tú správnu atmosféru. Film sa v podstate sústreďuje na konflikt učiteľa a piatich žiakov, ktorý sa ku koncu vyhrotí ich postupnou likvidáciou, napr. i na urezávanie končatín cirkulárkou dôjde. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý a hlavně zajímavý drama ze školního prostředí, který se pozvolna během filmu přeměňuje ve výbornej thriller, až nakonec skončí u drsnýho zabíjení, který mě celkem překvapilo, sice jsem čekal, že bez mrtvoly tenhle film neskončí, ale to co se tam dělo předčilo i moje očekávání a byl sem celkem mile překvapen, nicméně některý scény mi v konečným účtování přišly mírně přehnaný, ale účinkovaly skvěle. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně drsný a napínavý Lesterův thriller z prostředí školy, kde vládne banda všehoschopných grázlů. Jejich šéf je vychytralý, inteligentní sadistický parchant, který se pomalu, ale jistě dostává do čím dál větší a přímější konfrontace s novým učitelem hudby. Film stále a stále graduje, ale přitom má pomalé tempo a proto napíná divákovy nervy k prasknutí. Divák přeje grázlům tu nejhorší odplatu, ale stále pochybuje, že toho bude učitel hudby schopen ... Finále je však úžasným zakončením, grázlové dostanou co proto všemi možnými způsoby ... Perfektní tvrdý a drsný film, jeden z těch, které se natáčely v úžasných 70. létech a pak ještě pár let na počátku let 80. Lester ve své nejlepší formě. Film "CLASS 1999" nemá s tímto vůbec nic společného. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Pro scénu, ve které byla ve škole nalezena zabitá laboratorní zvířata, byly použity opravdové mrtvoly zvířat. Pach v místnosti byl tak velký, že většina herců do místnosti nevstoupila. (hladass)
  • Pro scény v klubu byli angažováni skuteční punkeři a během řádění při koncertu bylo zraněno několik herců. (Fenk)
  • Koncert, který Stegman hraje ve třídě, si napsal Tomothy Van Patten sám. (hladass)

Reklama

Reklama