Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 1
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (14)

Oktopus (2023) 

Na dnešní dobu nadprůměrný seriál. Sice je třeba trochu si zvyknout na zvláštní pár kriminalistů, ale ve finále jsem zjistil, že jsou fajn oba. Příběhy měly kolísavou úroveň, nejvíce mě dostal "Krvesaj", ale celek působí pozitivně. Bavil jsem se a těšil na další díl. ()

Ztracený případ (2023) (E01) 

Návrat do přelomu tisíciletí v retrospektivách nevyřešených případů vypadá od začátku slibně. Kriminalisté jsou tedy oba dost mrzouti, ale Krobotovi to lze snadno uvěřit. Uvidíme jak bude spolupráce s mladou nesympatickou policistkou fungovat nadále. Případ byl zajímavý, byť stačilo poodhalit jeden detail. Ale takový je život. Na další díl se rozhodně těším. ()

Falza (2023) (E02) 

Pomalé, neakční, utahané a bez napětí. Kriminálka upovídaná a dnes dost klišovitá - viz "tam nechoďte, z toho jsem vyrostl". Výsledek akce policistky byl příliš předvídatelný. Tím u mě dost ztratila tvář. Případ byl zajímavý, ale forma vítězila občas nad obsahem. ()

Škaredá středa (2023) (E03) 

Zajímavý díl s výletem na Sázavu. Natočený byl velice umně, ovšem děj občas trochu skřípal. Výraznou postavou byl dnes vyšetřovatelův pes, herecky předčil i slečnu policistku. Více prostoru pro Hádka, Ivanku jsem málem ani nepoznal, jak ten čas letí. Tři a půl. ()

Syndikát koně (2023) (E04) 

Prostředí dostihových závodů je mi dost cizí. Případ byl ovšem vystavěn zajímavě. Navíc černý humor panu Krobotovi sedí, nakonec jsem se i překvapivě zasmál. ()

Nikita (2023) (E05) 

Dnešní díl seriálu mě příliš nezasáhl. Rutinní vyšetřování, téměř žádné napětí, pomalé tempo. Jen humor mi občas zvedl náladu. ()

Srdcová sedma (2023) (E06) 

Filmařsky na výši,  scénáristicky dobré, herecky celkem fajn. Ale prostředí mě opět nechytlo, tempo je pomalé a nejvíce mě opět zaujal Krvesaj. Možná by to chtělo oživit alespoň větší dávkou humoru. Nakonec jsem byl i spokojený, ale cesta k slušnému závěru zdála se být zdlouhavá. ()

Dobrý pastýř (2023) (E07) 

Dnešní případ měl super atmosféru. Žádný drsný krvák, ale pečlivá práce v prostředí pasťáku  - podle pastýře. Děj mě zaujal, vtáhl a ke konci pěkně překvapil. Hodnocení pana poslance v závěru od chovance ústavu podepisují. ()

Žihadla (2023) (E08) 

Legendární Mácháč v plavkách a přitom v podzimní přírodě. Aspoň že byl ohníček. Atmosféra postsocialistických reálií, nepříliš udržovaných kempech a přitom západních cenách mě bavila. Ale nejspíše to dělalo především prostředí. Případ byl jinak dost jasný. S povděkem kvituji moc pěkné obsazení dílu. ()

Kobyla (2023) (E09) 

Tento díl mě bavil. Měl atmosféru, zajímavý děj, humor i dost napětí. Vyjednavač Dítě a Dítě na táboře. Jen to léto kdy jsou stromy oděny do barevného hávu bilo do očí. ()

Psina (2023) (E10) 

Povedený díl o pejskařích. Už jen díky obsazení Lábuse a Pyška jako znalců, ale rivalů. V podstatě všechny postavy dnes byly uvěřitelné, dialogy přirozené, děj až na drobnosti hezky plynul. Ovšem největší pozornost na sebe strhl opět Krvesaj - bohužel. ()

Deny (2023) (E11) 

Pečlivá policejní práce, jedna malá náhoda a následně druhá a máme pachatele. Je to hezky a zajímavě natočené, ale případ byl ve finále trochu fádní. Popisné, bez emocí (kromě zahlazování stop u sudu), a to ani v závěru. Ale rád jsem opět viděl "Palyzu" a "doktora". ()

Bankocetle (2023) (E12) 

Případ postavený na nedůsledném vyšetřování v minulosti. Tentokrát byl postup pečlivý, děj zamotaný, zajímavý. Vyšetřování má své mouchy, ale mě bavilo. Navíc Dítě byl dnes s kamennou tváří i vtipný. ()

Jordán (2023) (E13) 

Závěrečný díl seriálu by vydal na samostatný film. Měl hutný a zajímavý děj, retrospektiva mu slušela. Závěr se sklepem byl ale trochu marný a napětí se nekonalo. Úplný konec u koní mě nepotěšil už vůbec. I tak nadprůměrný seriálový kousek. ()

Reklama

Reklama