Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

Marci 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie 1 *. Je mi líto, ale nemůžu jinak. Připadalo mi, že herci - a zejména ta stará garda - si se svými rolemi nevěděli rady. Ten pocit jsem měla jak u Josefa Abrháma, tak u Elišky Balzerové i Ivy Janžurové. Prostě pokud není dobrý scénář, který by měl alespoň jakous takous logičnost ve vývoji postav, tak není kde brát. A vznikne pak paskvil jako je tento. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Petr Zikmund .. To "málo" (vztahy postav a brilantní dialogy) co bylo zajímavé na původním seriálu, vyprchalo během dvaceti let a současné kapitalistické, rasistické a jiné záležitosti jsou zde velice špatně šroubovány na přeživší herecké jádro. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Není to sice tak špatný, jak zdejší hodnocení ukazuje, ale oproti předchozím sériím je to tedy pořádný sešup dolů. Hodně chybí nejen pan Kopecký, ale i jakýkoliv lepší scénář. Z Nemocnice se stala utahaná telenovela s herci, kteří i kdyby měli sebevíc talentu, v tomhle guláši deprese, slz a utahané hudby, by nepředvedli zhola nic. Jediné hodné úsměvu je fakt, že snad každý, kdo se tady objevil z "mladé" generace, byl dříve či později v tak známé Ordinaci. I když neočekávám kvalitu prvního seriálu, doufám, že závěr mi chuť alespoň trochu vylepší. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Původní Nemocnici jsem neviděl a tak jsem nebyl zatížen očekáváním. Osobně se klidně přiznám, že se mi to docela líbilo. Ano, nebyl to žádný extra zázrak, ale pořád šlo o tehdejší průměrnou seriálovou tvorbu. Rozhodně to nebyl takový propadák, jak by se z hodnocení mohlo zdát. Spoustu hodnocení tady je bezobsažné prohození, že je to blbé a horší než původní řada. Nicméně důvody už tak často uváděné nejsou. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesný příklad toho,jak nemá vypadat pokračování.Respektive,jak je špatně napsané.Scénář je totiž křečovitý a návaznost na původní klasiku je bez nápadu a bez přemýšlení.Prostě něco natočíme a lidi se na to stejně dívat budou.Škoda toho potenciálu.Šlo vymyslet tolik různých synopsí a nápadů,jak na původní Nemocnici navázat.Nestalo se,takže ač se herci sebevíc snaží a jsou opravdu dobří,včetně těch nových,tak to nestačí.Režisér Hynek Bočan je také velmi zdatný profesionál,ale tady zřejmě nebyl ve své kůži,jinak si to neumím vysvětlit.Pár světlých okamžiků se najde a několik(málo)osvěžujících scén je spíše dílo náhody.Jen díky hercům,kteří dělali,co mohli dávám 30% a říkám-tudy opravdu cesta nevede. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Vašek Pěnkava (Josef Dvořák) volá doktorce Machovcové (Barbora Hrzánová), že je už skoro poledne a ona se nedostavila. Když k ní později přijde do bytu, omlouvá se, že ji vytáhl tak brzy z postele. (rakovnik)
  • Den před natáčením spadla na Ivu Janžurovou při představení Marie Stuartovny v Národním divadle těžká kulisa. Herečka si jako zázrakem odnesla jen lehká zranění. (blackrain)
  • Arnošt Blažej (J. Abrhám) opět jezdí ve voze Honda jako v původním seriálu z roku 1977. (M.B)

Reklama

Reklama