Reklama

Reklama

Noční koupání

  • USA Night Swim (více)
Trailer 1

Hrdiny hororu Noční koupání jsou Wallerovi, rodina, jež se právě nastěhovala do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Právě možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla hlavním důvodem, proč si tohle místo vybrali jako svůj domov. Táta Ray je bývalý úspěšný hráč baseballu, jemuž kariéru přeťalo nepříjemné degenerativní onemocnění. Ray se nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést až k zázračnému vyléčení. Manželka Eve a dvě dospívající děti si koupání na zahradě taky užívají dosyta. Protože jsme ale v hororu, idylka netrvá dlouho. Dům, do něhož se nastěhovali, má děsivou minulost a Wallerovi se mají stát její součástí. Vše, čeho se bojíte, se skrývá pod hladinou a čeká na pravou chvíli. Čeká na člověka, který dostane uprostřed noci báječný nápad si jít zaplavat. Naposled v životě. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (104)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Tuctová lednová hororová splácanina s nulovými nápady a ještě nůznějším provedením. Je to, jako když Jason Blum z rozmaru najednou zavelí: "Make me... eh... a haunted pool movie in one week. Go!" Všechno je v tom mdlé, opsané podle stokrát viděného schématu, bez jakékoliv energie, bez čehokoliv pamětihodného. Nikdo se tu nesnažil o nic víc, než aby to aspoň vizuálně vypadalo jako film do kin. Lejno na dně reálného bazénu je děsivějším a bohužel i kreativnějším výtvorem než celý tenhle rádoby horor. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Viděno v kině. No jo, že já vlezu na všechno; horory poslední dobou vůbec netáhnou a tohle Noční koupání je toho zářným příkladem. Na tomto snímku jsem sice neshledal nic zásadně otravného, jen to bylo snad ve všech ohledech nudné. Nápad démona v bazénu by nebyl tak špatný, ale nudilo to. V poslední třetině se už něco víc děje, technicky je to takové průměrné, lekačky jsou asi 3, postavy nevýrazné. PG-13 tomu taky moc nepomohlo. No, znám horší, jednou se dalo, ale i tak je to ztráta času ... ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Noční koupání je ve výsledku neurážející spotřební hororová záležitost, která má jednoduchou zápletku, rozhodně slušné řemeslo a Bryce McGuire svou celoživotní vášeň pro vodu dokáže projevit ve schopně zpracovaných podvodních sekvencích. Přeci jen je to ovšem ve výsledku celé tak nějak málo, především proto, že se film zdánlivě ve své polovině zcela rozpadne. Studio Blumhouse jistě už umělo lépe, nestačí než doufat, že další spolupráce s Atomic Monster po vzájemné fúzi přinesou kvalitnější záležitosti.... ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama v hororovém hávu dokáže v některých momentech potěšit nejen fanoušky žánru, v součtu však nabízí jen sotva průměrnou podívanou a nenaplněný potenciál. Žádný hluboký ponor nelze čekat, film se pouze brodí kalnou mělčinou. Více zde. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, z bazénu prostě strašidelnou věc neuděláš (někteří režiséři by to možná dokázali, ale rozhodně ne noname McGuire). "Strašidelnost" je tu znázorňována podvodní kamerou natočenou vzhůru a občasnými lekačkami. Ale největší fail prostě je, že ve filmu není Nightswimming od R.E.M.. To se přímo nabízí dát do nějaké scény, kde topící se postava bojuje o život, bylo by zaděláno na kultovní scénu:( ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • McGuire pridal do soundtracku popové piesne z 80. rokov, napríklad dal Rayovi Wallerovi (Wyatt Russell) slabosť pre metal 80. rokov, aby jeho postava mala pocit, že je priťahovaná k minulosti. (Arsenal83)
  • Skutočná lokalita domu, ktorá bola použitá ako rodinný domov vo filme, v skutočnosti nie je plne spojená s garážou, takže bazén je možné vidieť z prednej záhrady. Bola pridaná fasáda, aby to vyzeralo, že je to jedna celistvá štruktúra a aby sa blokoval výhľad na bazén z prednej časti domu. (Arsenal83)
  • Škola plávania, do ktorej má Izzy (Amélie Hoeferle) nastúpiť, sa volá Harold Holt Swimming School. Harold Holt bol 17. premiér Austrálie, ktorý zmizol (predpokladá sa, že sa utopil) pri plávaní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama