Reklama

Reklama

Noční koupání

  • USA Night Swim (více)
Trailer 8

Hrdiny hororu Noční koupání jsou Wallerovi, rodina, jež se právě nastěhovala do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Právě možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla hlavním důvodem, proč si tohle místo vybrali jako svůj domov. Táta Ray je bývalý úspěšný hráč baseballu, jemuž kariéru přeťalo nepříjemné degenerativní onemocnění. Ray se nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést až k zázračnému vyléčení. Manželka Eve a dvě dospívající děti si koupání na zahradě taky užívají dosyta. Protože jsme ale v hororu, idylka netrvá dlouho. Dům, do něhož se nastěhovali, má děsivou minulost a Wallerovi se mají stát její součástí. Vše, čeho se bojíte, se skrývá pod hladinou a čeká na pravou chvíli. Čeká na člověka, který dostane uprostřed noci báječný nápad si jít zaplavat. Naposled v životě. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (104)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Tradiční americké strašení s rodinkou stěhující se do použitého domečku tentokrát ale s bazénem opředeným tragickou událostí. Tvůrci ždímou co nejvíce ze zajímavého nápadu vraždící vodní skvrny na zahradě, a tak se seznámíte se členy rodiny, která se snaží prožívat svůj úděl zalitý zpočátku příjemným osvěžením z přírodní pramenité vody. Lekaček a nechutných postaviček pomálu. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kraťas z r. 2014 je fajn, takže som sa celkom potešil nápadu, ktorý prišiel o 10 rokov neskôr a to rozviesť mierne povedané jednoduchý námet (žena sa ide v noci okúpať do bazéna pri rodinnom dome a tam sa jej „niečo“ stane) do podoby celovečerného hororu. Výsledok je veľmi štandardný, plný klišé a podľa očakávaní. Neviem, či tu nájdete niečo, čo nečakáte. Dokonca sa objaví scéna, v ktorej zúfalá hrdinka navštívi predchádzajúcu užívateľku „prekliateho“ bazéna. Avšak rovnakou mierou, ako ma scenár po stránke originality prakticky ničím nezaujal, musím jedným dychom dodať, že postavy sú fajn, herci sympatickí, atmosféra v rámci možností kvalitná a sem-tam sa zjaví scéna, ktorá to príjemne oživí. A zas aby som tvorcom nekrivdil, čo sa týka neprítomnosti originality: koľko poznáte ďalších hororov o bazénoch? Čiže ono ústredný námet originálny JE. Problém je „len“ v tom, že podľa neho vznikol scenár a ten originálny fakt nie je. ()

Reklama

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv sem tomudle horůrku fandil kvůli Kerry Condon, kterou mám oblíbenou už od Říma, todle se bohužel nepovedlo. Film si není schopnej udržet stálej formát a přeskakuje tu k dramatu (sportovnímu?), tu k hororu (předvídatelnýmu), tu k mysterióznu. Nic z toho nedotahuje. Není nic špatnýho na mixování a překrejvání žánrů, ale musí to bejt udělaný zručně. Tady to bylo akorát tak lajdácky odbytý, když byla nastíněna premisa bubu bazénu, ale nebylo to vůbec dobře detailně vysvětlený a bylo to i dost uspěchaný. Působilo to na mě, jako kdyby to režiséra nebavilo, ale chtěl si natočit (nebo chtěl po něm někdo natočit) horor. Vzpomněl sem si u toho, ani nevim proč, na jinej horor – Temný dům s Rebeccou Hall. Taky pro mě moc moc oblíbená herečka, ale tam se to taky moc moc povedlo. Tady mě to mrzí, ale tady to fakt nedopadlo. A tak moc bych rád, aby jo… ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

No jako som dosť pozitívne prekvapený. Od Night Swim som čakal totálny prepadák, ale ono ma to bavilo od začiatku do konca. Dej je samozrejme jedno velké klišé a slovo inovácia je pre tvorcov očividne tabuizmus, ale rodinka je tak sympatická, že sa jej jednoducho nedá nedržať palce. Strašenie je také že nič moc, ale ako píše kamarát stitch7, páčili sa mi desivé aktivity prebiehajúce aj za bieleho dňa. Niektoré zbytočné scény by som vymenil za rozvinutejšiu mytológiu, ktorá je v závere pekne načrtnutá, ale dostane málo priestoru. Celkovo som spokojný a ak od toho človek nebude mať žiadne očakávania, dá sa u toho vydržať. Jo a kde sú tie časy, keď sme my, ktorí sa snažíme vyhýbať ludskému kontaktu, museli na kinohorory čakať tri mesiace. Teraz vychádzajú horory dva týždne po premiére, pričom treba dodať, že toto je film vhodný práve pre VOD platformy a v kine nemal čo hladať. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Prokleté domy jsou velmi častým motivem v hororech, o bazénech už se to tak snadno říci nedá. A pokud je bazén napájen z pramene, co byl kdysi v dávných dobách uctíván, pak tu cítím závan pagan hororu, což by mohlo být slibné. Bohužel, nápaditý motiv je rozpuštěn v dramatu rodiny, kde otec je nemocný a těžko se se svým stavem vyrovnává. Když se začne záhadně uzdravovat, myslí především na sebe. Nabízelo se mrazivé zpracování, to ale roztálo poměrně brzy,  a tak zbylo jen pár obstojných scén, které doplňuje množství vaty. Jednu chvíli jsem si vzpomněl na To, když jsem viděl odpadní kanálek, a těšil se na odkaz v podobě utržené ruky. Tak nic. V závěru začne otec šílet, ale variace na Jacka Torrance, co se nabízela, vyšuměla. Film je tajemný do doby, než se ukáže něco konkrétního, zde tedy bubák. Je digitální, komický a veškeré tajemno zazdí. Přitom stačily jen stíny, cáry černé vody, chapadla bohužel nebyla, k tomu, aby vzniklo napětí. Alespoň že závěr neošulili a logickou pointu ponechali. Nakonec jsem rád, že jsem se na to do kina nedostal...2,5* ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • McGuire pridal do soundtracku popové piesne z 80. rokov, napríklad dal Rayovi Wallerovi (Wyatt Russell) slabosť pre metal 80. rokov, aby jeho postava mala pocit, že je priťahovaná k minulosti. (Arsenal83)
  • Skutočná lokalita domu, ktorá bola použitá ako rodinný domov vo filme, v skutočnosti nie je plne spojená s garážou, takže bazén je možné vidieť z prednej záhrady. Bola pridaná fasáda, aby to vyzeralo, že je to jedna celistvá štruktúra a aby sa blokoval výhľad na bazén z prednej časti domu. (Arsenal83)
  • Jason Blum a James Wan produkovali film pod ich hlavičkami Blumhouse Productions a Atomic Monster a ide o prvý film od týchto dvoch spoločností, ktorý bol uvedený po ich zlúčení 2. januára 2024. (Arsenal83)

Reklama

Reklama