Reklama

Reklama

Noční koupání

  • USA Night Swim (více)
Trailer 1

Hrdiny hororu Noční koupání jsou Wallerovi, rodina, jež se právě nastěhovala do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Právě možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla hlavním důvodem, proč si tohle místo vybrali jako svůj domov. Táta Ray je bývalý úspěšný hráč baseballu, jemuž kariéru přeťalo nepříjemné degenerativní onemocnění. Ray se nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést až k zázračnému vyléčení. Manželka Eve a dvě dospívající děti si koupání na zahradě taky užívají dosyta. Protože jsme ale v hororu, idylka netrvá dlouho. Dům, do něhož se nastěhovali, má děsivou minulost a Wallerovi se mají stát její součástí. Vše, čeho se bojíte, se skrývá pod hladinou a čeká na pravou chvíli. Čeká na člověka, který dostane uprostřed noci báječný nápad si jít zaplavat. Naposled v životě. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (104)

castor 

všechny recenze uživatele

Vodní kámen, to je prevít, ten vám ucpal… nebo spíš tenhle dlouho neobývaný, ale prostorný a lákavý bazén, který má kdesi tam dole několik směšných digitálních bubáků, což samozřejmě sahá kamsi do tragické minulosti. Ano, tentokrát hraje ústřední roli démonický bazén. Konkrétně v rodině baseballové hvězdy, jejíž kariéru přerušilo chatrné zdraví. Rodina to možná i potřebovala, protože během jeho rekonvalescence získá manželka a zejména dospívající děti stabilní domov bez častého stěhování. Hodně se tak dbá na postavy, na kterých nám má záležet, stejně tak na bazén s vodou z podzemního pramene, v jehož útrobách se cosi děje. Ačkoliv jsou právě postavy fajn, brzy se to celé začne zajídat, napětí a hrůza jsou krotké. Nadto má jít o děs pod hladinou, přitom víc hrůzy přinese návštěva u předchozí majitelky domu, která se usilovně snaží vytěsnit ztrátu dítěte. Navíc není nějak uspokojivě vysvětlená podstata zla. Zamrzí to všechno dvojnásob, protože se nám tu produkčně spojili hororoví velikáni James Wan a Jason Blum, ale příjemné je to asi jako chození v mokrých plavkách, když zaleze sluníčko. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ty jo tohle někdo procpal do kin jo? No vidět to tam tak možná, že nebudu tak shovívavý a taky bych se mohl opět pustit do rozboru vyhnilosti současnýho hororu, ale to by bylo myslím si zbytečný. Takže námět možná potencionálně zajímavý, ale to je asi tak všechno. Každopádně já na to do kina nezabloudil, tak proč vlastně ty dvě hvězdice z milosti i nedat.25% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Kraťas z r. 2014 je fajn, takže som sa celkom potešil nápadu, ktorý prišiel o 10 rokov neskôr a to rozviesť mierne povedané jednoduchý námet (žena sa ide v noci okúpať do bazéna pri rodinnom dome a tam sa jej „niečo“ stane) do podoby celovečerného hororu. Výsledok je veľmi štandardný, plný klišé a podľa očakávaní. Neviem, či tu nájdete niečo, čo nečakáte. Dokonca sa objaví scéna, v ktorej zúfalá hrdinka navštívi predchádzajúcu užívateľku „prekliateho“ bazéna. Avšak rovnakou mierou, ako ma scenár po stránke originality prakticky ničím nezaujal, musím jedným dychom dodať, že postavy sú fajn, herci sympatickí, atmosféra v rámci možností kvalitná a sem-tam sa zjaví scéna, ktorá to príjemne oživí. A zas aby som tvorcom nekrivdil, čo sa týka neprítomnosti originality: koľko poznáte ďalších hororov o bazénoch? Čiže ono ústredný námet originálny JE. Problém je „len“ v tom, že podľa neho vznikol scenár a ten originálny fakt nie je. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Typický mainstream horor, na který se může v klidu podívat celá family. "Night Swim" má velmi slabý scénář a celkově příliš řídký příběh a na to, že se jedná o film s takovým názvem, bych řekl, že se kolem bazénu točí sotva 30 minut. Má také konec, který můžete v podstatě předvídat díky některým informacím, které jsou vám sděleny dříve. Nerad jsem při hodnocení filmu přehnaně negativní, ale až na pár drobných záchranných bodů je to dost špatný film. Z této projekce jsem odcházel s otázkou, co je vůbec smyslem filmu, a to není dobře. Také jsem zjistil, že film byl natočen podle několik let starého krátkometrážního filmu, což dává smysl, protože si dokážu představit, že pár momentů funguje jako napínavý pětiminutový thriller, ale to je tak všechno. Atmosféra žádná, lekačky nefungují a celkově slabé ve všech směrech. Pokud opravdu hledáte horor s ratingem PG-13 na filmový večer, zkuste před tímto filmem "Lights Out", "The Shallows" nebo dokonce "The Darkness" (který má až na vyvrcholení téměř totožnou zápletku, ale po všech stránkách lepší herecké výkony). To byla ale nuda!! /30%/ ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Trailer se mi líbil moc, ale říkal jsem si, co se tak může dít na ploše devadesáti minut? Jenže ono se k mému překvapení něco dělo pořád, a to vcelku efektivně i za dne. Krátký snímek rozvedli tvůrci tak, že rozhodně nenudí. Potom už ale záleží dost na divákovi, jestli dokáže odpustit slabší momenty ve scénáři, kterých zejména ke konci bohužel není úplně málo. Já byl zejména díky hodně spooky scénám u dřívější majitelky domu nadšený, takže jsem se rozhodl nad nedostatky trochu (no možná víc) přimhouřit oko. Očekávám celkem vlažné přijetí, pro mě však šlo o příjemný start hororového roku. Hehe... Moční koupání ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bryce McGuire pochválil Korvena za hudbu: "Jeho hudba je na všetkých mojich scenáristických playlistoch. Povedal som mu, že mám víziu hudby, ktorá by mala dávať pocit, že vychádzať iba z vody, ako nejaký utopený zbor stúpajúci z hlbín, a on bol za. Je to taký milý a nadaný chlap. Len Mark dokáže vytvoriť zvuky tak podivné a mrazivé." (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Los Angeles, Altadene a Santa Clarite (Kalifornia, USA) celkovo 34 dní. (Arsenal83)
  • McGuire pridal do soundtracku popové piesne z 80. rokov, napríklad dal Rayovi Wallerovi (Wyatt Russell) slabosť pre metal 80. rokov, aby jeho postava mala pocit, že je priťahovaná k minulosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno