Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (314)

LND 

všechny recenze uživatele

Hry jsem nehrál, ale seriál se podle mě opravdu povedl. Výborně budovaný svět, výborně natočené akční scény a humor, často černý, který se dobře hodí do postapokalyptického prostředí. Co se týká jednotlivých příběhů, tak v první půlce mě nejvíc bavila Lucy a ve druhé vault. Jediné, z čeho mám poněkud rozporuplné pocity, je přílišná podoba s Westworldem. Jonathan Nolan a Lisa Joy si nejspíš řekli, že vytáhnou stejné eso a postava Ghoula je tak povahou, chováním, dějovými linkami a téměř i ohozem naprosto identická s postavou Eda Harrise ve Westworldu. Přiznám se, že to trošku zviklalo moji důvěru v tuto tvůrčí dvojici. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Za mě pravděpodobně nejlepší videoherní adaptace jaká dosud vyšla. Tam kde The Last of Us trošku zklamalo vystříháním akce a změnou důležitých částí příběhu. Což uškodilo uvěřitelnosti světa a oslabením vztahu hlavních postav. Tam Fallout přichází se zcela novým příběhem naroubovaný na vytvořený funkční svět, aniž by na něm cokoliv většího popíral. Fanoušky zde čeká nekonečné množství povedených easter eggů a fan servisu. Seriál je plný skvělé akce, humoru, výborných hereckých výkonů, krásných lokací atd.. Přesto však mu na plný počet něco chybí. Možná to chtělo, aby byl seriál poněkud údernější, zejména v druhé polovině totiž ztrácí tempo, popřípadě, aby byl ještě víc ujetější a odvážnější v některých momentech. Asi to není lepší seriál než zmíněné The Last of Us, ale rozhodně se jedná o lepší herní adaptaci, která je v rámci světa a loru her nejen zcela funkční, ale dokonce ho i skvěle rozšiřuje a doplňuje. 4* 78% ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nářky nad tím, jak Bethesda zhnojila Fallout, jsem četl už před patnácti lety. Pokud někomu pořád nedochází, že Bethesda vlastní Fallout, a tudíž kreativní rozhodnutí nějaký TV show budou odpovídat kánonu od Bethesdy, ať hraje dál Fallout 1 a 2. Taky bych byl radši, aby humor odpovídal tomu v prvních dvou dílech, aby vizuál odpovídal spíš New Vegas než Falloutu 4, ale nejsem zas tak hloupej, abych nerozuměl, proč tomu tak není. __________ Televizní Fallout není žádný mega terno, má svoje slabiny v charakterizaci a výstavbě tří linek příběhu, Jonathan Nolan vždycky trpí na tempo expozičních epizod. Ale jako adaptace je televizní Fallout dobrej počin. Za mě osobně nejlepší videoherní adaptace, možná i proto, že vypráví původní příběh. Jasně, ten příběh je koncentrát trojky a čtyřky, ale má hezkej přesah a dovoluje si zasahovat do lore, což z ní může a bude dělat kánon pro potenciální West Coast Fallouty. Včetně těch televizních. Protože herní Fallout v Kalifornii nebo na západě obecně asi už nikdy nedostaneme. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Že by seriálové překvapení roku? Fakt jsem v to nevkládal velké naděje. Ono, stále se jedná o videoherní adaptaci. A všichni víme, jak to s nimi většinou končívá :( Ale tohle si tvůrčí tým v čele s mladším Nolanem a autorem původní hry Howardem pohlídali. No a výsledkem je do posledního detailu propracované post-apokalyptické drama, které kladně překvapuje skoro na všech frontách. Už jen ten vizuál v mnoha okamžicích ohromí, tady divák hned pozná, že Amazon připumpoval do rozpočtu sumu skládající se z pořádného počtu nul. V doprovodu naprosto brilantního hudebního podkresu z pera Ramina Djawadiho se tak jedná o full-package zážitek se vším všudy. Herecky též brilantní. Jednoznačně na tomto poli září Walton Goggins, pro kterého se za mě jedná o nejlepší roli kariéry. Jeho Ghoul totiž seriál vystřelil do opravdových výšin, co se týče kvality. Jinak se mi líbí, jak všichni zúčastnění pochopili ladění samotných her. Takže o brutalitu, černý humor a perfektní akci zde fakt nouze není! Ať už přistane na našich obrazovkách série 2. Snažně vás prosím...To čekání bude bolet. Za mě si první série odnáší 8,5/10 ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá pecka - je to zábavně bizarně krvavé ale má to i temnější vyvrcholení kde se vše aspoň na čas uzavře. Ve scénách jde vidět láska k tématu a spousta použitých detailů. Tam kde je Walton Goggins bývá většinou zábava ale tenhle hype nečekal asi nikdo, spolu se sladce naivní Ellou odtáhnou celou sérku.. 4,5* ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Na začátku každé epizody se logo Falloutu objeví a zmizí jiným způsobem a utrpí stejný osud jako některá z postav, jako je zastřelení, upálení atd. (PavelVanekArt)
  • Vault 31 využíval stejné technologie kryogeniky jako vault 111 z videohry „Fallout 4“. (Veskoslav)
  • První série se odehrává 11 let po událostech z videohry „Fallout 4“. Seriál však nemá být pokračováním herní série. Aby se tomu předešlo, byla autorům prozrazena zápletka tehdy připravované videohry „Fallout 5“. (chaometic)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama