Reklama

Reklama

Late Night with the Devil

  • Kanada Late Night with the Devil (více)
Trailer 2

Přímý televizní přenos v roce 1977 se strašlivě zvrtne a vypustí zlo do obývacích pokojů národa. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Šikovný a originální námět, neotřelé uchopení tématu s Ďáblem, trpí to ale na zbytečné detaily, který to mohly zvednout minimálně o úroveň výš, kdy bych se rozhodoval jestli 4* nebo 5*, takhle je to silný 3* nebo slabší 4*. Herecky to bylo naprosto v pořádku, Dastmalchian je takovej hereckej chameleon, tady dostal víc prostoru a uhrál to dobře. Koncept televizní epizody a backstage late night show ze 70's, kdy se o Halloweenské noci honí ratingy je špičkovej, trochu to celý ale kazila nevychytanost triků (chápu, není zrovna easy napasovat moderní CGI do retro modelu) a nevyždímanost potenciálu. Místo blbých řečí a natahování některých scén se mohlo odehrávat trochu větší a širší zvěrstvo, navíc by se tam skvěle hodily detaily mimoděk, kdy by v jednu chvíli bylo něco jinak, špatně. Posledních 15 minut je jen trip peklem a životem zpětně, formát se přepíná na normální kameru zbytečně celkem a vyústění celé story mi bylo zhruba jasný už v prvních pěti minutách. Hodně cením provedení, myšlenku a cast, na pomezí silného průměru až slabšího nadprůměru. Ale je to Satan, tam bych na tom byl zle, kdybych nedal 4* a.k.a 70% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě příliš nebavilo sledovat bulvární noční show, kde se nezajímavě tlachá, než mi došlo, že se jedná o satiru na konzum. Celá ta zábava je totiž tak přesvědčivá, že v satiru se postupně promění. Samozřejmě člověk stále čeká, kdy se dostaví démon, což tak trochu zvyšuje napětí, zejména po blicím výstupu. Žánrová záliba v pohanském božstvu přinesla jméno Abraxas, který ale nakonec za sebe poslal nějakého nižšího démona, co má v češtině komické jméno pro nešiky - Vrták. Přesto jsem to po většinu doby viděl na 3*, ale poslední čtvrtina za to stála. Jasně, v důsledku byla ještě brakovější než celá noční show, ale zajímalo by mě, kdo ji neočekával. Červi fajn, masakr taky. Rozhodně si nemyslím, že by to bylo pro mainstreamového diváka, z něhož si film utahuje. Naopak, nadšené publikum bych viděl v menšině. A popravdě jsem si myslel, že to natočili Kanaďani, co maj divné filmy rádi, tudíž před Australany lehce smekám. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

A pak že to nejde! Konečně se našel někdo skutečně talentovaný, kdo pozvedl ze zatuchlého bahna umírající žánr díky nekonvenčnímu přístupu k látce. Late Night with the Devil je totiž vtahujícím děsivým záznamem s krásnou dobovou patinou, který vyjma skvěle budované atmosféry funguje i díky hereckým výkonům v čele s Davidem Dastmalchianem. Tvůrci nás pak ve společnosti těchto atributů vedou jistou rukou do šokujícího finále, které působivě vzdává poctu skutečným hororovým klasikám. Pokud se tedy tomuto žánru bude věnovat více talentovaných lidí se zápalem jako zde, tak pak nás vážně čekají nadějné hororové zítřky. Skvělá práce! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi už začátek, který na dobovém pozadí nastiňoval život hlavního hrdiny se všemi vzestupy i pády a hned v úvodu zaujme i poctivý retro vizuál. Kdyby mi někdo nakecal, že to bylo skutečně natočené v roce 1977, nejspíš bych mu to sežral. Originální je i samotný koncept. Jasně, těch ztracených pásků už se našlo mraky, ale vždycky to skončilo jako prachobyčejný FF výplach za pár šupů. Tady je to poctivá filmařina, která nepromítá jen samotnou show, ale dá nahlédnout i do zákulisí. První polovina je trošku slabší, pokud nepočítám již zmíněný začátek, ale s nástupem třetího hosta atmosféra postupně houstne a líbilo se mi i samotné vyvrcholení, byť bylo relativně očekávané. Na své si přijdou i milovníci nějaké té chuťovky, takže ani tady jsem neměl problém. A totéž platí o hercích, přičemž Dastmalchian byl trefou do černého. Příjemné překvapení, které ale bohužel nejspíš zapadne. 75% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že pár vcelku záživných minut děje stálo za těch zbývajících ca osmdesát. Rozvláčná, užvaněná, teatrálně afektovaná šaráda v americkém stylu. Chlápek se zajímavým arménským příjmením i vizáží v hlavní roli má sice slušné charisma, ale to celý film neutáhne, když scénář je zoufale slabý, režie nenápaditá a příběh vystavěný tak, aby primárně oslovil diváky všelijakých retardovaných televizních talk shows. Ale nepochybuju, že mnozí středoproudaři budou filmem dobře divácky uspokojeni. A mimochodem to hollywoodsky trapné ztotožňování gnostického božího jména Abraxas se Satanem mi dalo vzpomenout na jednu pasáž z Hesseho Demiana, která mi kdysi mocně utkvěla v paměti a kterou jsem si po dlouhých letech opět rád oživil: „Pták se klube z vejce. Vejce je svět. Kdo se chce zrodit, musí svět zničit. Pták odlétá k bohu. Jméno boha je Abraxas." ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Úvodná čiernobiela sekvencia je inšpirovaná šokovým dokumentárnym filmom z 80. rokov Americké vraždy (1981). (Arsenal83)
  • Bratia Colin Cairnes a Cameron Cairnes ponúkli rolu Jacka Delroya Davidovi Dastmalchianovi po tom, čo prečítali článok, ktorý Dastmalchian napísal pre časopis Fangoria o regionálnych televíznych hororových moderátoroch. Dastmalchian úlohu prijal potom, čo mu bola zaslaná prezentácia vytvorená tak, aby pripomínala TV sprievodcu zo 70. rokov, spolu so scenárom filmu. (Arsenal83)
  • Colin Cairnes vysvetlil, prečo sa film odohráva v roku 1977: "Film musel prebiehať v pondelok večer kvôli týždňu prieskumov sledovanosti, takže je veľa v hre a toto je začiatok týždňa, ktorý rozhodne o kariére Jacka Delroya (David Dastmalchian). No a rok 1977 bol jediným rokom v 70. rokoch, kedy Halloween pripadol na pondelok večer."  (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama