Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 5

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (84)

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Už to nebolo tak dobré ako prvé tri diely, ale stále nadpriemerne dobrá rozprávka, vtipná, graficky úžasná, choreografia súbojov nápaditá. Akurát to hlbšie posolstvo bola slabšie a dej mi tak trochu prišiel inšpirovaný Zootropolisom. Chýbala mi aj veľká 5 a Sifu bol tiež málo. Stavilo sa hodne na novú postavu. Tá bola síce moc sympatická ale aj hodne predvídateľná. Každopádne stále dosť dobré, aj na 4*. Ale to som dal niektorým predošlím dielom a tento nebol taký top. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Po zdejších recenzích jsem čekal, že to nebude dobré. Nevím, co proti tomuto filmu všichni mají, ale mně se dost líbil. Určitě to není nejlepší díl série. Jednička je podle mě nedosažitelná, ale pořád mi to přijde jako secakra nadprůměrný animák. Akce je stále nápaditá, jsou zde úžasné hrádky s kamerou, siluetami i animací. Po je stále sympaťák. Jeho chemie a dynamika s Zhen funguje neskutečně skvěle. Pořád je to vtipný, zábavný a ani na vteřinu jsem se nenudil. Dokonce i ten filozofický přesah to stále má. Bohužel… je to tak nějak nedopečené. Záporačka – jednoznačně nejhorší ze všech záporáku, které jsme napříč těmito filmy viděli. A návrat starých záporáků je OBROVSKÝ promarněný potenciál. Kdyby se těchto pár věcí doladilo, jednalo by se o jeden z mých nejoblíbenějších animáků. Takhle to vidím „jen“ na 7/10. ()

Reklama

Mini_X 

všechny recenze uživatele

Láme mi srdce když řeknu, že Kung Fu Panda 4 je prozatím film roku 2024, který jde popsat jednou větou promarněný potenciál. Je naprosto zdrcující a šokující, že zrovna tyhle slova by se týkali Kung Fu Pandy, ale zřejmě to muže být možné. Vůbec nechápu co se stalo, nechápal jsem proč jsem necítil ty stejné wow pocity co jsem kdysi cítil v první dvou filmech, i v tom třetím. Všechno co reklamní kampaň nám ukazoval bylo neuvěřitelné a působilo, to že Dreamworks má všechno v malíku, přece jenom jsme měli vidět staré záporáky v jednom společném filmu, ale doslova v tomhle filmu jsou tak moc zbytečnými kulisy, že jsem měl pocit, že reklamní kampaň mi lhala. Celý film se drží věty průměrnost ať už ve scénáři, budování, hudebních motivech, kreativních záběru, animace nebo třeba hlavní záporák, který má naprosto nelogickou motivaci, která naprosto nedává smysl v rámci světa Kung Fu Pandy. Někdo sice muže namítat, že je to film pro děti, který nepotřebuje být něčím víc a je v pohodě, že je průměrný, jenomže Kung Fu Panda nikdy nebyla průměrná. 4/10 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl každý předchozí  díl pandy měl zajímavého záporáka s motivací Tai Lang měl motivaci na  Si Fua Lord Shen chtěl zabít Poa a Kai na Oogwaye  co má tenhle díl ? Nic prostě chameleonka chtěla umět kung fu a někdo jí řekl , že je na  to malá ona se naštvala stala se zlou nějak ovládla město a rozhodla se získat tu Poovu hůl , aby vysála sílu ze všech postav v duchovní říši (to, že v tomhle díle bojují podělaní králíci dokonce i pásovec se vůbec neřeší) . 3/4 filmu je v normálním módu jen se v někoho promění , aby se na konci díky té holi dostala k síle všech z té duchovní říše. Pokud se  těšíte na předchozí záporáky zklamu Vás Lord Shen tam má tak minutu a ani nepromluví Kai to samé a Tai Lang má v podstatě vše co je v trailerech nic více nic méně. I konec záporačky je nudný porazí ji jedním chvatem  a pak si ji odnesou do duchovní říše (jak to funguje, když je živá se nedozvíme ani to nikdo nevysvětlí). Jo a jinak zuřivá pětka se objeví až na konci s titulky a nikdo tam ani nepromluví.  Co chválím je nová postava Zhen ta to drží na průměru   pokud by byl další díl vyloženě jen o ní bral bych ho přijde mě zajímavější postava než Po. 40 procent ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu ostuda, ale co dalo se čekat že navázání na jednu z top trilogií nebude snadné.  Hlavně když příběh POa byl uzavřen ve 3. díle.. Ale toto, no nevíme co tak si vymyslíme to že musí předat i titul, jakože proč ? První nová postava co se objevila byla vybrána, naprosto jasná věc hned ze začátku.   Film staví na  úspěchu předchozích, ale sám nic nenabízi zajimavého. Celé to působí jako nostalgia bait neboť ukázali, že tam budou záporaci z minulých filmu, jejich role zde ale žádná není...  Záporák je uplně  o ničem, story mid at best.  Kde je Furious Five? :-/   4/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)
  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)

Reklama

Reklama