Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (271)

Janek 

všechny recenze uživatele

Chemie mezi ústřední dvojicí maximálně nefunguje, vztah je okatě umělý a film sklouzává k takovým trapnostem, že se mi několikrát sevřely půlky. Jak umí Crowe pracovat s atmosférou, tak tady se mu to ani trochu nepovedlo. Největší chybou bylo vybrání Blooma, který absolutně nepůsobí civilním dojmem a svojí zaškatulkovaností spíše ruší. Chtěl jsem odejít z kina a šel bych snad ještě níž - ale chovám k režisérovi patřičnou úctu, kterou si u mě vydobil Na pokraji slávy. 30% ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na koho to tak hodit? Už vim, na Blooma. Ten chlapec mi nic neudělal, ale jsem přesvědčená, že kdyby jeho roli dostal někdo, kdo zkrásní až v průběhu filmu, dopadlo by to třeba jako v Singles nebo v Na pokraji slávy, kde není o živoucí týpky nouze .... ale ne, to by nepomohlo, protože ty filmy mají ještě něco navíc - bohémství, filozofický přesah, tepou ... Elizabethtown netepe, je fajn, ale chybí mu obyčejná přirozenost, slzy a smích ve správný čas. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

O cem to je? O zivote? O smrti? O porazce a vzestupu? O lasce? Nebo o nicem? Nevidim v tom rozdil. Celych prvnich 100minut filmu me silene nudilo, a tech 20 poslednich to nezachrani. Bohuzel, navstevu kina na tomhle snimku povazuju za vyhozene penize i cas :(, velke zklamani... Jo, a jeste dotaz, proc to mnozi nazyvaji komedii? ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Romantické filmy nie sú moja parketa. Aby som to upresnil, môj odpor k tomuto žánru posilnil fakt, že v drvivej väčšine prípadov sa jedná o vykonštruované umelé paškvily, pri ktorých ženy slzia a chlapi sa idú povracať od nasladlej pachuti, ktorá nimi prestupuje. Dnešné náhodné zachytenie tohto filmu v predpoludňajšom vysielaní televízie NOVA ma ale ani neznechutilo, ani neotrávilo, ba ani neuspalo. Údajnú umelosť, ktorú tunajší komentátori snímke vyčítajú som navyše nepostrehol. Naopak príjemná atmosféra filmu vygradovala do záverečnej "road movie", ktorá do bodky naplnila moje predstavy o triezvom a napriek tomu filmovo-realistickom závere, ktorý je síce očakávaný, ale absolútne zaslúžený a katarzný. Z filmov CAMERONA CROWEA vo mne kedysi zanechali stopu jeho prvotiny POVEDZ NIEČO a SINGLES. Pri JERRY MAGUIREovi som si iba ťukal na čelo a VANILKOVÉ NEBO bol odpad ako hrom. ELIZABETHTOWN vraj komerčne úspešný nebol. Mne ale potvrdil, že v režisérovi ešte štipka talentu zostala. A hoci ORLANDO BLOOM je len podpriemerný herec, som rád, že tentokrát to nebol CRUISE. To by ma asi naplo ... (6.1.2012) ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keď išiel Elizabethtown do kín, patril jeho žáner k mojim obľúbeným, a Crowe (spolu so Smithom a DiCillom) medzi mojich naj režisérov. Dočítal som sa vtedy o ňom veľa zlého, a bál som skaziť si mienku o tvorbe autora, tak som ho odkladal. Roky. Včera som sa na to prvýkrát pozrel a je to presne také, aké som sa bál, že to bude. Sentimentálne značne prestreleným spôsobom, presladené, naťahované na dve hodiny, aj keď už po hodine a pol nemali dávno čo povedať; tej romanci som neveril, hudba akú mám normálne rád, mi zhruba pri tridsiatom songu začala liezť na nervy, a dokonca niekoľkokrát do obrazu zablúdil mikrofón, čo ma u oscarových tvorcov vždy prekvapí. Na druhú stranu herci veľmi sympatickí (dokonca aj Orlando), soundtrack typicky Croweovsky pohodový, a celkovo ide o presne ten druh filmu, ktoré vás majú pohladiť po duši, tak sa naňho hnevať vlastne ani nejde (vzhľadom nato, že sa už dávno nejedná o látku pre mňa osobnú). Hodnotil som zatiaľ štyri Cameronove filmy - štyri plné hodnotenia, a tak k nim nakoniec pridávam jedno priemerné, za tento priemerný film, ktorý vyššie ťahá asi iba stand up Susan Sarandon. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Ve chvíli, kdy se Drew (Orlando Bloom) zastaví v motelu Lorraine, který se nachází v Memphisu a který se proslavil tím, že zde byl zastřelen baptistický kazatel Martin Luther King, můžeme slyšet skladbu „Pride (In the Name of Love)“ od irské kapely U2 z jejich čtvrtého studiového alba nazvaného „The Unforgettable Fire“ z roku 1984. (Trajektt)
  • Když Drew hledá na konci filmu na Druhém největším farmářském trhu Claire, můžete si všimnout, že projde kolem ukazatele s šipkami "úspěch" a "neúspěch", načež si vybere "neúspěch". (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama