Reklama

Reklama

Nezničitelná láska

  • Česko Láska vše překoná (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdo mohl tušit, k čemu dojde, když si Joe a Claire udělají piknik v přírodě? Ve chvíli, kdy chtějí bouchnout láhev šampaňského, se stanou svědky děsivé události: horkovzdušný balon špatně přistane na travnaté louce a uvnitř koše zůstane malý chlapec... Bylo možné zabránit následné tragédii? Joe se cítí provinile, jeho vztah s Claire se dostává do krize a mužův psychický propad ještě zhoršuje podivínský Jed, který byl svědkem oné nehody a vytrvale ho pronásleduje. Kudy vede cesta z bludného kruhu zraněných citů? Nejvíc mě zajímá situace, v níž se Joe ocitl: je totiž zároveň předmětem i obětí lásky, říká režisér. Jak to může vydržet? Právě tato otázka mě k námětu neustále vracela. Daniela Craiga (Joe) jsme viděli kupříkladu ve filmu Road to Perdition, (2002), Rhys Infans (Jed), hrál mimo jiné i ve filmu Notting Hill (1999). Na Oscara dvakrát nominovaná Samantha Mortonová (Claire) hrála ve filmech Minority Report (2002) či In America (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Podivuhodné dílo. Nezvyklý námět, zajímavé zpracování, skvělá kamera a uchvacující hudba. Ta mi připadala jako mix z různých thrillerů z let šedesátých. Chvílemi jsem zaslechla i podobné melodie jako z Psycha. Daniel Craig, Rhys Ifans a Samantha Morton vytvořili výborný trojúhelník. Herecky i charakterově. Musím vyzdvihnout i český dabing. Především hlas Martina Stránského byl v postavě Jeda dokonalý. Film k zamyšlení, k nepochopení a k úvahám. Film o lásce a o tom, jakou neomezenou silou dokáže lidem vládnout. Je to touha, obdiv, strach, potřeba, pochopení a cit. Ale také zaslepenost, zraněnost a naše mysl. A pokud láska přemůže celé naše tělo, může také zcela zatemnit mysl. Pak se stáváme jejími otroky a může nás zničit. Enduring Love je krásným, pravdivým, krutým a citlivým portrétem o náhodách, okamžicích, pozornosti, detailech a činech. Aniž bychom si toto vše uvědomovali, můžou nám někdy zcela změnit život. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Po dramatickém úvodu se film záhy naprosto rozklíží. Rhys Ifans se chová jako magor z thrilleru a Daniel Craig jako blb z ambiciózního psychologického dramatu. Ovšem ten první opravdu hraje magora z thrilleru a ten druhý blba z ambiciózního psychologického dramatu. A žánry se přepínají bez nějaké vnitřní logiky. Nezvládnutá adaptace románu Iana McEwana. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sakra, vývoj udalostí a správanie postáv ma srali nonstop rovnako ako vo filme Atonement. Zase film o láske, žiarlivosti a nenávisti plynúce z neznesiteľných nedorozumení. Tentokrát som sa ale nedokázal stotožniť so žiadnou postavou a tú tretiu hviezdičku dávam len za nadpriemerné herecké výkony a za to, že som nedokázal odhadnúť jak sa to skončí a bol som na to zvedavý. Páčilo sa mi jak sa v rozhodujúcej chvíli zachovala Craigova postava. Namiesto, aby stupňoval hádku, tak sa na to vysral. Čo bohužiaľ vyvolalo drsnú reakciu. Ale ten kratučký moment bol super. Taký netradičný. 5/10. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Lásku a posedlost jsem zde ve 100 minutovém filmu postřehla během jeho 5-ti minutové rychlovky díky přetáčení... Absolutně nezáživný film. Craig mi ke svému anglickému původu absolutně nesedí, na mě působí příliš americky, radost z filmu mi nevyvoval ani Bill Nighy. Nuda v Británii. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No po troch mesiacoch písať komenty na niektoré filmy je ťažšie, ako po desiatich rokoch na naše srdcovky. Z mála si pamätám na skvelé sugestívne výkony Craiga, (ktorý vie skutočne hrať, pokial by ste to ešte nevedeli) a sympatickej Samanthy Morton. Nádherný filmový plagát. Psychológia postáv v tomto filme sa môže zdať niekomu trochu problematická, Michell ale dodáva filmu silnú sugestívnosť. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Snímek Nezničitelná láska je stejnojmennou adaptací románu Iana McEwana. (claudel)

Související novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (více)

Reklama

Reklama