Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři ženské detektivky přijíždí z Hongkongu, Koreje a Singapuru, aby spojily své síly a dopadly zákeřného dealera, který pašuje diamanty z Číny do Japonska a Koreje. Nemilosrdný vládce syndikátu Chin (Tony Liu) navenek funguje jako spořádaný majitel nočního klubu, ale jde o velmi nebezpečného člověka. Krom početné ochranky je obklopen narušenou přítelkyní Yu Chi a sadistickým vrhačem nožů. Podaří se sympatickému triu polapit vždy předem připraveného protivníka? (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Studio "Shaw Brothers" a další "martial-arts" polozapomenutá akční lahůdka (místy ale nutno podotknout dost zmatečná), něco ve stylu "Jamese Bonda" nebo "Charlie's Angels", v hlavní roli se 4 divokými kočkami (vůdce skupiny agent Evelyn Kraft je fakt luxusní kočička, škoda jen že tu nebyla zas až tak moc vidět) v roli detektivek, které pátrají po ukradených diamantech a trojici sadistických bossů, z nichž jeden je skvělý vrhač nožů. Hong-Kongsko/Korejsko/Singapurský tým je velmi dobře a pečlivě složený (jde o tajné agentky nebo policajtky-expertky ve svém oboru). Každá z žen jak už to tak v těchto filmech bývá, je mistryní v nějakém jiném bojovém umění a dovednosti, každá z nich navíc používá svojí speciální zbraň. Film je nabitý docela úhlednou karate/kung-fu akcí, luxusními hračičkami v podobě všelijakých kouzelných akčních zbraní (mini-kuše, ostnatý koule, vybuchující náušnice, řetězy atd) nějakými násilnostmi, nahotou a sexem, ač se to zdá neskutečné, tak některé jsou dost nadčasové, a jako-by předběhly svou dobu o takových 10-15 let. Málo známý a levný sleazy film, ale jeden z nejlepších a nejzábavnějších v žánru "Girls 'N Guns". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se v USA objevil, zejména z dnešního pohledu, poněkud naivní televizní seriál „Charlieho andílci“ (1976–1981), byly akční hrdinky představující subžánr *Girls with Guns* v hongkongské kinematografii již dlouho v kurzu a těšily se velké oblibě. Možná to byl důvod, proč byl tento námět v USA převzat. Tento hongkongský a jihokorejský koprodukční akční thriller byl uveden do kin rok po odvysílání první série Charlieho andílků v USA. I to byl jeden z důvodů, proč se v Evropě a USA jmenoval podobně. V českém překladu *Smrtící andílci*. Strukturou zápletky a akčními scénami, v tomto případě prezentací bojových umění, se nijak nevymyká od ostatním akčních filmům ze 70. let. Trojice policistek s agentem Interpolu se snaží zastavit gang zlodějů diamantů. A to je vše. Moc se toho nenamluví, ale zato je tu spousta akce a jako obvykle ta největší ve finále. Střelné zbraně se také objeví, ale snad jen proto, aby se neřeklo. Na svou dobu je to stále výborný film, který se nezabývá zbytečnostmi a jen dláždí cestu obyčejné akční zábavě. Ano, chybí zde dnes tolik oblíbené intriky a další nešvary k hlavním hrdinům, a vlastně je to i dobře, protože by to jinak dobře rozjetý film jen vykolejilo. Jestli se film dá užít? Stejně jako jiné asijské akční filmy ano. Záleží jen na diváckém přístupu k takovým filmům.. ()

Reklama

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Sympatický frajírek Tony Liu sice studoval bojová umění, ale svým bojovým umem nikdy nijak nevyčníval. Zdatně mu však sekunduje kvartet ohýbatelných amazonek. V roli policajta postřehnete dodnes jednoho z nejvytíženějších akčních režisérů Cheung-Yan Yuena. Mezi hrdlořezy v noční klubu a tlupou rváčů zastuntí Biao Yuen, Corey Yuen, Hsu Hsia a Wong Pau Gei. Akční choreo má v jihokorejském Deadly Angels (1977) na starost Fung Hak On, který si zde také párkrát fajtne. Docela nepřehledný střih vyvažují povedené souboje, kaskadérské kousky i jiné houževnaté nápady a udělátka. ()

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama