Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

catherinka 

všechny recenze uživatele

Zvládla jsem celé čtyři série (dvě spíš odtrpěla, můžete hádat které) a víc už nechci. Když tvůrci konečně odeslali Marinu do Evropy, dovolili Jenny, aby se chovala v rámci svých možností normálně a nevím kde sehnali sexy mrchu Helenu, tak to museli pokazit tím, že téměř všem postavám zpřeházeli charaktery. To jsem si nezasloužila ani já, ani herečky, které vůbec nejsou špatné. A Alice to sama jaksi neutáhne. Ee, ne všechny lesby považují tento seriál za kultovní. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Viem ze nie je objektivne hodnotit serial po tom ako som videl len par casti ale bohuzial mozu byt jedine na ktore sa pozriem takze to risknem. V zasade to vobec nie je spatny serial. Aby sa zmenili obohrane a 100 krat omielane riesenie vztahov v nevelkej skupine ludi, susedov ktori do seba kazdodenne narazaju aj v takom meste ako je L.A. autori skusili nahradit heterosexualnych partnerov svetom lezbiciek. Ci to funguje? Tak trochu urcite ano. Pretoze to dava aspon ciastocny pocit ze dej serialu je originalny, lepsie povedane zaujimavy a netradicny aj ked sme vlastne to iste videli uz vela krat inde. Napriek tomu ze je to urcite zaujimavy pokus a da sa povedat ze celkom vydareny, teda aspon co sa tyka tych par casti co som videl. Ak by som sledoval dalej som si isty ze hodnotenie by sa urcite zakolisalo ale neviem odhadnut akym smerom. Bohuzial ale aj ked ma to nesklamalo a mozno sa k tomu niekedy vratim, zatial to vyzera tak ze L Word nie je presne to prave co od serialu cakam. Nie je to nudne, nie je to roztahane, dejovo je to celkom slusne a hlavne hrdinky su viac menej znesitelne ale aj napriek tomu si ma to okolo prstu neomotalo. Ak sa k serialu niekedy vratim urcite dam vediet :) Zatial to nechavam niekde medzi troma az styrma co je myslim presne akurat. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, protože je to možná jediné co z tohoto seriálu uvidím. Není to vyloženě špatný seriál a své fanoušky si určitě najde (nebo spíš už našel...), ale mě kombinace Sexu ve městě, Melrose place a třeba Californication, okořeněná "úžasným a strašně moc originálním" motivem lesbiček, nepřijde nijak oslnivá...ba naopak, je to jen další průměrný seriál řešící vztahy v prostředí (zkaženého) Los Angeles. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se tento seriál objevil na našich obrazovkách, tak působil jako zjevení. Byla jsem hodně překvapená. Z Shane mi poklesla čelist. Samozřejmě jsem byla faninkou Tibette. Těm dvěma jsem držela palce. Mám slabost pro Jennifer Beals. Tady jsem si ji užívala. Ovšem, i ostatní postavy stály za to. Dokonce došlo i na slzy. Měla jsem problém s Jenny. Nemohla jsem ji pořádně rozklíčovat. Alice mi přišla dost bláznivá. Postavy byly hezky vyprofilované. ()

zuza99 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo, přišlo mi přehnaný, že v LA nežije žádnej heterosexuál, k tomu všemu mi bylo nesympatických hodně postav, ale na konci každýho dílu, jsem chtěla vidět další a další. Celou dobu co jsem se koukala na seriál jsem to hodnotila jako průměr (3*). Od pátý série jsem se začala dívat na The L word v originále a musim prostě přidat jednu hvězdu, ne jen kvůli dabingu, ale 5 a 6 série byly prostě fakt dobrý. Jenny jsem chtěla zakroutit krkem od začátku, takže jsem byla ráda, jak to dopadlo. Oblíbené postavy: Alice, Bette (až na ty její přehnaný kecy o umění), Shane. Neoblíbené: Tina, Jenny, Kit ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • V každé epizodě se objevuje role, do níž je obsazena známá osobnost, ať už ze světa filmu nebo hudby. (ČSFD)
  • V jedné z epizod si zahrál i pes patřící Katherine Moennig. (ČSFD)
  • Leisha Hailey se jako jediná z hlavních postav přiznala veřejně ke své homosexualitě. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama