Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s komentářem Faye. I když postavy mi nepřijdou nesympatické s výjimkou Jenny a v druhé řade Heleny, která se potom změní. Ale seriál má jiné chyby: sice pojednává o queer komunitě, ale to neznamená, že všichni koho hlavní hrdinky potkají je lesba nebo bisexuál, heterosexuální chlapy jsem ve dvou řadách a pár dílech z třetí řady viděl jen dva, další byly buď transsexuálové nebo lesby(!), což jaksi neodráží skutečný stav věcí. Z pohledu chlapa je na co se dívat, neboť erotické scény jsou v každém díle, ale jinak to vážné drama a to já moc nemusím, prostě není tady vtip a nadhled jak v seriálu Sex ve městě. ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla dát 3, ale vše se změnilo při L word maratonu. Stihli jsme za dva dny "pouhé" dvě série, ale stejně jsem si to s hetero publikem úžasně užila. Je fakt, že tento seriál není jen modla leseb, ale hlavně pár informací pro heteráky, což podporuje vše. Když se vrátím k seriálu jako takovém, tak jsem zklamána. Jak je možné, že z mrchy Heleny udělají milé děvčátko? Tak je to u všech postav, které tam vystupují. Vcelku mě to mrzí. Ale je fakt, že to má ten šťouch. Jen by mne zajímalo, jestli u toho vážně všechny lesby onanují?!:D ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Serial moderniho strihu z prostredi "jinak" orientovanych zen, urceny pro divaky bez predsudku... Predevsim pak vyzdvihuju pusobeni Kariny Lombard, ktera me osobne uvadi do naprosteho chaosu... :-) A jako nejkrasnejsi vyhodnocuju jednoznacne Lauren Lee Smith. Na tu se kouka jedna basen... A jeste upozornuju na perfektni soundtrack... Tak, a to je vsechno. ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Na tento serial jsem narazil nahodou pri projizdeni nejlepsich serialu zde na csfd. Po precteni zapletky a obsazeni jsem hned vedel, ze toto bude dalsi perfektni "odpocinek" po mych favorizovanych serial - 24 hodin, Prison break (timto zpusobem jsem zjistil i toto) a jistou dobu jsem touzil videt tento projekt. Zaujalo me - krom nametu - hlavne herecke obsazeni - Mia Kirschner (kterou jsem si oblibil jako Mandy z 24 hodin) a Jennifer Beals (Flashdance). Hned prvni scenka : udelejme si dite, me presvedcila, ze se jedna o vysoce zajimavy a neobvykly serial, kde nebude nouze o kvalitni dialogy a dej ... Cose tyce postav tak jednoznacne vedou : Alice, Shane, Tina a taky Dana. Update: Serial je skvely, ale az 4.serie prinesla opravdovou dramatickou jizdu plnou opravdu zajimavych scenaristickych napadu ...Toto vice-mene vydrzelo az do posledniho dilu ... 9.12.2011 - dokoukano a shlednuti celeho serialu beru jako velky uspech v mem "televiznim" zivote ... Thanks for perfect 6 seasons ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Průšvih. Přes pro mne velmi zajímavý námět a několik krásných hereček, na které se velmi příjemně kouká, je ten seriál plochý, špatně napsaný, utahaný a nudný. Drtivá většina postav nemá šanci navázat na sebe čtenáře ani emocionálně, ani jinak. Veškerá invence zápletek končí u nevěry a kloubení osobního života a kariéry. Doufám, že se tvůrci seriálů nenechají odstrašit od podobného tématu a vznikne něco koukatelnějšího. Jedinou hvězdu zasluhuje Katherine Moennig. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Díly jsou vždy pojmenovány tak, aby počáteční písmeno bylo L. (ČSFD)
  • Erin Daniels a Eric Lively, kteří v seriálu hrají, jsou v osobním životě partnery. (ČSFD)
  • !!! SPOILER !!! Jedna z hlavních postav v seriálu umře a za tuhle tragickou situaci byl seriál oceněn mnoha cenami. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama