Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (103)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Příjemná westernová oddychovka s Charlesem Bronsonem. Je to někde a pomezí 3-4 hvězd, ale bavil jsem se opravdu dobře. Ve filmu se s tím opravdu nemažou, smrti jsou docela přesvědčivě brutální. Jasně je to béčko, scénář by si zasloužil trošku více dopiovat a logika v určitých chvílích výrazně pokulhává, přesto je to příjemné překvapení. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Můžete si být jistí, že jakmile máte za pasažéra Charlieho Bronsona, tak o nudnou vyjížďku rozhodně nepůjde a mrtvoly začnou rychle přibývat. A také si můžete být jistí, že nic není takové, jak se zpočátku zdá. S žánrem akční a western bych byl trochu opatrný. I když atributy tady jsou - indiáni, kolty, kobyly, pěstní potyčky i nějaké ty exploze. Dobré dvě poloviny stopáže však jde o vlakovou detektivku, ze které by se zamotala hlava i samotnému Poirotovi. Nutno však podotknout, že jde o detektivku, která neurazí a rozhodně nedělá ostudu. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

Reklama

tonho 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý western s Charlesom Bronsonom, ktorého dej sa väčšinou odohráva vo vlaku. Film disponuje detektívnou zápletkou. Miestami, hlavne, keď sa objavila ďalšia mŕtvola, som mal pocit, že sledujem variáciu na Vraždu v Orient Exprese, odohrávajúcu sa na Divokom Západe. Finále filmu však bolo rýdzo westernové. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý western.¬         "Breakheartský průsmyk" je poněkud neobvyklý druh westernu — je to zároveň i "krimi" — a kvalitou jej lze dobře přirovnati k jinému neobvyklému westernu, zasazenému do doby mexické revoluce na počátku 20. stor. — "Hlavě dolů" aneb "Kapsám plným dynamitu" proslulého italského westernového tvůrce z 60. let 20. stor. Sergia Leoneho.¬                 Snímek se vyznačuje slušnou výpravou, napínavými scénami, magickým herectvím na míru Ch. Bronsona a výbornou hudbou J. Goldsmitha. Nedostatky spatřuji v nedotaženém méně propracovaném scénáři a místy odbyté "uspěchané" režijní práci. Přes to, jde o dobrý snímek, dobrý "krimi" western a jako takový stojí určitě za shlédnutí.¬                 Poznámka: Případná opoznámkování: uživ. mortak; Gemini. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Překvapivě funkční spojení špionážního/detektivního filmu a westernu. Scénář by sice šel ještě dopilovat a v závěru jsem si nebyl jistý, jestli to s těmi indiány a krokem jedoucím vlakem je myšleno vážně, ale herecké výkony leccos zachraňují. Jediné, k čemu nemůžu mít žádné výhrady, je neskutečně živá a atmosférická hudba Jerryho Goldsmithe. Jelikož projet Breakheartský Průsmyk trvá něco kolem hodiny a půl, je to taková příjemná pohodová podívaná... tak akorát na sedmdesát procent, možná o trošku víc. 70% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Vo filme možno vidieť aj bojovú scénu vo vlaku medzi Charlesom Bronsonom a bývalým boxerským šampiónom v ťažkej váhe Archiem Mooreom. (m.a.t.o.)
  • Při souboji na střeše vlaku je poznat, že sníh na střeše vagónu je už částečně ometený nebo rozdupaný (na dalších vagónech v záběru je navátý sníh netknutý). (montywalsh)
  • Guvernér Fairchild (Richard Crenna) v závěru filmu naskakuje na indiánského koně se zelenou dekou, o chvíli později však sedí na koni s červenou dekou. (Lasskoun)

Reklama

Reklama