Reklama

Reklama

Truchlivé dědictví

  • USA Mysterious Skin (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film souběžně vypráví příběhy dvou chlapců, kteří vyrůstali na přelomu 80. a 90. let v malém městečku v americkém Kansasu. Brian věří, že byl v osmi letech unesen mimozemšťany, a proto trpí nočními můrami a není schopen čelit šikaně. Stejné léto byl Neil zneužit svým trenérem. Zlomový zážitek poznamenal život obou, ale zcela odlišně. Relativně jemným a otevřeným způsobem se film dotýká tabuizovaného tématu pedofilie a jejích možných psychosexuálních následků. Ve filmu figurují typické prvky Arakiho filmů - sexualita, mladický vzdor, mimozemšťané... V tomto případě ale enfant terrible americké nezávislé kinematografie ukáznil svůj talent a výsledkem je až netypicky klidný a vyzrálý film. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Pishin 

všechny recenze uživatele

Gregg Araki natocil snimek kterym se sice nedokazal odprostit od jeho oblibenych temat homosexuality, drog, prostituce a mimozemskych civilizaci. Ale natocil nejpochopitelnejsi snimek jehoz pribeh je hodne silny a v dnesni dobe realny . Neni potreba zde pretrasat o cem film je hned komentar Faye nastini pribeh. Musim rict ze namet je sokujici a k filmu jsem pristupoval s tim, ze krome zajimaveho neotrepaneho nametu na me bude cekat rada scen pri kterych budu muset sklopit zrak. Ale nic takoveho se nedelo. Pokud jste zvladli syrove natocenou scenu prvniho sexu ve Zkrocene hore tak tento film Vam nic extra horsiho neukáže. Vse je v naznacich ale i tak je to velice emocionalne silne. Ono kolikrat jen myslenka na urcite veci silnejsi nez jeji vyobrazeni. Nejlepsi snimek Gregga Arakiho 80%. ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Pred časom som sa rozhodol nehodnotiť dokumentárne, krátkometrážne a ďalšie filmy neporovnateľné s celovečernými hranými filmami. Po tom, ako som so sebazaprením dopozeral asi polovicu tohto Arakiho výtvoru som sa rozhodol, že ani takéto nie. Nezaujíma ma režisér, ktorý si vyberá tabuizované témy, aby zakryl svoju profesionálnu neschopnosť, nezaujíma ma ospevovaný výkon Josepha Gordona-Levitta, lebo by si mal vyberať v čom bude hrať a už vôbec ma nezaujímajú filmy, ktoré "prelamujú tabu" a keď sa aj s ich pomocou už dosiahla tolerancia násilia a užívania drog, legalizácia homosexuality a "inakosti" ako takej, spejú k ďalšiemu cieľu - tolerancii pedofílie. Pritom nemám najmenší pocit, že som moralista. Ibaže nepotrebujem k svojmu životu sledovať filmy o nich. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Gregg Araki | Hudba: Harold Budd, Robin Guthrie | Distribúcia: Tartan Films | Rozpočet: ? | Tržby: 1,524,966 $ || Nevďačné téma, ktoré sa spracováva len občas. Ťažký film s depresívnou atmosférou a skvelými hereckými výkonmy. U niektorých scén človek stráca dych, no v tom najťažšiom slova zmysle, a práve preto jedno zhliadnutie stačí na celý život. Gordon-Levitt len potvrdzuje, že sa stal hollywoodskou hviezdou oprávnene. Podobne, ako Mark Wahlberg, i on si najprv zahral nepríjemné postavy v nízkorozpočtových, divácky nevďačných projektoch. 76% | 1080p, THX, EN DTS | ()

Tygrys 

všechny recenze uživatele

Divák, který nezná Arakiho tvorbu může být po shlédnutí Mysterious Skin dosti znechucen. Na snímek jsem narazil úplně náhodou a Levitta mám rád od doby, kdy jsem shlédnul film Sweet Jane. Mysterious Skin jsem nakonec dokoukal se třema pauzama což je myslím docela úspěch a sexuální scény jsem taky radši vynechával. Přece jenom měl jsem po obědě a nebudu si kazit hezké odpoledne. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tajemství by mělo být... jak bych to... tajné. Čímž si to u mě film se slovem "mysterious" v názvu docela pokazil. Já osobně prostě musím mít dojem, aspoň na chvíli, že scenárista je chytřejší než já, jinak si k němu nedokážu uchovat respekt. A tady jsem ten dojem neměla ani chvilku, protože všechno se odhalovalo prvním záběrem a zbytek filmu tedy nebyl cestou za odhalením, ale čekáním na titulky. A dále, i přes hojnost sexuálních scén jsem neměla dojem, že bych sledovala film o sexualitě. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Aby se vpravil do role, Joseph Gordon-Levitt projížděl místa a města, kde se příběh odehrává, a poznával lidi, na kterých byly založeny postavy. Prováděl ho přitom sám autor předlohy - Scott Heim. (akisha)
  • Natáčení probíhalo ve městech Los Angeles a New York. (Terva)

Reklama

Reklama