Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing je volným pokračováním úspěšného seriálu #martyisdead ověnčeného International Emmy Award 2020. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (213)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(9/10). #annaismissing je virtuálním bleskem z čistého nebe, který osvětluje temnotu naší české kinematografie a nečekaně zamíchala s kartami mých TOP filmů roku 2023. Česká kinematografie je prorostlá pitomými komediemi, které zbytečně zabírají promítací časy v kině takovýmto skrytým perlám. Dělá mi nesmírnou radost a baví mě alespoň zpětně nacházet tyto poztrácené klenoty, které jsme mohli minulý rok vidět v kinech. #annaismissing má na české poměry nadstandardní kvality. Disponuje kvalitními atributy, které zahrnují nádhernou výpravu nebo ubíjející hudbu. Obsahuje taktéž nečekané herecké objevy a jsem si jistý, že o některých tvářích, které se zde objevily, ještě jednou uslyšíme. Taktéž jsem byl šokován z hereckého výkonu Marka Němce, kterého jsem doteď považoval za herce slabšího kalibru, ovšem v tomto filmu si mě naprosto získal. #annaismissing je volným pokračováním seriálu #martyisdead, který jsem bohužel neměl možnost vidět. Po této zkušenosti mám však velikou chuť si tento předchozí počin režiséra Pavla Soukupa doplnit. #annaismissing je dechberoucím sociálním dramatem, které nápaditě zasazuje divákovi brouka do hlavy. Ten totiž dostává tvrdý střed s realitou hned na několika frontách. Vykoupe jej v naivních představách o tom, že ví, kam budou tvůrci film směřovat. Protože co se může zprvu zdát jako jasně uzavřený případ, se vmžiku změní v daleko propletenější pavučinu. Divák ji s chutí začíná pomalu rozplétat a dychtivě vyhledává další kousky skládačky, které by mu utvořily finální mozaiku. Nesmírně mě bavila práce na detektiva a s přibývajícími minutami stoupal i můj hlad po vyřešení tajemství. Film je velmi podobný americkému filmu Missing, který shodou okolností vyšel taktéž minulý rok. Je tady spousta podobností, která diváka nutí tyto dva filmy srovnávat. Já musím s radostí v srdci konstatovat, že by na pomyslném piedestalu byla #annaismissing na tom nejvyšším stupínku. Protože tam, kde Missing ztrácí dech a identitu, tak český film sešlapuje plynový pedál a diváka nechává, aby se popral s drtivým závěrem. Nedělá mu ovšem problém ve vypjatých pasážích zpomalit a diváka v intenzivních emocích trochu vymáchat. Následuje tvrdý střed s realitou. Osobně si myslím, že film je určen především mladšímu publiku, protože i já - zástupce generace Z jsem měl zpočátku problém se naladit na mladistvou mluvu, která je zde hojně využívána. Ovšem pokud divák přistoupí na tuto filmovou hru, tak je bohatě odměněn. Myslím si však, že film velice trefně ukazuje, že naše životy jsou až děsivě ovlivněny černými zrcadly, které nás obklopují. Proto je film krásnou ukázkou toho, že se sociálními sítěmi si není radno zahrávat. Protože cokoliv, co na nich někdy zveřejníte, tak to tam taky už navždycky zůstane. "Jakoby ses ráno probudila do úplně jiného života." ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Čeští filmaři se v posledních letech opravdu snaží. Sice u nás pořád vzniká stádo generických komedií (čest výjimkám), ale stále častěji se setkávám s tím, že mám chuť zajít do kina i na něco, co už z trailerů a propagačních materiálů působí opravdu originálně a atraktivně. Obdobným příkladem může být například loňské Promlčeno, které na mě fungovalo stejně dobře jako tady Anička... Precizně vystavěný thriller s mrazivou atmosférou, kterému díky výborně napsanému příběhu odpustíte i to, že občas v samotném „pátrání" zbytečně zjednodušuje. Protože i když máte spoustu zaručených teorií o tom, jak se všechno vlastně odehrálo, stejně jste ve finále „mile" překvapeni z toho, jak moc se tvůrcům podařilo odvádět pozornost jiným směrem. Pokud do kina můžete, určitě běžte. #annaismissing si zaslouží vaši pozornost. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť, pretože mi v mnohých ohľadoch filmu bolo z dnešného sveta, mládeže, zobrazených postojov až fyzicky zle, čo ma ešte hlbšie zaradzuje k slaboduchým, tmárskym dezolátom. Žalúdok sa mi obrátil, ako kedysi Lótova žena, lenže na rozdiel od nej ja som sa tým soľným stĺpom chcel niekedy aj stať. Vidíme tu svet, v ktorom sú všetky deti nalepené od rána do večera na sociálnych sieťach a aj riť si utiera tak, aby na toaleťáku ostal odtlačok heštegu. V tomto svete je normálne, že 12-13 ročné dievča sleduje nejakú 15-ročnú ohyzdu, ktorá sama seba nazýva že influenzerka, čo je slovo odvodené od chrípky, no a táto vedátorka nahlas rozpráva na YouTube o šukaní a podobných zákutných udalostiach a rodičom to je úplne jedno, dokonca by radi tomu zábavnému pořadu ešte zvýšili decibely, veď nech sa nám dieťa priučí! Je to aj svet, v ktorom deti nepoznajú svoj rodný jazyk a polovicu reči im nahrádzajú emotikony a lámané anglikanizmy, takže dôchodca nestíha ani listovať v slovníku anglosaštiny, lebo titulky tu nezaviedli. Svet, v ktorom je, ako my Slováci hovoríme kúúúl, že dieťa udá či nahlási rodiča, pretože je to zmrd, ktorý si fotí kaleráby a ešte mi aj dal život, hoci som sa o to neprosil. Svet, v ktorom 15-ročné deti riešia genderové záležitosti, diskutujú o nekonečnej početnosti a rozmanitosti pohlavného ústrojenstva a samozrejme to najviac trendy je kvírovo sa lesbiť, ale keď sa už inak nedá, tak aspoň nejakého starého chuja na odblanenie si nájsť. No a samozrejme ide aj o svet, v ktorom je každý muž minimálne podozrivý z pedofílie, takže žiadnej militantnej feministke neostane oko suché, hoci tá je hlavne v iných partiách na suchoty zvyknutá. A nakoľko tento film tieto javy kritizuje? No len čiastočne, v niektorých prípadoch ich vlastne podporuje. Detektívna línia ešte ušla a som rád, že to neskončilo podľa prísne politicky korektných merítok, no ale z tohto pohľadu tu zase bolo aj málo inteligentných Rómov alebo minimálne černochov, myslím, že som napočítal presne a to je veľké zlyhanie, nie málo marxistických zväzáčikov by určite povedalo, že až rasizmus. Takže mám veľmi zmiešané pocity. Nabudúce ale dajte herečkám určite trocha najesť. Väčšina z nich vyzerala, ako by mala len trojdňovú priepustku z Dachau. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaný i natočený moderní thriller od dalšího z mladých nadějných tvůrců. Žádná postava není černobílá a žádný ze zvratů není úplně jednoznačný, takže po skončení filmu si budete mít o čem povídat. Film představuje i několik nových mladých hereckých talentů, a byť jejich výkony nejsou vždy 100% přesvědčivé, možná z nich budou další hvězdy českého filmu. Jo, a klidně na to můžete jít, i když jste neviděli #martyisdead, návaznost je velmi volná. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Kdybych jen věděl, že přijdu o tohle, tak do toho kina i dojdu pěšky. Výborný moderní thriller, který mě nepustil od obrazovky ani na chvíli a vystavěl si veškeré své stěžejní momenty do nejmenších detailů. Černý kůň sezóny, který mohu silně doporučit a opět skvělý příspěvek do nové generace filmů z naší malé zemičky. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Meda (Terezie Holá) v čase 8:35 v kuchyni sleduje na tabletu jihoafrického hudebníka, producenta a parodického umělce The Kiffnesse. (Piplik)
  • Filmový projekt vznikl ve spolupráci s Nadací PPF. (Leopard105)

Související novinky

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

Ceny české filmové kritiky ovládla Přišla v noci

03.02.2024

Večer v sobotu 3. února 2024 proběhl v Divadle Archa v Praze 14. ročník slavnostního předávání Cen české filmové kritiky, které každoročně uděluje Sdružení české filmové kritiky výrazným a chváleným… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

Ceny české filmové kritiky 2023 - nominace

04.01.2024

Ve čtvrtek 4. ledna byly Sdružením české filmové kritiky oznámeny nominace pro 14. ročník výročního předávání Cen české filmové kritiky, které by tentokrát měly vyzdvihnout výrazná česká… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama