Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

anais 

všechny recenze uživatele

Ppříjemná komedie těžící hlavně z rozdílné povahy prostořeké "milenky gangstera" Deloris a jeptišek, které díky úzkoprsé matce představené neznají skutečnou tvář okolního světa. Dolores se tak stane jakousi jejich spasitelkou. Ukáže jim život a hlavně, promění upadající klášterní sbor ve vídělečné hudební tělěso! Všechno tu funguje jak má, je to inteligentní a divák se baví. Vytknul bych snad jen snadnou předvídatelnost děje, který tak trochu těží ze struktury např. sportovních filmů, kde se týmu nedaří vyhrát, až přijde trenér (na první pohled mezi hráče nezapadá), který po vyřešení personálních problémů všem dodá energii, načež se přes všeliké útrapy dostanou až ke slavnému vítězství... To ale příliš nevadí - film utáhne skvělé obsazení a příjemný humor... o skvělé hudbě ani nemluvě. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Dle mého to byl naprosto nekonvenční nápad. Všechny scénáře byli již použity ale vsadit barovou zpěvačku do kláštera za jeptišku to byl prostě nápad za všechny prachy. Navíc skvěle zahraný od Whoopi Goldberg (jinak než skvěle to od ní stejnak nejde ;) ). No prostě krásná komedie na kterou má cenu se podívat. 5* ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Když se řekne Whoopi Goldbergová, představím si ji právě jako sestru Mary Clarence ve filmu Sestra v akci. Ač měla i pár další pozoruhodných rolí, tohle byla ta její životní a sedla jí dokonale. Celý film stojí prakticky na ní, a kdyby tam hrál kdokoli jiný, nestálo by to za nic. V rámci žánru hudebních komedií to je jeden z nejlepší filmů a lze jej s klidným svědomím doporučit. Nicméně samotný žánr mě osobně moc nebere a budou to jen lepší tři hvězdy za pohodovou komedii s vynikající Whoopi Goldbergovou. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedna z klasických amerických komedií 90´ let, u kterých kluk jako já vyrůstal a přes velké nedostatky se mu líbala a vždy líbit bude. Sestra v akci je vtipná, jsou v ní nádherné písně, které jsou prezentovány krásným způsobem a herci jsou velice příjemní. Když k tomu připočtu nostalgické hledisko, tak není, co dodat :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me asi nejlepsi film s Whoopi Goldberg v hlavni roli. I kdyz to podle mista, kde se film odehrava tak nevypada, tak to je vyborna zabava se spoustou uzasnejch momentu. Taky potesi, ze oproti jinejm filmum, kde se hrdina polepsi, tak tady Whoopi vyvadi od zacatku do konce. Zahrany to je taky slusne a zmodernizovany kostelni pisnicky se dobre poslouchaj. Kdyby byl trochu vic promakanej scenar tak bych dal mozna i 5*, ale takle jen 4*, protoze to je "jen" komedie, ktera ale pobavi a to je hlavni. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Keď Deloris (Whoopi Goldberg) preberie zbor, požiada sestry, aby sa zoradili podľa hlasových schopností. Spýta sa, kde sú soprány. Zopár mníšok z opačných strán zboru zodvihne ruky. Požiada ich, aby všetky prešli do popredia na ľavú stranu, ale pozornému oku neujde, že z pravej strany sa presunie iba jediná mníška. (martin1m2)
  • V roku 2006 sa Sestra v akcii vrátila ako muzikál na divadelné dosky. Muzikálové predstavenia po celom svete lámali rekordy návštevnosti a Sestra v akcii sa opäť stala hitom. Režisérom bol Peter Schneider a na scenári sa podieľala s ďalšími kolegami aj Whoopi Goldberg (Deloris). Muzikál mal derniéru v auguste 2012 a celkovo bolo odohratých 561 predstavení. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama